Oyunun yarısından sonra yan görev kalitesi biraz daha artıyor. Bundan sonra yapacağınız yan görevler daha iyi olacaktır. Hatta bazı karakterlerin durumlarını ve yaşanan olayların neden geliştiğini daha iyi anlamış oluyorsunuz ve ayrıca çok iyi itemler veriyorlar. Ama zorluk maalesef dediğiniz gibi artmıyor. Gelmiş geçmiş en iyi FF olabilecek potansiyeli barındırmış ama olamadı. Yine de ben çok keyif alarak oynadım ve tamamladım. 8,5 puan veririm.
Dungeons 3… Kendi hikayemi yazmama imkan veren bir oyun. Karanlık lord olup kendi zindanızını kuruyorsunuz resmen sauronla empati yapıyorsunuz Hikaye kısmını oynamnızı tavsiye etmem direkt olarak skirmish maç açın ve devam edin. Bu kadar eğleneceğimi tahmin etmemiştim. Buyrun sanırım inceledim azıcık.
The Walking Dead oyununu ayıla bayıla oynadıktan sonra aynı firmanın bir diğer oyunu Wolf Among Us’a başladım. Gayet keyifliydi. Sadece yer yer bazı olayları çok uzattıklarını düşünüyorum. Bazen ‘‘Hadi abicim devam edelim’’ derken buldum kendimi The Walking Dead oyununda böyle bir şeyi hiç yaşamamıştım. Yine de keyifle oynadım. Özellikle son bölüm enfesti.
The Wolf Among Us yeni sezonu gelecek diyorlardı hala haber yok sanırım. Firma batınca zaten rafa kalkmıştı ama yeniden yapılanınca oyunun yeni sezonu ile alakalı paylaşımlar yapmışlardı sonra hiçbir habere denk gelmedim. Keyif almıştım oynarken. Şimdi çizgi roman serisini okuyorum o da ayrı keyifli
Bende uzatma kısımlarını TWD oynarken yaşamıştım bitiremedim hala o seriyi Wolf Among Us’ı bir koca günde bitirdim üstüne üstlük farklı senaryolarıda sonraki günler denedim Sanırım konunun ilgi çekiciliği ile alakalı
Ben bu oyuna bayıldım. Oynanışı çok zevkli. Hikayesi biraz hayal kırıklığı oldu. Birde Souls Like mantığı pek yakışmamış. Onun dışında atmosfer filan harika. Bazı yan görevlerde çok kaliteli yapılmış(Buzdolabı adam). Kesinlikle yan görevleri yapın. Zaten bazı yan görevler olmadan özel güçler açılmıyor. Kesinlikle oynaması gereken bir oyun.
Oyunun hikayesi belirsiz bittiyor. Sam Lake yine Twin Peaks ve David Lynch fanlığını konuşturmuş.
Control-Foundation Dlc:
En az ana oyun hatta belki ondan bile daha kaliteli bir dlc olmuş. 2 yeni özel güç ve yeni bir düşman çeşidi ekliyor oyuna. Bazı dlcler var oyuna çok şey ekler bazıları sadece para kazanmak için yapılmıştır. Bu kesinlikle oyuna çok şey ekleyenlerden. Oyuna eklenen yeni güçler ve düşman çeşidi oyuna yeni bir soluk katmayı başarmış.
İflah olmaz bir Fallout evreni sevicisi olarak diyorum ki artık Fallout 4’e vurmayın, öldü ya. Zamanında yaklaşık 300 saat boyunca canımın istediği modu kurup hiç sıkılmadan, DLC paketleriyle birlikte oynadım. Yetmedi başarımlarını fulledim, o da yetmedi sadece ev mev inşa ederek otuz saat oynadım. Fallout serisi içerisinde rol yapma bakımından en zayıf oyun olabilir fakat tek başına Fallout 4’ün halen taş gibi bir açık dünya oyunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence. Ayrıca Fallout 4, koca seri içerisinde belki de en iyi companion olan Nick Valentine’ı içeriyor. Sırf Valentine diyalogları için bile oynanabilir. Son olarak Far Harbor DLC pakedine değinmek gerekirse oyunun kendi senaryosundan bile daha iyi bir hikayeye sahip olduğunu düşünüyorum. @yates232 GOTY versiyona sahipseniz DLC paketlerini es geçmeyin.
Oyunun resmi DLC’leri arasında benim de en sevdiğim Far Harbor. Diğer tercihleri deneyimleyip her seferinde üç topluluğun da hayatta kalmasını sağladım.
Nuka 'da ise hiç uzatmayıp tanışma faslından sonra çete liderlerine pata küte dalıyorum, onlarla empati kurup, çete akınları yapmak hiç içimden gelmedi.
Ahah, ben Disciples’a yanlamıştım ilk oynayışımda. Aslında Nuka-World fena bir ek paket değildi ama hikayesi biraz bayıktı. Ana hikayeden ziyade Cappy in a Haystack ve Trip to the Stars gibi yan görevler daha çok ilgimi çekmişti. Hele Trip to the Stars görevi New Vegas’taki Come Fly With Me görevine bir hayli benziyordu. Oynarken bu benzerliğin bayağı hoşuma gittiğini hatırlıyorum.
Teşekkürederim bilgilendirme için. Oyuna başladığımda biraz daha destek isteyebilirim
@noronikkirbac açıkçası oyunu çok alasım yoktu steam yaz indirimlerinden. Listeyi yapmadan önce bu konuyu da bir okuyayım dedim. Oyunu duymuşlugum vardı. Önceki mesajımda da belirtmiştim uzun süredir oyun dünyasını cok uzaklardan takip ediyordum. (Oynadığım dönemlerde de yıllarca wow, diablo ve pes) @alper oyun ile ilgili mesajı ilgimi çekti ve zaten “kıyamet sonrası dünya” kitaplarını seviyordum o yuzden oyunu metro exodus la birlikte listeye ekledim. Malesef en sadesini aldım bütçeden dolayı. Beğenirsem dlc leri de alırım diye düşünmüştüm
Çünkü kapı aç kapa yaparken bile sürekli loading ekranı geliyor. Delirtiyor insanı. Çok ciddi söylüyorum sırf bundan bezdiğim için bıraktım oyunu. Yoksa evreni ve oyunu bende çok severim.
Evet oyunun böyle bir olumsuz tarafı var ama bence tartıya vurulursa olumlu tarafları daha çok.
Oyunu ve DLC 'leri bir kez oynayıp bitirdikten sonra hayran DLC ve modlar ile çok daha büyük bir evren açılıyor. Atölye ve inşa modları oyunda günlerce zaman geçirmeme vesile oldu benim.
Control oyununu beğenen herkese ısrarla qntm isimli yazarın Antimemetics Division hikayelerini öneriyorum, bahaneyle yine reklamını yapayım. Oyunun konu ve atmosferine çok yakın bu hikayeler ve harika bir konsept barındırıyor. Oyundan önce bu hikayeleri okuma fırsatım olduğu için oyundan kat kat fazla keyif almıştım.
Bundan haberim yoktu. Paylaştığınız için teşekkürler. Acaba oyunun senaristide aynı kişi mi?
Bugün Alan Wake dlcsinide bitirmiş olarak. Şöyle bir ek yapayım. Alan Wake dlcsini beğendim. Ama aynı zamanda hayal kırıklığına da uğradım. Alan wake hikayesine düşündüğümden daha az şey ekledi ve gerilim yok denecek kadar azdı. Ama oynması yine de zevkliydi. Control alacak arkadaşlara dlc paketlerini kesinlikle öneriyorum.