Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Bir insan kendi ölümü ile değil, kendisini sevmiş yahut sadece tanımış en son insanın da toprağa düşmesiyle ölür.

Nurullah Ataç-Günlerin Getirdiği

8 Beğeni

Ben de Nurullah Ataç kitabından bir alıntı için gelmiştim :smiley: Alıntı Karalama Defteri’nden:

"Övülmek her kişi için, hele tuttuğu işi kendine gerçekten dert edinmiş her kişi için, gerekli bir azıktır. Özenerek ortaya koyduğumuz şey beğenilsin, benzerlerimizi ilgilendirsin isteriz. Pazara götürdüğü mala alıcı bulamayan adamın içi ne oluverir, bir düşünün! Bu dünya pazarında hepimiz bir malın satıcısıyız; alıcı çıkmadı mı, şöyle kurularak: “Anlamazlar ki!” deriz ya, bakmayın, gene boynumuz bükülmüştür, gene özgüvenimize bir kurt düşmüştür. Neymiş eksiğimiz, söyleseler bari… Yerme de çünkü, bir bakıma, övmenin kardeşidir, bir ilgi gösterir. "

2 Beğeni

Girdiğim mülakattan standart basmakalıp ret gelince ben. :roll_eyes: Baslığı berbat etmeyeyim, bir de alıntı paylaşayım:

‘I have walked this land when the T’lan Imass were but children. I have commanded armies a hundred thousand strong. I have spread the fire of my wrath across entire continents, and sat alone upon tall thrones. Do you grasp the meaning of this?’

‘Yes, you never learn.’

Malazan Book of the Fallen’dan.

2 Beğeni

Bir zamanlar forumlarda imza olarak kullanıyordum bunu. :slight_smile: Ben de paylaşayım alıntımı.

Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir şey değildi; fakat yokluğu müthişti.

Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali

6 Beğeni

Hocam harika bir yakı. O sahneyi ilk okudugum anı dün gibi hatırlıyorum. Şehirlerarası otobüsteydim, uffff yapıp hunharca gülmüştüm; yanımdaki dayı çok fena yargılamıştı hahahah.

He was not a modest man. Contemplating suicide, he summoned a dragon.

MBotF’ın içinde geçen Gothos’ Folly isimli eserden.

3 Beğeni

Söz sessizlikte, ışık karanlıkta, yaşam ölürken; bomboş gökyüzünde uçarken parlar atmaca…

Yerdeniz Büyücüsü - Ursula K. Le Guin

6 Beğeni

Yollar yürümek içindir. Fakat şu gerçeği de hiç unutma: Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir. Yol boyunca; Yola çıkıp da yürümeyenleri, yola oturup, gelen geçenin ayağına çelme takanları, yolda metafizik uyuşturucularla keyif çatanları, tel örgülerle çevirdiği yolu, kendisine zindan edip volta atanları, maratona 100 metre koşucusu gibi hızlı girip 50. metrede yola yatanları, yürüyüşün uzun ve yolun zahmetli olduğunu görünce, yolculuk üzerine zar atanları, yürümeyi bırakıp yol yolcu ve menzil üzerine kalem oynatanları, ayağına batan tek bir dikenin faturasını çıkarıp ömür boyu tafra satanları, beyaz atlı kurtarıcıyı gözlemek için ufka bakıp bakıp dağıtanları, yanlış kılavuzlara kızıp yolu satanları göreceksin. Aldırma, yürü. Göğsüne yüreğinden başka muska takma. Manada kalmak, gitmenin değerini ortaya koyan şey olmasıyla değerlidir sadece. Çünkü düşünmesi güzel olsa da uygulanması imkansızdır.

5 Beğeni

Dünyada hepimiz sallantılı, korkuluksuz bir köprüde yürür gibiyiz. Tutunacak bir şey olmadı mı insan yuvarlanır. Tramvaylardaki tutamaklar gibi. Uzanır tutunurlar. Kimi zenginliğine tutunur, kimi işine, sanatına. Çocuklarına tutunanlar vardır. Herkes kendi tutamağının en iyi, en yüksek olduğuna inanır. Gülünçlüğünü fark etmez.

Aylak Adam - Yusuf Atılgan

6 Beğeni

Nine içini çekti “Bir şey öğrendin,” dedi ve sesine bir parça sertlik katmanın güvenli olacağına karar verdi. “Biraz bilginin tehlikeli olduğunu söylerler ama değildir. Bir sürü cehaletin yarısı kadar bile kötü değildir.”

TERRY PRATCHETT - DİSKDÜNYA - EŞİT HAKLAR

7 Beğeni

“Ben senin efsane olduğunu sanıyordum.”
“Ben de öyle sanılmasını isterim hep.”

Efsuncunun Son Oyunu / David Eddings

6 Beğeni

Adalet güç kullanarak elde edilemez ! … Barışa yalnızca barış yoluyla ulaşılabilir, yalnız adil eylemler adalet getirebilir!

Mülksüzler - Ursula K. Le Guin

5 Beğeni

II.Richard/Shakespeare

4 Beğeni

﴾37﴿

Gök yarılıp gül kırmızısı bir yağ gibi olduğu zaman!

﴾38﴿

Artık rabbinizin nimetlerinden hangisini inkâr edebilirsiniz?

﴾39﴿

İşte o gün insana da cine de günahı hakkında soru sorulmaz (çünkü her şey apaçık ortadadır).

﴾40﴿

﴾41﴿

Günahkârlar simalarından tanınır, perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar.

﴾42﴿

﴾43﴿

Günahkârların yalan saydıkları cehennem işte bu!

﴾44﴿

Onun ateşi ile kaynar su arasında gidip gelirler.

﴾45﴿

Kur’an-ı Kerim Rahman Suresi

8 Beğeni

Kitaplar benim dostlarım, arkadaşlarım. Beni güldürüyor, ağlatıyor ve hayatın anlamını bulmamı sağlıyorlar.

Eragon - Ejderha Süvarileri’nin Mirası (Miras Üçlemesi - 1) - Christopher Paolini

4 Beğeni

Bilimsellikle desteklenmiş şovenizmden daha berbat bir şey yoktur.

The Witcher 5 Ateşle İmtihan - Andrzej Sapkowski

7 Beğeni

"Hemen akıl vermeye kalkar
verecek aklı olmayan.‘’

Don Kişot - Miguel de Cervantes

6 Beğeni

Senin de fikirlerin, tıpkı giysilerin gibi başkaları tarafından üretilmiş.

Martin Eden - Jack London

9 Beğeni

…“ve buradan çıkaracağımız ders: Ah, ‘dünyayı döndüren şey sevgidir, sevgi!’”

Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carroll

4 Beğeni

Sana doğru haberler veren kişileri cezalandırırsan, yanında sadece duymak istediklerini söyleyenler kalır. Bir insanın kendi yansımalarının pisliğinde çürümesi kadar zehirleyici bir şey olamaz…
(s.216)

Frank Herbert, Dune Çocukları

12 Beğeni

“Namuslu olmak sizi diğer insanlardan üstün yapmaz, övünme hakkını vermez, zaten herkes yaşadığı sürece namuslu olmak zorundadır.”

Suç ve Ceza - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

7 Beğeni