Merhaba çok teşekkür ederim takip etmenize çok sevindim ve kesinlikle katılıyorum ortalık çok karıştı herkes gereksiz yere birbirini kırdı ben yanlış anlaşılma için özür dileyip videoyu da kaldırdım ama tartışma bitmek bilmiyor 
Instagramda bir bookstagram var kesin size de denk gelmiştir çünkü sponsorlu gönderi olarak hikayeleri sürekli önüme düşüyor.
Bakın ben gerçekten instagramdan kitap yorumlayan sayfaları seviyorum birkaç tane takip ettiğim kişi var ama bu çok acayip
Sürekli Yabancı yayınlarından YA kitapları okuyor (bence çoğunu okumuyor çünkü bir insan evladı bu kadar YA kitap okuyamaz. Hem bayar hem de okuma, konuşma ve düşünme yetini kaybedersin).
Muhtemelen her çıkan kitabı ona gönderiyorlar. O da sadece kitapların dış görünüşlerini övüp reels çekiyor ve reelsde de bir şey anlatmayıp garip garip hareketler yaparak (sanırım bu tarz bookstagram sayfalarında böyle anlatıyorlar) ekranda çıkan “aşk romanı olsun diyorsun ama biraz doğa üstü de mi olsun peki ya vampirlere ne dersin?? O zaman bu kitap tam senlik!!” gibi yazıları göstererek kitap yorumluyor.
YA okumasını küçümsemiyorum arada bende okuyorum hatta şu an bile okuyorum ama bu kişi sürekli aynı yayınevinin şekilli kapaklı kitaplarını güya okuyor ve sayfasında gerçekten adamakıllı bir tane bile yorum görmedim🤷♀️
not: sürekli hikayelerime dadandığı için içimi dökmek istedim🥲
Ne ola ki ![]()
Young Adult. Araştırmanı öneririm. 
Şimdiye kadar bir tane bile kitap yorumlayan YouTube ya da Instagram kanalı izlemedim. Her platformda olduğu gibi aralarında kötüleri olduğu kadar iyileri de vardır muhakkak.
Ben şöyle düşünüyorum, eğer bir kitap söz konusu ise ben hiçbir etki altında kalmadan bu kitabı okuyup kendi fikrimi oluşturmalıyım. Bir kaç yazar hariç çoğu kitabın yazarları tarafından yazılmış ön sözlerini bile okumuyorum.
Kendi fikrime aşık olduğumdan ya da iyi yorumcuları küçümsediğimden dolayı değil. Hiçbir şeyden etkilenmeden kendi fikrimi oluşturabilmek benim için önemli.
Bitti gibi sanırım, rahatlıkla atabilirim gifi.

Ben de bugün baktım Moby Dick çevirisi için Harun Çelik’in kanalına ![]()
Çok uzun zamandır bir YouTube kitap kanalı açmayı istiyordum ama bu yorumdan sonra açmamanın daha iyi olacağını anladım.
Youtube’de oturup dakikalarca video izleyeceğime, buradaki insanları okumayı tercih ederim mesela. Daha canlı konserler haricinde Youtube’de açıp video izlediğimi bilmem. Sizin de zamanınızın değerli olduğunu düşünüyorum(:
En üşendiğim şey şu olabilir… Aşırı ilgimi çeken bir konu değilse YouTube’da bulunmuyorum kesinlikle. Silmarillion’u okurken girdim en son. (izlediğime pişman etmedi o da sağ olsun)
Ben bol miktarda Youtube videosu izliyorum. Yapanlar da var yani. Benim izlediklerimin çoğu yabancı ama @isos81 kanal açsa onu da takip ederim muhtemelen. 
“bu ay neler aldım, neler okudum” başlıklı ergen videolarına tercihim kendisi.
Aslında güzel, fantastik, bilim kurgu ağırlıkla kanal olsa izlenir. Birkaç iyi kanal var ama onlar da daha çok klasik kitap ağırlıklı. Dediğim gibisi varsa da benim gözümden kaçmış.
En sevmediğim şeyleri de söyleyeyim, belki görenler öyle yapmaz. Bazı kanal sahipleri çok fazla boş konuşuyor. Geçenlerde kitap alış verişi videosu açtım, çok zaman alacak diye videoyu ikiye bölmüş, tamam, güzel ama başta kendisi 15+ dk öylesine konuşmuş. Kitaplara gelemeden kapattım. Bir de bu tip videolarda işte kitabın yazarının ismi, işte kitap ismi, işte bu da kitabın kapağı deyip geçiyorlar. Hiç olmazsa kitabın konusundan bahsedilse de bir fikir edinsek, o söylenenleri zaten sitede de görüyoruz. İzlediğim yabancı bir kanal var, kadınla okuma zevklerimiz genel olarak farklı, ama kitaplar hakkında o kadar güzel, dolu dolu konuşuyor ki dinlemeden edemiyorum.
Kitap yorumlama, cilt sayfa baskı yorumla. İlk abonen ben olurum. 
Ben izliyorum ara ara. İş değilde hobi olarak yapacaksan daha iyi olur, izlerim 
Şu üstünde otuz kilo pas olan şeyleri, envai çeşit aletle onarıp, yepisyeni yaptıkları videolar da dahil mi?
Ben de Youtube’da bir şey izleyemeyenlerdenim. Nedense dayanamıyorum. O kadar çok konuşuluyor ki kafam şişiyor. Bırakın kitap incelemesi filan ben alacağım oyunun yirmi dakikalık oynanış videosuna bile ileri geri tıklayarak 20 saniye dayanabiliyorum. Birilerini takip ediyorsam mutlaka tanıyorumdur ve destek olmak istiyorumdur. Elimden gelenin en fazlası bu.
Kitap incelemeleri ek olarak dayanamadığım şeyler çünkü inceleme tanımlarımız maalesef aynı değil. Şunu buradan aldım gibi şeylerle ilgilenmiyorum. Yazar kimdir, necidir, kitabın anlatım dili, çevirisi nasıldır olursa bir parça daha dayanabiliyorum ama 15 dakikalık bir videoya yine ileri ala ala 30 saniye dayanabiliyorum. Biraz da doğal bulmuyorum. Kes yapıştırlar gözüme fazla batıyor.
Değil @isos81 kendim bile video çekip koysam oturup izlemem. 
Bu kıza ben zamanında üzülmüştüm. Bir dil sürçmesi, hatası yüzünden kızı linçlediler.
Kitap alırken ki kriterlerimiz, ben bu kitabı bir daha bu fiyata bulabilir miyime kadar düşmedi mi ya :((