Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

‘‘Gerçek insan eti, makineden daha ucuz. Bu, günümüzün aksiyomatik bir gerçeği.’’

Değiştirilmiş Karbon - Richard K. Morgan

6 Beğeni

“Özgür mü diyorsun kendine? Sana hükmeden düşünceni duymak isterim.”

böyle buyurdu zerdüşt

11 Beğeni

“Yani gerçekten” dedi Peter, “başka dünyaların - her yerde, köşenin ardında - olabileceğini mi söylemek istiyorsunuz?”
“Gerçeklik nereden baktığına bağlıdır” dedi Profesör gözlüklerini çıkarıp silmeye başlayarak. Kendi kendine mırıldanıyordu, “Bunlara bu okullarda ne öğretiyorlar bilmem ki?”

Narnia Günlükleri I, Aslan Cadı Ve Dolap - C. S. Lewis

4 Beğeni

“Güçlük var. Fakat imkansız değil. Biz şimdi bir aksülamel devrinde yaşıyoruz. Kendimizi sevmiyoruz. Kafamız bir yığın mukayeselerle dolu; Dede’yi Wagner olmadığı için, Yunus’u Verlaine, Baki’yi Goethe ve Gide yapamadığımız için beğenmiyoruz. Uçsuz bucaksız Asya’nın o kadar zenginliği içinde, dünyanın en iyi giyinmiş milleti olduğumuz halde çırçıplak yaşıyoruz. Coğrafya, kültür, her şey bizden bir yeni terkip bekliyor; biz misyonlarımızın farkında değiliz. Başka milletlerin tecrübesini yaşamağa çalışıyoruz.”
Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar

5 Beğeni

Köyün girişinde yirmi dokuz ceset yere düştükleri andaki durumlarıyla uzanıyordu: Kimileri boylu boyunca, kimileri büzülüp kıvrılarak; kimilerinin ayağında pabuçları, kimileri yalın ayak; kimileri kaşmirden giysiler içinde, kimileri yırtık pırtık örtülere bürünmüş… Yüzler zencefil sarısı, sakallar kir pas içinde, kan oturmuş gözlere ölümün soğuk perdesi inmiş.

Guatemala’da Hafta Tatili, Miguel Angel Asturias

1 Beğeni

Dante’nin Cehennemi vs Türk Tamu’su

Yedi Yolun kavşağında
Bir kadın bir erkek iki kişi
Dokuz koyunun postu için:
"Örtünmeye yetmiyor " diye,
Dokuz yüz yemek tabağı için
“Bizi doyurmuyor” diye
Ağlıyorlardı.
Bunu gören Kögüdey-Mergen
“Bu insanlar ne yapmış?” diye
Gök boz ata sordu
Pamuk yeleli gök boz at
Dedi ki:
“Aylı Güneşli Altay’da
Hür yaşarken
Kendi malı ve mülküyle yetinmeyip
Elalemin malını mülkünü gasp edip
Halkı sömüren
Zengin insanların bu hareketi,
Burada böyle cezalandırılıyor” dedi

Altay Destanı/Maaday-Kara

5 Beğeni

2 kez aynı yazıyı atacak kadar mı beğendin üstad :smiley:

2 tane vardı, aynısını atmışım :smiley:

1 Beğeni

İyi insan diye bir şey yoktur… Dürtü ve tepki vardır.

İsimsiz’in Çocukları - Brandon Sanderson

2 Beğeni

Baskı altından kurtulan aşağılık bir insan, bu sefer kendisi başkasını ezmeye çalışır.

Stepançikovo Köyü - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

4 Beğeni

Resmen ben. :buyucu: Okurken ilk aklıma bu gelmişti. Oh, en azından şimdi oklar Esme’ye saplanmaz. Kıza saplanır, diye düşündüm. :roll_eyes:

Bir seride her yönüyle kendimi bulabildiğim en net karakter Esme. İnatçılığı, huysuzluğu, sağduyusu…

4 Beğeni

Ruhumu değiştirmek, dinimi değiştirmekten daha kolay.

