Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Bu oyunun hikayesine bende aşık olmuştum <3

1 Beğeni

Bence değmez :sweat_smile: Ama ps5 almana sevindim. Oyun için en doğru adres ps5

Oyun dünyası içinde gördüğüm en iyi oyun hikayelerinden biri.

Edit floot yapmak idtemediğim için incelemeyi buraya yaziyorum.

Shadow Of Mordor:

Çok sıradan ve tekrarlayıcı bir oyun. Nemesis sistemi ilgi çekici olsada zaman kaybı gibi hissetiriyor. Dövüş sistemi ise güzel olsada bence batman hala daha benim favorim. Genel anlamda 70-75 puanlık bir oyun.

Birde izniniz olursa bir anket yapmak istiyorum. Ne zamandir merak ettigim bir konu var.

Arkham Dövüş Sistemine Sahip Oyunlar Arasında Dövüş Sistemini En Çok Beğendiğiniz Oyun Hangisi?
  • Sipder Man(2018)
  • Shadow Of Mordor
  • Hogswarts Legacy
  • Mad Max
  • Ac 3
  • Ac Sydincate
  • Sleeping Dogs

0 oylayan

Bu aralar Terra Invicta’ya sardım. Muazzam bir oyun.

Strateji severler için şöyle özetleyeyim. X-COM + Hearts of Iron + Expanse’ı bir potada erit. Ortaya çıkan şey işte bu oyun :smiley:

2022 yılında dünyaya ilk kez bir ufonun düşmesiyle dünya dışı akıllı varlıkların yaşadığı ortaya çıkmıştır. Uzaylılar gerçektir ve güneş sisteminde izlerine rastlamaya başlamışızdır. Yakında dünyamızı ziyaret edeceklerine kesin gözüyle bakılmakla beraber, niyetlerinin ve amaçlarının ne olduğunu çözmek ise bizlere düşmektedir. Uzaylı istilasının arifesinde insanlık bu yeni fenomene verdiği tepkilere göre 7 büyük hizbe bölünmüştür.

The Resistance: Uzaylı istilasına karşı dünya milletlerini birleştir ve diren. Bunlar basbayağı X-COM
Humanity First: Uzaylıları ve onların sempatizanlarını yok etmeye yemin et. Bunlar da Imperium of Man
The Servants: Uzaylılara tapın ve dünyadaki tüm problemleri çözmelerini dile. Scientology tarikatı?
The Protectorate: Yok edilmekten kurtulmak için anlaşmalı teslimiyet sağla. Bunlar da mandacı :smiley:
The Academy: Uzaylılara eşit olduğumuzu kanıtla ve galaktik bir ittifak kur. Star Trek Federasyoncuları
The Initiative: İstila ve kaosun fırsatlarından faydalanma ve kar etme zamanı. İlluminaticiler diyebiliriz
Project Exodus: Büyük bir Yıldız Gemisi inşa edip Güneş Sistemini terk etmeli. Mormonlar, Nuhun gemisi filan

Oyunda bu 7 organizasyondan birisini oynayarak dünya devletlerini gölge hükümetlerle kukla gibi kontrol ediyor, uzaylı istilasına karşı bu ülkelerin kaynaklarını kullanarak seçtiğiniz oluşumun hedefine ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Uzun zamandan beri single player olmasına rağmen zerre dlc gerektirmeyen, dolu dolu içeriğe sahip böylesine bir oyuna daha denk gelmemiştim. Bu yönü bir yana oyunun tasarımcılarının zamanında XCOM için long war modunu yaratanlar olması zaten oyunun vizyonunu ortaya koymakta. Baştan sona tek bir campaign’i en az 50 saat süren müthiş dolu bir oyun yapmışlar. Eğer Grand Strategy türüne ilginiz varsa, bilimkurgudan da hoşlanıyorsanız çok seveceğinize eminim. Erken erişimde olmasına rağmen son yılların en iyi strateji oyunlarından biri olacağı kesin.

5 Beğeni

Muhtelif muhabbetlerde övüldüğüne sıkça denk geldiğim bir oyundu. Steam yaz indirimlerinden alıp başladım. Çoktandır kart oyunu oynamamıştım. Gerçi bu oyuna kart oyunu diyip geçmek doğru olmaz. İçinde Escape Room tarzı bulmacaların da yer aldığı, ilgi çekici bir hikaye dahilinde Rogue-like tarzında bir ilerleyişe sahip bir kart oyunu. Genel itibarı ile çok hoşuma gitti. Vahşi doğa, şaman kültleri, animizm motifleri falan zaten benim çok sevdiğim temalar.

