Bilinçli Olarak İzlediğimiz İlk Anime

Arattım bulamadım, madem öyle ben açayım dedim.
Üçüncü animeme başlayacağım için hatırlamak zor olmadı :smile:
K-on!
Düşüncelerimi burda belirtmiştim:
Sizinkileri de merak etmiyorum değil (ki etmesem açmazdım konuyu :smiley:)

1 Beğeni

images (11)

Yedinci sınıfta iken kuzenim psp de Naruto vs Pain, Ichigo vs Gwimmjow ve Ichigo vs Ulquiorra izlettiği zaman basladı anime ilgim lakin sekizinci sınıfın sonuna kadar açıp izlemedim. Youtube de amvleri filan izliyordum o aralar. Sonra sekizinci sınıfın yaz tatilinde oturturken aklıma digimon geldi ve küçüklükten digimon fanı olarak Digimon Savers ile giriş yaptım. Daha sonra sırayla Naruto, Bleach, One Piece izledikten sonra Gj ile kısa serilere girip buralara geldik işte.

1 Beğeni

Çocukken izlediğim Pokemon, Heidi ve Bakugan sayılmazsa kendi çabamla internetten izlediğim ilk anime Death Note’dur. O çıtaya çıkabilen pek olmadı. Belki Promised Neverland.

1 Beğeni

Önce Tokyo Ghoul animesinin bir kaç bölümünü izledim. Sevmedim animeyi. Sonra Cowboy Bebop izledim ve animelere aşık oldum. Şu an Titan On Attack izliyorum. Onu da yarım bıraktım. Böyle efsane bir animenin önce mangasi okunmali çünkü.

Hatırladığım kadarıyla Yu-Gi-Oh, Beyblade ve Pokemon izlerdim. Beyblade’i sonra izledim büyük ihtimalle, daha büyük olduğumu hatırlıyorum. Pokemon olmalı.

Başlık değişmiş. Bilinçli olarak izlediğim ilk anime Kaichou wa Maid-sama olabilir tam bilmiyorum. Lisedeyken izlemiştim.

Ben de herkes gibi küçükken Pokemon, Beyblade, Sailor Moon vb. izlemiştim. Ama anime olduğunu bilerek izlediğim ilk anime Death Note idi.

Çocukken ilk izlediğim anime yüksek ihtimal Pokemon sanırım. Ama emin olamıyorum. Çizgi film-anime farkını ise baya geç fark ettim. Hatta Miyazaki filmlerini izlerken bile anime olduğunu bilmiyordum. Ardından Sword Art Online filmini izledim. İzledikten sonra yorumlara baktım. Yorumlara bakınca bu filmin animenin devamı olduğunu, çok yanlış bir yerden giriş yaptığımı anladım. Sonra Sword Art Online izleyerek anime dünyasına girdim. Giriş o giriş. :smile:

1 Beğeni

Çocukken Pokemon, Digimon, Bakugan, Yugioh gibi animeleri izliyordum tabii ama o zaman onların anime olduklarını bilmiyordum. Anime kültürüne bilinçli bir izleyici olarak girdiğim ve çok çok sevdiğim ilk anime Elfen Lied olmuştu.

1 Beğeni

Bilinçli olarak ilk Sword Art Online’ı izlemiştim. Çok severek başlamıştım ama yeni sezonlara devam etmedim nedense.

1 Beğeni

Avatar: Son Hava Bükücü 'yü izlemiştim. Çok sevdiğim bir diziydi. Dizi anime olarak sayılıyor mu tam bilmiyorum ama genel olarak eğlenceli ve komikti.

Anime nedir bilmeden izlediklerim arasında Kaptan Tsubasa, Bakugan vb sayılabilir.
Bilinçli olarak ilk izlediklerim ise sırasıyla;
Kimi no Na wa (film) ve Zankyou no Terror (dizi, 11 bölüm) oldu.
Bu ikisi, animelerin hep uçuk kaçık, garabet yaratıklarla dolu ve de izlenmesi zor şeyler olduğuna dair ön yargılarıma pata-küte dalmıştı. :smile:

İlk Star TV de Şebelek Korsanlar ismiyle ( yanlış hatırlamıyorsam) kötü dublajlı One Piece izlemiştim.

4 Beğeni

Başlık adını “bilinçli olarak…” şeklinde değiştiriyorum, herkes aynı şeyi yaşamış galiba (Pokemon, Tsubasa’yı ben de küçükken izlerdim, ama çizgi film adıyla)

Bir çoğumuz gibi anime olduğunu bilmeden ilk olarak Kaptan Tsubasa ve Pokemon’u izledim.
Bilinçli olarak izlediğim ilk anime ise Death Note. :slight_smile:

1 Beğeni

Digimon benim de :blush:

1 Beğeni

Anime olduğunu bilerek izleme derseniz, o açıdan merakım MCM’deki 1995’de her pazartesi akşamları ekrana kilitlenerek izlediğim (ve kelimenin tam anlamıyla fanzin kafasında bir program olan) Manga Zone programının tesiriyle gerçeklemişti, haliyle 1998-1999 gibi BRT’de yayınlanan Detective Conan ve You’re Under Arrest sanırım Anime olduğunu bilerek izlediğim ilk seriler olabilir. Öte yandan Ace wo Nerae’den Kimagure Orange Road’a dek sayısız seri beni geri dönülmez şekilde beni o türe bağlamış olduğu için 1990-1991 gibi bile Japonya harici animasyonlara ilgim tümden sıfırlanmıştı.

2 Beğeni

Sword Art Online. Arkadaşım izletmişti. :slight_smile: Bizzat kendim aradığım izlediğim anime One Piece sanırım. Onu da hala izliyorum bitmiyor. :upside_down_face:

2 Beğeni

Ay savaşçısı :slight_smile: nasıl izlerdik kardeşlerimle )

1 Beğeni

Ghost in the shell (1995)

2 Beğeni