Zorba - Nikos Kazancakis

2 Beğeni

“İçinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum.”

Yüzüklerin Efendisi - J.R.R. Tolkien

(Kendimi buldum sanırım. Özellikle forumda böyle hissettiğim oluyor bazen.)

7 Beğeni

“Sen beni dinle önce, sonra istersen küfret. Ben bir Denizci Sindbad’ım; çok yer gezdiğim için değil, asla! Ama, çaldım, öldürdüm, yalan söyledim, bir sürü kadınla yattım. Bütün kutsal buyrukları çiğnedim. Kaç taneydi onlar? On mu? Neden yirmi, elli, yüz olmasın da, hepsini çiğnemiyeyim be? Ama, Tanrı varsa eğer, yarın onun önüne çıkmaktan da asla korkmayacağım. Anlaman için sana nasıl söylemeliyim bilmem ama, bütün bunların hiç önemi yok. Şimdi Tanrı, Yeryüzü’ndeki bazı ufacık kurtları gözetleyip de hesap tutmaya tenezzül eder mi hiç? Yanımızdakinin kurt yuvasına sataşıp üstünden geçtiğimiz ve çarşamba ile cuma günü bir lokma et yediğimize kızar, bizi azarlayıp tatlı canını üzer mi? Hay yok olasınız, azgın boğalar!”

Ben onu kışkırtmak için “İyi de Zorba,” dedim, “Tanrı senin ne yediğini sormaz, ama ne yaptığını sorar!”

“Ben de sana diyorum ki: Onu da sormaz! ‘Peki, sen bunu nasıl biliyorsun be, cahil Zorba?’ diyeceksin. Biliyorum işte. Çünkü benim iki oğlum olsa, biri namuslu, aile reisi, tutumlu, Tanrı’dan korkan; öteki boktan, haksızlık eden, yiyici, zampara, haydut olsa, elbet ikisini de soframa oturturdum. Ama biliyor musun, kalbim ikincisiyle olurdu. Herhalde bana benzediğinden olacak. Gece gündüz tapınan, mangır toplayan, ama kendi meleğine bir yudum su bile vermeyen Papaz Stefanos’dan Tanrı’ya benim daha yakın olmadığımı kim söyleyebilir sana, ha? Kim söyleyebilir? Tanrı da tıpkı benim gibi eğleniyor, öldürüyor, haksızlık yapıyor, seviyor, çalışıyor, tutulması olanaksız kuşları kovalıyor. Hoşuna ne giderse onu yer o, hangi kadını isterse alır. Serin sular kadar hoş bir kadının Yeryüzünde yürüdüğünü görünce kalbini sevinç sarar; birden yer açılır ve o kadın kaybolur. Nereye gider? Kim alır onu? Namusluysa denir ki: ‘Tanrı aldı!’ Çapkınsa deriz ki: ‘Şeytan aldı’ ama, ben sana diyorum ki, patron, diyor ve yine diyorum ki: Allah ile Şeytan birdir.”

Zorba - Nikos Kazancakis

2 Beğeni

İnsanların kanı kızıl ve ateşli oldukça, insanlık genç oldukça hep isyanlar, hep devrimler olacak. Olmak zorundalar zaten - tıpkı fırtınalar gibi: güneş ışıl ışıl, hava kristal gibi, çiçekler kokulu olsun diye.

Biz - Yevgeni Zamyatin

6 Beğeni

Yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra… Ancak ondan sonra paranın yenmeyeceğini anlayacaksınız.

