Blue and Gold - K. J. Parker Mini Okuma Etkinliği

8291070

Merhaba forum, sevgili @Abraxas ile K. J. Parker’ın (Sixteen Ways to Defend a Walled City etkinliğinden yazarı hatırlayabilirsiniz, ayrıca İthaki’nin geçenlerde bastığı Prosper’in İblisleri’nin de yazarı.) Saloninus başlığı altında yayınladığı 3 novelladan oluşan mini serinin ilk eseri olan Blue and Gold’u okuyacağız.

“'Bir bakalım,” dedim hancı bana bir bira doldururken . “Sabah, baz metalleri altına dönüştürmenin sırrını keşfettim. Öğleden sonra da karımı öldürdüm.”

Kayda değer filozof Saloninus’un sıradan bir günü.

Bulamazsanız link için özel mesaj atabilirsiniz.
@isos81 @Lorien_archers @periyodiknesriyat buraya da bekliyoruz efenim.

7 Beğeni

Azıcık frene mi bassanız? :slight_smile:

4 Beğeni

Ben bunu da bitirip bi soluklanıcam, @Abraxas 'ın normal okuma temposu bu ama bildiğim kadarıyla. :sweat_smile:

5 Beğeni

Böyle dilimize çevrilmeyen güzel spekülatif eserleri okuyup yorumladığınız için teşekkür ederim. Okuyamasak da zevkle takip ediyoruz.

5 Beğeni

Ufaktan başladım, ana karakter beni benden aldı. İnsan bu kadar mı şerefsşz olur yahu. :joy: Kendisinin dürüst olmadığını itiraf edecek kadar da dürüst. Keycey abi namussuz karakterler yaratmayı seviyor anladığım kadarıyla. :slight_smile:

2 Beğeni

Yollasana bana da kitabı, vk’de bulamadım. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de 10-15 sayfa okudum, bu da komik bir kitap. Güzel seçim.

Saloninus şerefsizinin kimi anımsattığını bulmaya çalışıyorum, adam sektördeki tüm dalavereci manipülatörlerin bir karması sanki. :joy:

Malazan’dan bir tutam Kruppe
Acadie’den bir tutam Faraday
The Mote in God’s Eye’dan bir tutam Hüseyin
Spiderlight’tan bir tutam Penthos

Orhan da mı böyleydi?

Prosper’s Demon’daki her iki ana karakterde de vardı bir puştluk. Parker’ın modus operandi’si olabilir gerçekten de.

2 Beğeni

Orhan tam olarak böyle değildi. Tabii bunu Harun’un “şerefsiz” yorumuna istinaden yapıyorum.

Yoksa Orhan kurnaz ve manipülatif birisi evet ama şerefsiz değil.

Kruppe de mesela şerefsiz değil.

Bu ana karakter şerefsiz mi değil mi? :slight_smile:

3 Beğeni

Ben şerefsizi geniş bir spektrumdan ele alıyorum, içine kurnaz da giriyor yalancı da. Evet Kruppe onursuz anlamında şerefsiz değil ama manipülatif, kurnaz ve yalancı.

Saloninus bunlar ve daha fazlası, ilk izleninimim böyle. :slight_smile:

2 Beğeni

Şerefsiz ana karakter varsa ben alırım bir dal. Acadie’nin yarısındayım, akşama bitirip buna dalarım. Benim de bi şerefsiz ana karakterim var bakalım ona benziyor mu görelim.

2 Beğeni

Şerefsizleri, puştları, hıyarları ve delileri severiz…

3 Beğeni

Orhan anasının gözü olsa da böyle kalpsiz,namussuz değildi. Adam karısını öldürmüş öğleden sonra. (kitabın ilk cümlesiymiş tanıtıma yazdığım. :slight_smile: )

Şüphelendim ben de. (bugünün deyimi de bu olsun :+1: )

Genel anlamıyla kullandım ama komik biri olsa da ne ararsan var. İtlik bunda, cinayet bunda, yalan bunda, vicdanı yok, bencil mi bencil, dalvereci… Evlat olsa sevilmez bir tip. :smiley: Benim ilk izlenimim de bu şekilde, gerisini okuyunca anlarız.

@Lorien_archers Kim o merak ettim. :slight_smile:

4 Beğeni

It was an accident!

2 Beğeni

Yersiz bir varsayımdı zaten. :joy:

2 Beğeni

% 30:

Saloninus’cuğumuzun günahını almışız. Eğer anlattıklarına güvenebilirsek şirret karısı gerçekten de kaza eseri güme gitmiş. :slight_smile:

2 Beğeni

Bilemedim, masum gözükse de ona güvenmememiz geeektiği konusunda uyarmıştı. :thinking:

1 Beğeni

Tam da bizim Obsidyen gözlü, namuzsuz, icabında düşmanına bile yan gözle bakan, hain mi hain K’ya benziyor o zaman. Bolca şerefsiz diyeceğim belli oldu okurken :grinning:.

2 Beğeni

A WISE MAN once said that any human being is capable of infinite achievement, so long as it’s not the work they’re supposed to be doing. The Dialogues were a case in point.

Mütevazı biri aynı zamanda. :slightly_smiling_face:

Filozof, simyacı, mucit, centilmen hırsız, talihsiz dul Saloninus.

Şimdi bana başka kimi hatırlattığını buldum.

İşte bu namussuzu, genç Da Vinci’yi. Kusursuz bir seri değildi ama ben severek izlemiştim. Da Vinci her türlü haltı karıştırır ama zekası, yaratıcılığı ve icatları sebebiyle Medici ailesinden hep destek bulurdu. Bir bölümde Osmanlı donanmasını göçertiyordu.

% 40 itibariyle anlattıkları kendi içinde tutarlı. Phocas ve Eudoxia kardeşlerin ikisi de muhtemelen evil. Eudoxia “gençlik” iksirini hiçbir testten geçmeden harbiden kafaya diktiyse aynı zamanda embesil de. :slight_smile:

2 Beğeni

Diziyi izlemedim ama fragman vs. evet benziyor. Esinlenmiştir? Mavi rengin pahalı olduğu da doğruymuş, Mısırlılar bulmuş lapis lazuliyi. Spoilerı açmadım henüz.

2 Beğeni

Vauv, lapis lazuli gerçek miymiş?

Sal petris, vis zephyris, sal draconis, ossa terrae gibi bir çok bileşen sayıyor, çoğu kulağa uydurma geldiği için ben mavi rengi elde etme örneğinde de bir sallamasyon vardır diye düşünmüştüm. :slight_smile:

2 Beğeni