Bazı kart oyunları feci karışık oluyor, öğrenmesi ayrı ellerin tamamlanması ayrı vakit aldığı için benim genelde gözümü korkutuyorlar ama bu öyle değil, öğrenmesi gayet basit. Direkt dalıyorsunuz içine. Bir bakayım diye başladım ne ara 3 saat geçti anlamadım :slight_smile:

Not : PS Plus kütüphanesinde de yer alıyor.

7 Beğeni

Geçen ay Mafia serisini almıştım. İlk oyun bitti. İkinci oyunu bitirmek üzereyim. Çok kararsız bir şekilde oyunları devam etmeye bitirmeye çalışıyorum. Taze olarak aldığım Elden Ring, High On Life ve Sekiro oyunlarını oynayacağım.

2 Beğeni

Bazen bu dediğiniz çok fazla oyun oynayınca bana da oluyor. Biraz ara verin. Çok fazla oyun oynayınca oyunlar baymaya başlıyor.

1 Beğeni

Ben daha çok tps oyunlarını oynamayı seviyorum.Tür olarak ise rpg.Ara ara Mass Effect Legendary Edition dan ikincisini oynuyorum,bazen Horizon Zero Down da takılıyorum,Skyrim bitirmeyi cok denedim ama oynanışını bir türlü sevemedim.Witcher 3,Uncharted 4,Tomb Raider serisi,Nier automata… oynamaktan ve bitirmekten zevk aldığım oyunlardı.Dark Souls 3 de ilk bossu bir türlü geçemediğim için oynamayı bıraktığım oyundu.Souls like tarzı benim için zor ama sanat tasarımları fevkalede

2 Beğeni

Benim biraz durumum bundan dolayı değil. Normalde hikayeli oyunları küçükken oynuyordum. Son 5-6 yılım online oyunlar(Pubg, CSGO, Valorant, Lol, HOI4 vb.) üzerinde geçince şimdi hikayeli oyunlara dönmek biraz zahmet yaratıyor.

1 Beğeni

Online ya da multiplayer oyunlara hiç mi hiç ilgim yok,pubg tel de denedim o da tadımlık,gran tourismo da oynadim turnavadaki yarişcilar cok iyiydi ben geride kaldım,fifa da karşi rakip cok zayifti keyifsizdi,single player, yapay zekaya karşı oynamaya devam,oyunların hikaye anlatmalarini seviyorum ve beni kesfetmeye yöneltmelerini de… Bloodborne oynamaktan ziyade ki çok ileri gidemedim ,mekan tasarımları yharnam şehri harkuladeydi…

Ff7 eski sürümünü bitirdim ama bitirmeden önce bazı şeyleri fullemek için final boss öncesi mağarada exp ve ap kasıyordum. Levelim yükseldikten sonra keseceğim yüzeyde kalan iki tane büyük boss vardı deneyip kesememiştim. Yüzeye çıkıp onları kesmek istedim ama oyundaki en nadir buglardan birisine yakalandım ve yüzeye çıkamıyorum.

Oyunu bitirip tekrar o save’e döndüm ama çıkamıyorum yani yok. Bir önceki save de 14 level filan öncesi yani oradanda oynamak istemiyorum. Usulca pcyi kapattım alamadığım başarımları düşünüp ağlayacağım sanırım. Belki eski saveden bir gün kasarım ama yakın zamanda sanmıyorum. Yazık oldu.

Bahsettiğim bug da harbiden milyonda bir filan görünüyor yani inanılmaz. Zaten senede 1 oyun belki bitiriyorum vakit ayırıp. Ondada 26 senede on kişinin yakalandığı buga denk geliyorum.