Bir Çift Yürek - Marlo Morgan

Anlamı hakkında kısa bir özet ilginizi çekerse buraya tıklayabilirsiniz. 🙂

Hepimiz hayatta kalmak ve daha iyi yaşamak için çalışmak, para kazanmak zorundayız. Bu gayet normal bir şeydir, fakat bunu abartıp dünyamızı para üzerine kurarsak, daha doğrusu parayı dünyamızın merkezine oturtursak, asıl sıkıntı ondan sonra başlar. İnsanlığın varoluşundan bu yana güçlü olma savaşı verilir. Yeraltı kaynakları ve petrol rezervleri için yapılan savaşların tek amacı daha çok zengin olmaktır. Oysa günün birinde hepsi bitecek. Bina dikmek için kestiğimiz ağaçlar bitecek, ırmaklarımız kuruyacak, savaşacağımız yeraltı kaynaklarımız kalmayacak. İşte o noktadan sonra ne yapacağız? İstediğiniz kadar zengin olun hiçbir işe yaramayacak.
Kaynak: En İyi 50 Kitap Alıntısı [Unutulmaz Romanlardan Efsane Sözler] | Paratic

4 Beğeni

Aylar önce, Siétamo ele geçirildiğinde, hükümet birliklerine komuta eden generalin neşesi yerindeydi: “Yarın Huesca’da kahve içeceğiz.” Ama yanılmıştı. Kanlı saldırılar yapılmışsa da kent düşmemiş, “Yarın Huesca’da kahve içeceğiz” sözü de bütün ordu da alay konusu olmuştu. Bir gün yeniden İspanya’ya gidecek olursam Huesca’da mutlaka bir kahve içeceğim.

SELAM OLSUN KATALONYA’YA - GEORGE ORWELL

1 Beğeni

Gazali Bağdat’taki eğitimini tamamladıktan sonra bir kervanla Tus şehrine dönüyor. Ama yolda kervanı haramiler soyuyor ve herkesin altınını, gümüşünü alıyorlar. Gazali’nin de bir tek torbası var. Torba da gidiyor. Herkes kaderine razı olmuşken Gazali haramileri aramaya başlıyor.

Aylarca aradıktan sonra haramilerin saklandığı mağarayı buluyor ve torbasını geri istiyor. Nöbetçiler bu deli çocuğu öldürmeye hazırlanırken Haramibaşı gürültüleri duyuyor ve neler olduğunu soruyor. Bir deli oğlanın geldiğini ve torbam da torbam diye tutturduğunu söylüyorlar. Haramibaşı ‘Gönderin şu çocuğu bana’ diyor. Sonra ona ‘Evladım, herkesin servetini aldık, ses çıkaran olmadı. Senin torbanda bunlardan daha kıymetli ne olabilir ki canını tehlikeye atıp buralara geldin?’ diye soruyor. Gazali ‘Benim yüküm onlardan daha değerli’ diyor. ‘Çünkü içinde Bağdat’taki hocamın ders notları vardı.’ Haramibaşı adamlarına ‘Verin şu çocuğun torbasını’ diye emrediyor. ‘Karnını doyurup yola çıkarın.’ Sonra da Gazali’ye dönüyor. ‘Ders notlarını iade ediyorum delikanlı,’ diyor, ‘ama âlim olmak istiyorsan bir şeyi hiç unutma.’ Gazali ‘Nedir o?’ diye soruyor. Haramibaşı diyor ki: ‘Senden çalınabilen bilgi, senin bilgin değildir.’

Serenad - Zülfü Livaneli

4 Beğeni

“Kadınların saygı gördükleri yerde, ilahî güçler mutludur;
kadınların hor görüldükleri yerde, Tanrı’ya dua etmek bir işe yaramaz.“

Notre Dame’ın Kamburu - Victor Hugo

8 Beğeni

“Ben, burada diri diri, bir mezara gömülmüş gibiyim. Hiçbir intihar bu kadar şuurlu, bu kadar iradeli, bu kadar sürekli ve çetin olmamıştır.”
Yaban-Yakup Kadri Karaosmanoğlu

8 Beğeni