Epub bulunuyor kolayca
O kadar iç karartıcı olur mu emin değilim, normale göre biraz daha kanlı canlı, karamsar ve gerçekçi bir atmosferi tanımlıyor genelde grimdark, bol bol umutsuzluk sosuyla.
Hoşuna gitmezse zorlama elbette, keyif almadan okunmaz. Sadece ilk 150 sayfayı falan atlatmak lazım karar verebilmek için, biraz geç açılabiliyor malum bazı kitaplar.
@Srbs estağfurullah, ufak bilgiler bunlar. Bildiğim kadarıyla açıklayayım;
high fantasy; farklı ırkların, büyülerin vb bolca yer aldığı tür (Bkz Drizzt serisi)
epic fantasy; high fantasy’nin skalası büyük, tüm kıta,dünya, evren vs etkileyen olayları içeren versiyonu. (Bkz Yüzüklerin Efendisi, Fırtına Işığı)
low fantasy; çok fazla fantastik öğeler içermeyen, gerçek dünyaya daha yakın diyebileceğimiz tür (Buz ve Ateşin Şarkısı)
Dark fantasy; özellikle korku öğeleri içeren tür(Ravenloft serisi)
grimdark fantasy; ana teması umutsuzluk olan ve varlıkların içlerindeki kötülüğü işleyen tür.(Kadim Kanunlar)
Cosy fantasy; okurken yormayan, bilakis fazla üzmeden mutlu eden, yüzünüzde bir gülümsemeyle pamuk modunda okuyabildiğiniz kitapları içieren tür. (Legends & Latte harika bir ek, Türkçe olarak bildiğim tek eser -bilimkurgu olması dışında- Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk)
Bir seri birden fazla türe de ait olabilir.
Kitapları temin işi bende.
![]()
Eline sağlık üstat. Bence bu açıklama ayrı bir konu bile olabilir, ben yer imlerime ekledim merak ettiğimde dönüp dönüp bakabilmek için.
@Srbs dediği gibi bunu bi konu açıp anlatsan çok iyi olur.
Buna konu açarsak o öyle değil böyle diyen birkaç bilirkişi çıkar muhtemelen. ![]()
İşin ilginci, bu türlerin kesin sınırları da yok. Biri bir kitaba grimdark derken diğeri low fantasy diyebilir. Bir kitap hem low fantasy hem grimdark olabilir vs.
O öyle değil, puro içiyor diye adama burjuva diyemeyiz, parfüm, tesbih, dolmakalem gibi kimi raflne zevkleri varsa böyle değil de diyemeyiz, son tahlilde öyle değil, böyle değil desem de burjuvadır.
Adam hem kral hem burjuva hem de halktan birisi. Marx görse şapka çıkaramazdı çünkü çocuğuna mama alacak parası olmayan adamın şapkası da olamazdı.
@J.S İsmet’in belirttiği gibi biraz muğlak bu sınırlar, biraz da tartışma ortamı alevlenir ama iyi de olabilir. Daha özenli ve esnek bir liste hazırlayabilirsem konuyu açarım, yukarıdaki biraz baştan savma. ![]()
@isos81 Utku burada olsa forum yanardı o konuda mesela, keşke olsa.
@alper hocam sanki @BiblofilYouTube 'u kast ettiniz gibi parfüm, tesbih ve dolmakalem üçlüsüyle? ![]()
Henüz oy kullanmayan arkadaşlar da bugün kullanabilirse harika olur.
Amaaan çıksın, dert ettiğin şeye bak. Elimize mısırımızı alır izleriz
Harun düşünsün, konu onun olacak ![]()
@Pyrewrath benim gibi bu türleri bilmeyenler için bu bile iyi.
Hem kral hem burjuva hem de proleter deyince @BiblofilYouTube olduğunu anlamayıp, parfüm tespih ve dolmakalemden mi çıkardın. Ne kadar ayıp. ![]()
Çok sağol ya
Peki, detaylıca araştırır yazarım, buraya koymadığım da bir sürü tür var.
@isos81 sizin gibi sınıfsal ayrıştırma yapmıyorum ben, zevklerine göre kategorilendirmişim. ![]()
Henüz oy kullanmamış olan katılımcılarımızı forumdaşlık görevlerini yerine getirmek üzere sandıklara davet ediyorum @aybukethewriter @Epichan @Metanoia @W4YNE .
Ne oluyor kardeşim ne bu tantana?
Hakkımdaki iddialar tümüyle hayal ürünüdür.
Proleterya, burjuvazi kardeştir. Biri olmasa öbürü olmazdı.
İyi okumalar. ![]()
Başlığı görünce hemen geldim.
Bu aralar ingilizceyi geliştirme bahanesiyle bende ingilizce kitap okumaya başlamıştım. Olursa bende katılmayı düşünüyorum etkinliğe. Yalnızca tek bir sorum var yazarın dili çok ağır mı acaba?
Henüz hiç okumadığım bir yazar, ilk sayfaya göz attım ve karar vermek için erken olsa da bence ağır değil. Aşağıya ekliyorum. Özellikle iyi bir e kitap okuyucu ya da uygulamayla çok rahat oluyor. Telefondan okuyorsanız ReadERA tavsiyemdir.
Anket sonucu kazananımız belli oldu arkadaşlar
, Nell Richard’dan Ash and Sand üçlemesinin ilk kitabı olan Kings of Paradise.
Eylül 15 için okuma etkinliğini açıyorum, kitabı bulamayanlar ya da uğraşmak istemeyenler bana pm atabilir, isterseniz bu üçleme, isterseniz de ankette yer alan 5 serinin de tüm kitaplarının bulunduğu linki paylaşırım.
Beyond redemption’ı da bu sene okuyacağız inşallah sevgili @Lorien_archers ile (senin için de uygunsa elbette
). O etkinliğe de oy veren vermeyen herkesi bekleriz.
Boyle gidiyorsa rahatlikla okunuyor hocam. Dediginiz uygulamayi android telefonum varken kullaniyordum oldukca iyiydi. Su an iphone gectigim icin kendi book uygulamasini kullaniyorum oldukca isimi goruyor. Tesekkurler oneri icin.
Kitap da seçilmiş, okuyacağız ama bu kitap seçme prosedürümüz pek içime sinmedi. Bir dahaki sefer daha farklı bir şey yapalım.
Mesela okuyacak kişiler kendi okunacaklar listelerinden 1 veya 2 kitap önersin havuz gibi bir şey yapıp içinden seçelim. Direkt kitabı seçelim bence, benim fikrim. Türler birbirine karışıyor bazen.
@Srbs hocamın paylaşımı sonrası bir terslik olacağını hissetmiştim zaten. Mühürsüz oy kullanılmış
. Yoksa Beyond Redemtion ipi göğüslerdi.
Sene bitmeden okuyalım iyi olur.![]()
@Srbs hocam sayın cbmizi paylaştığınız görsele atıf yaptım. Oy durumuna dikkat etmemiştim. ![]()
Mevzuya uzağım ama tahmin (yani sallama) kuvvetim iyidir.
Bakınız 2. oyumu verdiğim kitap.
@Pyrewrath üstat linki bana da yollar mısın?