Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Kışın ortasında, en sonunda içimde yenilmez bir yaz bulunduğunu öğreniyordum.

Albert Camus - Yaz

6 Beğeni

Tortu/Selçuk Baran
Daha anlaşılır ve keyifli okunması için kesmek istemedim.

9 Beğeni

‘’ Kim bilir belki bu kadar sevmezdik birbirimizi uzaktan seyredemeseydik ruhunu birbirimizin…"

Canan Tan - Piraye

3 Beğeni

Sadece et yığınları kendini asar. Sadece onlar bileklerini keser ya da ilaçla ölmeye çalışır. Kafaya ateş etmek! İşte, yapılması gereken bu! Sadece düşünmekten yorulanlar beyinlerini öldürmek için şakaklarına dayarlar namluları. Düşünmekte daha da ileri gidenler susturucu takar silahlarının namlularına. Kimse duyup da toplamasın cesetlerini diye. Düşünmekten çirkinleşmiş beyinlerine benzesin dört gündür kokan bedenleri diye. Tek bir kurşun! Dünyanın en ağır sorunlarını çözer. Sadece düşünenler deler kafatasını.

Zargana - Hakan Günday

7 Beğeni

Birisini eleştirmeye kalkıştığında şu dünyada her insanın senin sahip bulunduğun ayrıcalıklara sahip olmadığını hiç aklından çıkarma.

MUHTEŞEM GATSBY - F. SCOTT FITZGERALD

7 Beğeni

Doğru, ahlak, düşünce gibi kavramlara hiçkimsenin merakı yok. Herkes yaşamaktan öyle yorgun düşmüş ki, yalnızca ve yalnızca tahrik olmak ve teskin edilmek istiyorlar. Böylesine bir toplumda hayatta kalabilmek için kitapların da şekil değiştirmekten başka çareleri yok. Yineleyeyim: Satılıyor olmak her şey. İsterse en önemli şaheser olsun, eğer satılmıyorsa yitip gider.
Kitapları Kurtaran Kedi - Sasuke Natsukawa

6 Beğeni

Deniz gibi büyük ve haşmetli olsan bile bir damla görünmelisin. Çünkü gülün kalbine girebilen çiy damlasıdır; okyanus oraya sığmaz…
Hayati İnanç - Can Veren Pervaneler

6 Beğeni

"Belki zamanla anılar aklımdan silinecek, görünüşünü ve hareketlerini eskisi gibi hatırlayamayacağım.

Ama onu sevdiğimi asla unutmayacağım."

Fate Stay/Night

12 Beğeni

İçinizde çoğu var ama azını kullanıyorsunuz. İçinizde milyon var ama kuruş harcıyorsunuz. İçinizde deha var ve deli deli şeyler düşünüyorsunuz. Kalbiniz var ama boş hislerle dolusunuz. Hepiniz. Alayınız…

Düşünmeniz için sıkışmanız lazım. Büyük olmanız için meydan okumayla yüzleşmeniz lazım.

Kaplan! Kaplan! - Alfred Bester

7 Beğeni

Kapak Kızı/Ayfer Tunç ,syf 206

9 Beğeni

“Yakınlarımı nasıl seveceğimi hiçbir zaman bilemedim. Bence özellikle yakınlarını sevmek, yabancıları sevmekten daha zordur.”

“Gökten işaret gelmez,
Kalbin dediğine inan!”
Karamazov Kardeşler - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

12 Beğeni

‘‘İnsan değerini ispat etti mi saygı her zaman peşinden gelirdi.’’

“Sonuçta hepimizin umudu, unutulmamak değil midir?”

Ateşin Şarkısı - Test Gerritsen

8 Beğeni

Dünyanın uyumsuzluğu nerede? Bu ışıldama mı, yoksa yokluğunun anısı mı? Belleğimde bunca güneş varken, nasıl oldu da zarımı anlamsızlıktan yana atabildim?