D5XXKJ

4 Beğeni

Artık kuracak oynayacak resmi olmayan DLC hayran mod vs kalmayınca Fallout 4 oynamaya ara verdim. :slight_smile:

1-2 sene önce aldığım ve oynamamı bekleyen RDR2 'ye başladım. Şimdilik at üstünde eşsiz manzarası ile :slight_smile: kırlarda GTA oynuyor gibiyim. :slight_smile:

2 Beğeni

Ne oyundu be… Ff7’nin hikaye sunumuna bugün bile çoğu oyun ulaşamıyor. Her karakterin hikayesi olması ve o hikayelerin yavaş yavaş açılmasi olayi etkilemişti beni iki sene önce. Ff6 Ff 7 den bile iyi diyorlar. Keşke ingilizcem olsada onuda oynasam.

1 Beğeni

FF7 den 16 ya kadar tüm FF serilerini oynamış birisi olarak; uzak ara hikaye, oyun kurgusu, karakter vs en iyi oyun 9 dur. Hayatımın sonuna kadar bir FF oynayacak olsam sadece 9 oynarım. Sonra 8 sonra da 7 gelir benim için. Hikaye sunumu ve karakter hikayesi olarak ele alınacak olsa bile 9 ve 8 çok üstündedir 7 nin.

3 Beğeni

9’un kendine has bir fan kitlesi var. Remake modu bile yaptilar adamlar. Birde FF serisinin yaratıcısının en sevdiği FF oyunu 9 diye okuduğumu bir yerde hatirlıyor gibiyim.

2 Beğeni

Bunu takip ediyorum. Hala proje aşamasında ve çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında keyif ile oynuyor olacağım.

1 Beğeni

Benim için 8. oyun. 4 yaşımda oynadığım ilk oyundu. Bir halt anlamadan oynamıştım. O zamandan beri 4 kere daha bitirdim. Her bitirdiğimde beni kendine tekrar tekrar aşık etti.

7’den sonra 9 remake gelecek dedikodusu vardı ve büyük ihtimalle doğrudur ama ben umutla 8 bekliyorum. :')

1. Oyunu 3. Disk sonunda bırakmam gerekmişti o yüzden tam sonunda beni kendisine ne kadar bağlar bilmiyorum ama şu an benim için 8-9-7 şeklinde geliyor oyunlar.

Rinoa - Squall, Julia - Laguna hikayesinin ötesini bir oyunda alabilir miyim bilmiyorum yani. Kendim için konuşuyorum tabii.

Evime şundan bir tane yaptırma hayalim var. :smiley:

Ff ile alakalı en kaliteli memelerden birisi bu yakışıklı Squall memeleri ya. :smiley:

2 Beğeni

Ben hala 8 ve 9’u oynayabilmek için tr yama bekliyorum :weary:

Ben 8 başladığım zaman pekte ingilizce bilmiyordum ama kullanılan cümleler zor değildi anlamakta zorlamamıştım. Bazı yeni kelimeleri çevirmem gerekmişti sadece. Onlarda tekrar tekrar kullanıldığı için öğrenmiş olmuştum iyi olmuştu. Ki o da 3 4 tane yani. Injure, seed, orphant filan. Bir iki tane daha vardı onlar aklımda kalmamış. Siz basmadan dialog devam etmediği için baya iyi oluyor okuya okuya gelişiyor. Son disk de hikaye tam açıklanırken baya google çeviriye tamamen cümle cümle yazdığım olmuştu ama yalan söylemiş olmayayım. :smiley: Türkçe yaması yok diye senelerce tekrar oynamamıştım bende ama ff serisi zaten o kadar popüler değilken 8 için asla yama gelmeyeceğini kabullenip oturup oynadım ben. Iyiki de oynamışım.

Gf isimli summon ve büyü sistemi bir tık zorlayabilir ki oynadığım 3 oyun içinde en iyi büyü mekaniği kesinlikle 8 de. 3. oyununda 3d versiyonunun pbaşını oynadım o yüzden 4 oyun diyeyim hadi. Ona da Türkçe rehberler mecvut baya yardımı dokunuyor. Oradan okuya okuya oynamıştım baya.

1. Oyunda aşırı sayıda job olduğu için büyü olayı belki orada daha iyidir bitirmeden bir şey diyemem o kadar job’u görünce kaçıp 7 oynadım şimdilik zaten ama GF olayı hala aşırı iyi bence 8’in. Sıkılmadan saatlerce büyü draw’lamıştım.
1 Beğeni

Googldan çevirip oynamak sıkıcı olur diye bir türlü başlayamıyorum. 7. oyun gibi birisi yama yapsa güzel olur.

1 Beğeni