Öncelikle teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Sanırım benim oyuna başlamam left4 dead2 etkinliğine denk gelmiş Bugün oyuna girdiğimde zombiler olması gerektiği gibi yavaş hareket ediyordu. Nadiren hızlı koşan zombiye denk geldim (oyuna ilk başladığımda tüm zombiler hızlı koşup tırmanıyordu).
Bugün yanlışlıkla hapishane mücadelesine girmişim tek başıma. Bitirmem 1 saat 20 dakika sürdü Görevin çok zor bir yan görev olduğunu 40-50. dakikalarda fark ettiğim için yarıda bırakmak da istemedim. Görevin sonuna doğru hiç mermim kalmamıştı. Final boss’u sürekli taş fırlatıp omuz atan kocaman polis zırhı olan bir zombiydi. Onu golf sopamla öldürmek zorunda kaldım :d 20-25 dakikamı aldı ama başardım (sayısız kez öldüm tabii).
Bir de hayatımdan memnun bir şekilde gece etrafta gezerken hiçbir şey yapmamış olmama rağmen bir anda gece avcısı gelip beni öldürdü. Hiç beklemediğim için korkudan ölüyordum… Ama oyun için çok güzel bir detay olmuş. Sürekli bir güvensizlik ve endişe atmosferini tamamlıyor. Oyunu ilk oynayışımda 5 saat boyunca tüm zombilerin üzerime atlamasına alışınca bugünkü zombiler çok basit gelmişti. Bunun verdiği rahatlığı da sapık bir gece avcısı götürdü. İyi de oldu
Hapishane görevi gibi yan görevler zor, görevi belirli bir sürede bitirince ödül alınabiliyor, ben de hapishaneye girdim ama çok oyalandığım için ödül alamadım. Bu tarz yerlere galiba 2-3 arkadaş girmek daha iyi oluyormuş. Ecel inlerine girince fazlasıyla işaret fişeginiz varsa ini dağıtabiliyorsunuz ama o ödüllü yerler tek başına çok zor oluyor, süre sıkıntısı nedeniyle verdiği ödüller alınamıyor.
Evet etkinlik nedeniyle 2-3 gündür hızlı zombiler pek ortalıkta gözükmüyor. Ama iri omuz atan zombiler zırhlı olarak daha çok gözükmeye başladılar.
The Long Dark oynamaya başladım. İlk bölümü bitirdim. Pek beklediğimi bulamadım, bizim eleman zıplamıyor bile. Dümdüz yol olmazsa kafayı gözü yarıyor. Açlık, uyku, soğuk, kurt, ayı ile mücadele etmek güzel ama çok sınırlı bir etkileşimi var oyunun.
Evet ilk başlarda daha kötüydü fizik, sonradan baya geliştirdiler ama bu kadar oldu. Oyunun olayı daha çok hayatta kalabilme, yön bulabilme üzerine, hikayede sonradan eklendi ben hikayesini de beğendim. Senin de beğeneceğini düşünüyorum.
Benim sevmediğim yönü bir süre sonra iş hikayeyi ilerletmek için getir götüre dönüyor, ama sen oralara baya uzaksın şu an
Hocam muhabbeti tam olarak bilmemekle beraber, tavsiye üzerine oyun oynuyorsanız size çok güzel bir tavsiyede bulunabilirim. Bilmiyorum, belki de daha önceden oynamışsınızdır ama Dishonored’e bir bakın derim. Long Dark mesajınızı yanıtladım ama tür bakımından bile alakası olan oyunlar değiller
Salgın nedeniyle 7-8 aydır bir yerlere gitmediğim için can sıkıntısı nedeniyle oyunlara sardım. İndirimde oyun buldukça alıyor, uzun uzun oyunun içinde geziniyorum. Dün oyunları alırken ufuk ile WhatsApp’dan oyunlar üzerine muhabbet ediyorduk, o nedenle ona oyunla ilgili düşüncemi yazdım.
Dishonored gerçekten çok keyifliydi. Kendine has mekaniklere sahip ve ilerledikçe yeni mekanikler keşfediyorsunuz, böylece kendini tekrar etmeyen bir oynanış sunuyor. Steam’de 7 küsür liraya kadar düşüyor. 2. oyununu oynamak için xbox game pass for pc’ye göz atabilirsiniz.