İnsan bir kez güçlü bir biçimde sevme şansına erdi mi tüm yaşamı bu ateşi ve bu ışığı aramakla geçer. Güzellikten ve ona bağlı olan hazsal mutluluktan vazgeçiş, mutsuzlukta karar kılma, bir büyüklük ister; o büyüklük de bende yok.

Albert Camus - Yaz

10 Beğeni

Vardığı gezegende bir sarhoş oturuyordu. Orada az kaldı ama büyük bir kedere kapıldı.
Dizi dizi boş ve dolu şişeler arasında ses etmeden duran sarhoşa sordu:
“Ne yapıyorsun?”
“İçiyorum,” diye karşılık verdi sarhoş. Sesi hüzünlüydü.
“Niçin içiyorsun?”
“Unutmak için.”
Onun durumuna üzülmeye başlayan Küçük Prens:
“Neyi unutmak için?” diye sordu.
Sarhoş başını önüne eğerek içini döktü:
“Utancımı unutmak için.”
“Neden utanıyorsun?”
Küçük Prens ona yardım etmek istiyordu. Ama sarhoş kesin bir sessizliğe gömülerek konuyu kapadı:
“İçmekten utanıyorum.”
Küçük Prens iyice şaşırmıştı, oradan uzaklaştı.
“Büyükler gerçekten çok, çok tuhaf oluyor,” diye düşündü yol boyunca.

Küçük Prens - Antoine de Saint - Exupéry

10 Beğeni

Umuofia’da bir deyiş vardı: Bir adam nasıl dans ediyorsa davullar da öyle çalınırdı.

Enok’un yeni dine bağlılığı Bay Brown’unkinden dahi büyük göründüğünden, köydekiler ona “Matemliden daha çok ağlayan Yabancı” diyordu.

Parçalanma - Chinua Achebe

5 Beğeni

:slight_smile:

Herif devenin üzerinde leblebi unu yiyormuş. Birisi aşağıdan sormuş, Ne yiyorsun birader?’ Devedeki eliyle işaret etmiş. Rüzgar böyle eserse: Hiç…

Karılar Koğuşu - Kemal Tahir

8 Beğeni

Önü arkası da var… epeyce uzun olunca sayfanın fotoğrafını paylaştım.

Karılar Koğuşu - Kemal Tahir

8 Beğeni

Son paragraf şunu animsatti:

“Siyaset, siyasetçilere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir”
– Charles de Gaulle

“Ruhu daraltmak ve hassasiyeti köreltmek için, sadece gelenek ve irsi şekiller üzerine kurulu bir terbiyeden daha etkili bir vasıta düşünülemez. Milli kültürler yüzündendir ki memleketler henüz yekdiğerinin güzelliğini anlamaya muktedir olamıyor; onun içindir ki, meşhur Alman filozofu Nietzsche tarih öğretiminin elbirliğiyle dünya yüzünden kaldırılmasını isterdi. Rönesans’a kadar Avrupa cahil ve ilkeldi. Çünkü kültürler milli ve mahalliydi. Ak­deniz’den gelen yabancı rüzgâr dalgası dağlar arasında hapsolmuş, ölü ve karanlık şekilleri süpürdükten sonradır ki, bugünkü medeniyetin baharı başlar.”

– Ahmet Haşim, Bize Göre, 1928

3 Beğeni

Filmler geçicidir, kitaplarsa - iyi olanlar - ebedidir ya da ebedi olmaya yakındır. (S. 48-49)

Kan Varsa - Stephen King

3 Beğeni

“İnsan beyni fanidir; kemikten bir kafesin içinde duran sünger gibi bir dokudan fazlası değildir. Ama beynin içindeki zihin sonsuzdur. Saklama kapasitesi muazzamdır, yaratıcılığı bizim algı sınırlarımızın ötesine uzanır. Bence bir erkek ya da kadın öldüğünde koca bir dünya yok oluyor; o kişinin bildiği ve inandığı dünya. Bunu düşün dostum; dünyada milyarlarca insan var ve milyarlardan her birinin içinde bir dünya var. Zihinlerinin kavradığı dünya.” - (S.118)

Kan Varsa - Stephen King

6 Beğeni