Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Online oyunda eğer ciddi bir arkadaş ortamın varsa bu sayede keyif alabiliyorsun. Mevcut kendi aramızda böyle 7-8 kişiyiz neredeyse her akşam beraber bişeyler oynuyoruz.

1 Beğeni

14 ve 11. Oyunlar içinde hikaye kısmı var mı yoksa sadece online mı acaba o oyunlar?

11 ve 14 online tabanlı. Hikaye modları yok maalesef.

1 Beğeni

Yine bug ike karşılaştım. İki tane karakterin level 4 limit break yeteneğini aldığım halde envanterimde görünmüyorlar ve açamıyorum. Tek istediğim birkaç basarım almaktı neden bu kadar çok bug var. :smiley:

Garip ben oynarken hiç buga denk gelmedim. Sadece rastgele karşılaşmalar canımı sıkıyordu.

Benim enayiliğim imiş. Türkçe yama da Cid’in limit break ismini Highwind yerine göründüğü gibi yapmışlar. Çoğununki öyle gerçi. Envanterde highwind yok diye 1 saat item aradım tekrar. Yok aldığımı da biliyorum itemi. Sandıktan aldığımda Highwind yazıyordu demiştim gemiyi aldık zaten bu ne şimdi. O yüzden envanterde Highwind diye aradım. Bombardıman yazınca da Barret’in sandım. Onu 4 yaparken itemi kabul etmeyince fark ettim aaaa bu Cid’in diye. :smiley:

1 Beğeni

Fallout 4’e başladım yeniden. Duramıyorum 2 günde 19.5 saat oynamışım. Boyun ve beldeki fıtıklarım artık yeter diye bağırınca bilgisayar başından öyle kalktım…

5 Beğeni

Kim ne derse desin harika oyundu. Ben rpg manyağı değilim belkide o yüzden çok sevdim.

1 Beğeni

Hem Bethesda hem de Nexus mod ve DLC’ler ile oyun çok daha fazlasını sunuyor. Fallout 4 The Elder Scrolls ile birlikte en çok resmi olmayan DLC ve hayran mod yapımlarına sahip olan oyun olabilir.

1 Beğeni

Ben sevemiyorum bu Falloutları. Önce New Vegas’ı oynadım. Beğenmedim. Herhalde ağır rpg o yüzden beğenmedim dedim. Bu yılda üçüncü oyunu oynadım. Bu ağır rpg değil severim dedim, yok yine keyif alamadım. Gerçi ana hikayesinden keyif almıştım Fallout 3’ün. Ama open world çok ruhsuz ve sıkıcıydı. Bethesta söz konusu olunca Tes serisini Fallou’tan daha çok seviyorum ben.

1 Beğeni

Fallout bence ağır bir rpg değildir. Sıfır İngilizce ile bile oyun yürüyor. En azından Baldur 2, İcewind dale filan oynamış birileri varsa anlar ne demek istediğimi. Hatta fallout un kendi ilk oyunu da buna dahil

2 Beğeni

New Vegas ta tüm silahları yükseltmeme rağmen Sezar askerleri beni gördükleri yerde öldürüyorlardı. Yine Radakrepler filan içimden geçiyordu.

Zırh kasmanız lazım… Power Armorla tüm factionların içinden geçip kendim yönetme karara almıştım oyunda :smiley:

1 Beğeni

95+ saat sonra bir güncelleme vereyim: oyunu bıraktım hocalarım. Çok gereksiz uzatmışlar, bir yerde artık yeter dedim batık maliyeti kuyruğa gelmeyi falan umursamadan rafa kaldırdım. Hiç bir şeyi tadında bırakmamışlar, böyle bir rezillik olamaz.

“Aa mementos ne ilginç konsept ne güzel yapmışlar” diyorsun 100+ kat mementos temizletiyor adamlar sana. “Aa güzel puzzle” diyorsun aynısının azcık değişiğinden 8 tane daha çözdürüyor ağır ağır.