Küçük bir uyarı, ilk oyunu bitirip ikinci oyuna geçmek isterseniz aradaki iki DLC’yi bitirmeniz gerekmekte. En az ana oyun kadar sağlam. Oynanmazsa hikayede boşluklar kalır. İkinci oyunu da bitirip, üstüne Dishonored evrenini sonlandırmak isterseniz ikinci oyunun DLC’sine bakabilirsiniz
Söylediğiniz iyi oldu bilmiyordum böyle olduğunu. Peki steamdeki bu 4 ek paket toplamda kaç saatlik bir oynanış sunuyor? Ona göre indirimlerde değerlendirebilirim.
Bu aralar fena sardığım oyunlardan birisi de Children of Morta oldu. Xbox game pass sayesinde belki de normalde para verip denemeyeceğim oyunları indirip deniyorum. Oyun kültürümü genişletme açısından çok faydalı oldu bana. Children of Morta’nın hikayesi içine çekti beni ilk başta. Kısaca bahsedecek olursam, ormanın koruyucusu bir aileyi oynuyoruz. Yozlaşma denen bir şey var ve canlılar, mekanlar bu yozlaşmaya kapılıyorlar. Bir yandan bu yozlaşmayı ortadan kaldırmaya uğraşıyoruz, bir yandan da ailenin serüvenini izliyoruz. Karakterlerle empati kurmak çok kolay. Oynanışı ise gayet güzel. Rogue-like bir oyun olduğu için biz öldükçe hikaye daha da ilerliyor. Bu türü sevenlerin bakmasını öneririm.
The Long Dark hikaye modunu oynamaya devam ediyorum. Oyunun hikayesini sevmeye başladım ve galiba oyun yapımcıları tarafından henüz yayınlanmamış 2 bölüm daha olacakmış.
Oyunu oynamadıysanız ve oynama ihtimaliniz olabilir diye blur ile olan kısmı açmayın.
3 bölüm’de Mackenzi’yi ya çok kötü durumda ya da ölü olarak bırakıyoruz ve Astrid’in hikayesi başlıyor.
Her ne kadar Mackenzi’yi hiç iyi bir durumda bırakmıyor hatta belki ölü olarak bırakıyor olsak da, hikayenin başka karakterleriyle de oyunu oynamak güzel oluyor.
Kurt tehditleri Astrid hikayesinde Mazkenzi’ye yönelik Ayı tehditleri kadar çok olacak gibi. Tekrardan hayatta kalma malzemeleri toplama, taşımak, bu malzemeleri erişilebilir şekilde depolamak biraz sıkıcı olacak olsa da hikayeyi sevdiğim için bu bölümü de oynamaya devam edeceğim ve yeni bölümleri yayınlandıkça alacağım.
Bugün Ryse: Son of Rome’a başladım. Çok da bir şey vaat etmeyen, tek düze oynanışa sahip olsa da grafikleriyle etkileyen bir yapım. Henüz ilk bölümünü oynadım ve epik sahnelere tanık oldum. Hikaye anlatımı şu an fena değil, merakla devam ediyorum.
Astrid ile madenlerden çıktık ve çok iyi bir yerde oyun bitti. The Long Dark hikaye bölümleri yeni bölümlerin yayınlanmasını bekleyenler kervanına ben de katıldım. Kitap serilerinin devam kitaplarını beklerken üstüne bir de oyun beklemeye başladım.
Genel anlamda oyuna başlarken çok sevmemiştim ama oynadıkça oyunu sevdim ve hikayesine bağlandım. Oynanış olarak biraz eksik bulsam da oyunun hikayesinin güzelliği oyuna devam etmemin temel neden oldu. Tüm yan görevleri yaptım ve galiba bölümlerde ayrı ayrı tüm haritayı dolaştım. Hikayeyi merak ettiğim için yeni bölüm ve bölümleri de merakla bekliyorum.
Bu kısım oyunu oynayanlar için:
Oyun sadece 1-2 yerde bana kararı vermeyi bıraktı. Bunlardan birisi Mackenzi bıçakla yaralanmış bir firari mahkumdan ya bıçağı çekip çıkaracaktı ya da bıçağı daha derine itecekti. Bu karar oyunun hikayesinde bir değişiklik yapıyor mu onu bilemiyorum, Bilen varsa yazabilir mi?
Şimdi değil ama yeni hikaye bölümlerini beklerken oyunun “Hayatta Kalma” modunu oynama düşüncem var.