“Əsl acizlər öz acizliklərini gizlədənlərdi.”
(“Gerçek acizler, kendi acizliklerini gizleyenlerdir aslında.”)
"A" - Qaraqan
“Əsl acizlər öz acizliklərini gizlədənlərdi.”
(“Gerçek acizler, kendi acizliklerini gizleyenlerdir aslında.”)
"A" - Qaraqan
Bir katilden daha cani insanlar gördüm. Umudumuzu öldürenleri gördüm.
Suç ve Ceza - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Ask yourselves, all of you… What power would hell have if those here imprisoned were not able to dream of heaven?
Sandman, Neil Gaiman
To define is to limit (Tanımlamak,kısıtlamaktır)
Oscar wilde
Ben dünyaya birileri beni bir şeylere zorlasın diye gelmedim.
Sivil İtaatsizlik - Henry David Thoreau
“İnsanın hissettiklerini hiç söyleyememesi, ne korkunçtu.”
Bayan Dalloway - Virginia Woolf
Eğer tiyatrodaysanız ve herkes buna inanıyorsa, kilisedesiniz demektir
Küllerin Günü - Grange
Dini ritüellere gönderme yapıyor.
Şiddet, beceriksizlerin başvurduğu son çaredir.
Vakıf - Isaac Asimov
“Niye bu katılık, bu güvensizlik, bu nefret?..”
İnsanca, Pek İnsanca 1 - Friedrich Nietzsche
Eğer bir aptallık yaptıysanız onu hemen tekrar edin, çünkü tekrar aptallığın zehrini alır.
Aptallık Ansiklopedisi - Matthijs Van Boxsel
“Ah şu benim bitmek bilmez sakarlığım. Yine, yırtık cebime koymuşum umudu…”
suç ve ceza
Hakkımda ne düşündüğünüzü gayet iyi biliyorum. Kendi açınızdan haklısınız da. Ama beni çekmek istediğiniz tartışmayı ben, zihnimde kendimi suçlayan bir sesle ömür boyudur yapıyorum.
Doktor Jivago/ Boris Pasternak
“Nesneler ne yaptıklarıyla tanımlanır. İnsanlar da , elbette.”
Terry Pratchett - DİSKDÜNYA -
“İşte bunu yapmamalı. İnsanlarla oynamamalı. Bir yerleri var, bir ince yerleri, işte oraya değmemeli.”
İnce Memed - Yaşar Kemal
İstediğiniz bütün hediyeler elinize geçmediyse ya da bu yıl size her zamankinden daha az hediye gönderildiğini düşünüyorsanız, bu Noel gününde dünyanın dört bir yanında çok yoksul, açlık çeken çocuklar bulunduğunu da düşünün.
Noel Baba’dan Mektuplar - J.R.R. Tolkien
Ağalar biter de İnce Memedler bitmez.
İnce Memed 3
Gençliğimdeki düşüncelerimin -insanların ekonomik çıkarlarını gözeterek oy kullandığı görüşümün- tersine, bugün çoğu seçmenin tamamen akılsızca ya da o ideoloji kendi çıkarlarına aykırı olsa bile ideolojik nedenlerle oy kullandığını düşünüyorum.
1984’te Reagan’ın ikinci kez başkan adayı olduğu seçim kampanyası sırasında, Brooklyn’de kiraladığım şoförlü bir arabayla bir yere gidiyordum. Eskiden Brooklyn Donanma Tersane’sinde kaynakçı olarak çalışan şoför, üyesi olduğu sendika, yönetim tarafından yok edilince işini kaybetmiş. Adama “Bunun için tarihteki en büyük sendikasızlaştırma hareketini gerçekleştiren Reagan’a teşekkür edebilirsin.” Dedim. Adam "Belki haklısındır ama oyumu yine ona vereceğim. Dedi. “Neden böyle yapacaksın?” Dedim. Adamın cevabı, “Çünkü s*kindirik kızılların Güney Amerika’yı ele geçirdiğini görmek istemiyorum.” Demek oldu. 1933’te Hitler’i iktidara getirenlerin de onun gibi insanlar olduğunu tahmin ediyorum.
Paul Auster, Mektuplar.
Bazı cinayetlerin aydınlanması polisin çabasına değil, siyasi iktidarın tavrına bağlıdır.
Agatha’nın Anahtarı - Ahmet Ümit
“Yakınlarımı nasıl seveceğimi hiçbir zaman bilemedim. Bence özellikle yakınlarını sevmek, yabancıları sevmekten daha zordur.”
Karamazov Kardeşler-Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Günlük raporlarda ajanslar -“şehir merkezine” isabet eden düzinelerce bombadan, kavşakları vuran “keskin nişancı ateşinden” ve birkaç yaralı ya da ölüden söz ediliyorsa eğer- nispeten sakin bir günü geçmişte bıraktığımızı bildiriyorlar. Ölüm, istatistik bir bilgi olarak kabul edildiğine göre, insanlar nispeten normaldir ya da nispeten kaçıktır diyebiliriz. Bir başka deyişle, Saraybosna’da sorun ölüm fazlası.
Saraybosna Blues/Semezdin Mehmedinoviç