Oyun ilerledikçe benim için bir çile halini aldı, nevresim değiştirmekle aynı miktarda haz vermeye başladı, hatta daha az. Bilmiyorum belki belli bir oyuncu tipinin çok hoşuna gidiyormuştur bu olay ama kusturacak hale getirmeden hiçbir şeyi salmamaları beni illet etti, daha da dokunmam Personaya falan. Benden uzak olsun :roll_eyes:

5 Beğeni

Linner oyunlar 20 open world oyunları taş patlasa 50 saat sıkılmadan oynayabiliyorum. Open Word oyunlarda çoğu zaman 30 saati zor buluyorum.

1 Beğeni

14 için en iyi hikayelerden birine sahip deniliyor. Aslında mmo makyajina gizlenmiş çok iyi bir hikayeye sahip olduğunun yazıldığını bir kaç kere gördüm. Tabi direk single player olarak tecrübe edemiyoruz demek istediğiniz gibi. Heavensward a kadar oyun ücretsiz. Heavensward bayağı iyiymiş buna ek Natsuko Ishikawa nın yazdığı Shadow Bringers ve Edge Walker için çoğu FF ana oyunundan çok daha iyi olduğu söyleniyor.

Forumda ne çok ffci varmış :grin:

Final Fantasy 16
Şu sıralar 16 oynuyorum ve yarısı bitti. Oyun tam masterpiece olacakmış olamamış… Zorluk çok düşük. Yan görevler rezalet. Ana görevlerin bazılarında da yan görev çakması.

Ana hikaye dışında yan görevlerde Oriffilame yolunda “evcil hayvan” ve “oğluna köpek saldırıyor” mevzuatları olanlar wtf modundaydı :melting_face: Bir tek onları beğendim

1 Beğeni

FF 16 için gereksiz 10 saat uzatmışlar diyorlar. Birde bölüm tasarımı yok, çok linner diyorlar.

Uzatma kısmını bilmiyorum oyun bitince göreceğim. Oyun lineer evet ama mekanların bir kısmına (açık dünya hissiyatı verilmeye çalışılan mekanlar) tekrar erişilebiliyor zaten yan görevler ve av görevleri genellikle bu mekanları tekrar ziyaret ederek yapıyoruz. Şimdiye kadar oynadığım kısmıyla 13 ve 15ten daha çok beğendim. 15te hikaye yoktu bunda da hikayeye abanmışlar. Ortasını en iyi 7remakete bulmuşlar sanırım son oyunlarda tam olmuş dediğim oyundu. Bunda hikayenin baskın olması benim hoşuma gidiyor fakat seriye yabancı arkadaşları sıkabilir yukarda bir arkadaş bu durumdan rahatsız olduğunu yazmıştı :sweat_smile:

1 Beğeni

FF 7R güzel oyundu. Ama ciddi büyük sıkıntıları vardı. Dolgu malzemesi, boss savaşlarının çok uzun sürmesi, linner oyun yapısı gibi. İnternetten okuduğum yorumlara göre FF 16 da aynı sıkıntılardan muzdarip. Hikayeye abanıp oyun yapmayı unutuyorlar. Her yeri ara sahne ile dolduruyorlar. Buda bir FF sever olarak beni çok üzüyor :weary: iyi bir hikaye anlatmak için 10 saatlik ara sahneye gerek yok. FF 7 de sadece 50 dk süren ara sahne var. Buna rağmen hikayesine yaklaşabilen oyun sayısı bugün bile az.

Bende dün baya oynadım, başlarında çok pişman olduğunu belirtmiştim ama biraz daha ilerleyince hem muazzam hem berbat durumları ortaya çıkmaya başladı. Muazzam olan yani, hikaye anlatimi, ara sahneler, eikon savaşları, inanılmaz ötesi grafikler ve savaş animasyonları. Ama yan görevler berbat, npcler çok ruhsuz, koridor bazlı ama hiç ozenilmemis koridorlara. Koridorlarin grafikleri atmosferi süper fakat yaşamıyor o koridor bölgesi. Hiç etkileşim yok neredeyse. Ve tabiji oyun haddinden fazla kolay. Bence kesinlikle bir güncelleme gelmeliydi. Oyun zevkini çok baltaliyor. Ayrıca çok ışıklı ve renkli. Savaşlarda ışık ve renk efeklerinden ne yaptığımı anlamıyorum ve ne zaman dodge atmam gwrek kestiremiyorum.

2 Beğeni