Benimkiler 4 gündür temin sürecinde, dün mail attım dönen de olmadı. Şu sipariş hayırlısıyla sonuçlanırsa muhtemelen son siparişim olur. Amazona 3 kuruş fazla veririm ertesi gün kitabı okumaya başlarım
Başlığı görünce bakayım dedim, benim de siparişi vereli 6 gün olmuş. Acelemiz yok beklemeye devam edelim bakalım, ama Erdal’ın dediği gibi benim sipariş de Piranesi tedariki bekliyor.
İlginç gerçekten, yeni baskı yapan kitabın tedariki bu kadar uzun olmamalı. Bence BKM ile Alfa Kitap arasında bir temin sorunu var, başka arkadaşların siparişlerinden de baktım sanki sepetinde Alfadan kitap olanlar daha uzun bekliyor gibi.
1 haftadır tedarik bekleniyor diyor. Ne yapmam lazım?
Pazar günü verdiğim 14 siparişten her gün birini iptal ederek yeni güne başlıyorlar. Şu ana kadar sadece ikisi tedarik edildi. İndirimlerden gaza gelmiştim bana da ders olsun bir daha önünden geçmem.
.
29 kitap siparişi verdim. Modern klasikler, HAY, Türk edebiyatı serilerinden aldım. 7 tanesi tedarik aşamasında. Ne olur bilemiyorum. 5 kasımda sipariş vermiştim. İptal olan olursa kazanacağım hediye miktarı da düşecek. Her şekilde zararlı olacağım. Hiç bu kadar uzun sürmemişti siparişimin hazırlanması.
Benim alışverişim site yönünden bir sorun olmadı ama teslimatta sıkıntı var. Kargo firması paketi 3 gündür dağıtıma çıkartıyor ve hala teslim edemedi. Günsonu “sorunlu” ibaresi koyarak şubeye geri götürüyorlar. Bugün de gelmediği taktirde pazartesi gelmiş olsa bile zaten kapıda ödeme olduğu için geri çevireceğim.
Hangi kargo firmasını seçmiştiniz ? (Daha doğrusu böyle bir seçim şansınız olmuş muydu?) . İstanbul’daysanız Kargoist hızlı şekilde teslim ediyor (sadece tek deneme için yorumum tabii…)
Kargo firması tercih şansı yoktu diye hatırlıyorum. Paketi Kargoist’e vermişler ama ben İzmir’de oturuyorum. Gerçi coğrafi konumun etkisi olmamalı diye düşünüyorum. Bana biraz sitelerinden de uyduruk bir firma gibi geldi. Sözüm ona canlı konum eklentisi koymuşlar ama 3 gündür kuryenin haritadaki durumu sabit.
Ben 8 inde ilk siparişi vermiştim. Hepsi tedarik aşamasında.
Tedarik olayı 7-8 gün sürüyor BKM’nin. 15’inden sonra beklemeye başla bence.
Hem ayrıca gelirse kitaplar senindir, gelmezse zaten hiç senin olmamışlardır.
İlginçtir benim kitapların teslimatı tedariğinden daha uzun sürdü.
Bazen çalışanların cenaze, izin, karantina gibi olayları olduğunda o şekilde giriş yapılıyor. Eğer kargo kıpırdamadıysa muhtemelen bu tarz bir sorun vardır. Benzer bir durum yaşadım.
Az önce kendileri girdi içeri.
Kayıp rıhtım bunu da çözdü
Kargoya verilmiş benim sipariş de, geçen sefer kargoist ile sorunsuz gelmişti. Bakalım bu nasıl olacak.
İki senedir kendimi epeyce kaptırdığım BKM siparişlerimde ne kitap iptali yaşadım ne de hasarlı kitap gönderdiler. Yorumları okudukça başıma bir şey gelecek diye korkuyorum açıkçası.
Sabah dün gelen kitaplardan “Kar Üzerine Yazıları” karıştırıyordum (iyi ki öyle yapmışım ) kitabın 8-9 sayfası hatalı olarak basılmış.
BKM’ye durumu ilettim az önce cevap vermişler. Değişim yapmıyorlarmış ama bana iade için kargo müşteri kodlarını göndermişler.
Ben aradım az önce iki dakika da iptal ettiler siparişi. Aradığım numaradan da zaten sipariş görünüyormuş, iptal etmek istiyorum dedim “tabii” diyip iptal ettiler. Biraz uğraşmayı bekliyordum şaşırdım.
Hangi paralel evrende 7-8 gün acaba? Tam 12 gündür tedarik bekliyorum ben. Yavaş yavaş 9 kitabı tamamladılar ama 1 kitap kaldı, ilginç bir şekilde iptal etmeyip günlerdir onu bekliyorlar. Hadi hayırlısı…
7 Kasım tarihli siparişimden 2 kitabı bugün iptal ettiler. Üstelik iptal ettikleri kitaplardan biri hala sitelerinde satışa açık. 12 günden beri tedarik bekleyen kitaplar da var. Çok tercih ettiğim bir site değil fakat gelmesi kesin zamlardan önce %50 indirim fırsatı da varken kaçırmayayım dedim ve pişman oldum. Bir daha da işim olmaz bkm ile.
Siparişin tamamının iptalini istedim bakalım ne olacak.