Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Bir tavsiye istiyorum mümkünse ;

1. Sizce en iyi uzay temalı oyun hangisi?
  2. Sizce en iyi Star Wars oyunu hangisi?
2 Beğeni

Bence en iyi uzay temalı oyun Mass Effect. Ben oynamadım ama Outers World oyunu da çok övülüyor.

Güncel grafikli SW oyunu arıyorsanız tek bir altarnatifiniz var. O da Jedi Fallen order ve devam oyunu. Eğer amacınız force güçlerinj kullansrak güç gösterisi yapmaksa. Yukarıda övdüğüm Control oyununa bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Türüne göre değişir.

Uzay temalı:

Aksiyon soslu epik, EPİK! RPG → Mass Effect serisi (Mutlaka oynanmalı, yaşattığı deneyim muazzamdır.)
RTS → Homeworld 1&2 (Gerçek çaresizliğin ne olduğunu grimdark eserlerden ziyade bu oyundan öğrenebilirsiniz.)
FPS/RPG → Yenilerden Outer Worlds olabilir, şu an oynuyorum ve yan görevleri bile özenerek hazırlamışlar, keyif veriyor.
Keşif severim derseniz No Man’s Land gayet eğlencelidir.

SW temalı oyun için çok eskilere dalmadan tavsiye vermem mümkün değil. :slight_smile:

3 Beğeni

No Man’s Sky’a göz atabilirsiniz.

2 Beğeni

Mass Effect serisi.

Starfield da çıkacak birkaç aya.

3 Beğeni

Herkese önerileri için teşekkürederim hepsini değerlendireceğim :pray:

@Pyrewrath hiç sorun değil gönder gelsin :blush:

2 Beğeni

Orijinal System Shock’lar gözüme çok eski geldikleri için her ne kadar ilgimi çekmiş olsalar da oynamamıştım. Nightdive’ın bu yeniden yapımda oyunun asıl haline aşırı sadık kaldığını okudum ve sormam lazım: Ya abi siz böyle bir oyunu 1994’te nasıl yaptınız?

System Shock Remake’e iki gün önce başladım ve gecenin köründe başlamış olmama rağmen başına ilk oturuşumda dört saat kalkamadım. Dün yine bilhassa altı saat boyunca neredeyse yerimden kalkmadan oynamaya devam ettim. Eğer odam sıcaktan cehennem azabına dönmüyor olsa bilgisayarın başından taşıma ekibiyle kaldırılmam gerekecek muhtemelen. En başta oyuna girip ortamı az çok anlayıp level sayısına bakıp olduğumuz mekanda totalde 10 kat olduğunu görünce “ha bu kısaymış iki güne biter” diye düşündükten sonra sadece başlangıç katında 3.5 saat geçirdiğimde yaşadığım şoku hayatım boyunca unutmam herhalde. Harita gittikçe gitti, bir kapı daha büyük bir koridora açıldı derken sanki D&D’den çıkma bir zindanmış gibi büyüdükçe büyüdü.

Ne yaptınız siz ya?

Henüz bütün katları görmedim ancak gezdiğim bütün katlar eşit büyüklük ve karmaşıklıktaydı. Hatta şu an olduğum kat hepsinden daha büyük ve karmaşık diyebilirim. Bunların hepsinin alt ve üst geçitler, çeşitli bulmacalar, tonla dinlenebilir ve okunabilir şeylerle dolu olduğunu da göz önünde bulundurunca ortaya çok saçma büyüklükte bir şey çıkıyor.

Orijinali 1994’te çıkmış olan bir oyunu modernize etmek dışında minimum değişiklikle günümüze aktarınca tabi bu günlerde alışık olmadığımız dizayn seçimleri de beraberinde gelmiş. Oyun kesinlikle elinizden tutmuyor, sizi bir şey yapmaya yönlendirmiyor. Bulunduğunuz uzay istasyonunu keşfedip ses kayıtlarını ve flaş bellekleri toplayarak ne yapmanızı gerektiğinizi çözmek tamamen size bırakılmış. Karakterinizin bildiği kadar şey biliyorsunuz terimi tam anlamıyla burada mevcut. Girmeniz gereken çeşitli kodları, gitmeniz gereken yerleri, ne yapmanız gerektiğini haritada verilen ipuçları ve bu toplanabilirler aracılığıyla sizin bulmanız bekleniyor. Toplanabilir medya dosyalarını tekrar tekrar dönüp okuyabilirsiniz ancak çeşitli kodları oyun hiç bir yere not düşmüyor. Not alıp veya resmini çekerek lazım olana kadar bir yerde tutmanız gerekiyor. Görev zorluğu kolaydayken oyun sizi doğru yöne doğru hafifçe ittirse de günümüz oyunlarına kıyasla orada bile hiç yardım etmiyor denebilir.

Açıkçası 1994 asıllı bir oyunun yeniden yapımının favori oyunlarımdan biri olacağını hiç düşünmemiştim ama kesinlikle o konumda şu an. Kesinlikle uzun bir günün sonunda beyninizi kapatıp bir kaç saat geçirebileceğiniz bir oyun değil. Çok fazla şeye dikkatinizi vermenizi istiyor. Son olarak ekleyebileceğim bir şey eğer oyun ilgisini çeken varsa açıp önce bir oynanışını seyretmesi ya da demosunu oynaması olur çünkü eskiden günümüze direk aktarılmış şeylerden birisi savaş mekanikleri ve bu mekanikleri herkesin beğenmeyeceğine eminim. Savaşın keşif kadar yer tuttuğu bu oyunda birini sevip diğerini beğenmeyen birinin sonunu görme olasılığı çok düşük.

10 Beğeni

Öncelikle hayırlı olsun. İki sene önce ben de sizin gibiydim. Aldım Monster’ı ve dedim ki oyun dünyası ile aramdaki 15 yıllık arayı kapatacağım. Bir tane Assasins Creed oyunu bitirip yıllardır usanmadığım Age of Empires 2’yi oynamaktan 15 yıllık ara 17 yıla çıktı.Farklı oyun oynayayım dedim döndüm dolaştım gene Commandos, Desperados, Stronghold gibi eski oyunları yeniden bitirdim. Burada Fallout 4 diyorlar ben en son Fallout 1 ve 2’yi bitirdim tekrardan. Eşim kızıyor bunları oynayacaksan niye yeni bilgisayar aldın diye :pensive:

Ben başaramadım eskilerden çıkmaya, umarım siz başarırsınız. İyi eğlenceler. :blush:

3 Beğeni

Teşekkurederim.
Bende direniyorum açıkçası listemde ki eski oyunlar ve world of warcraft devamlı “gel beni oyna bırak onları” diye çağırıyor direnmeye çalışıyorum :grinning:
Bu konuda en büyuk yardımcım God of war oldu. Süper bir oyunmuş. Tavsiye ederim . Gta 5 e de başladım ama onun kadar sarmadı sanki :thinking:

Bu arada Assasin Creed serisini hiç oynamadım ama deniyeceğim artık bende…

Size de iyi eğlenceler dilerim.

2 Beğeni

At epeyce hızlı olunca adını Abubakar koydum. :slight_smile: Kara fırtına Abubakar. :slight_smile:

Bir de dağlarda henüz yakalayamadığım beyaz bir at var, yakalarsam adını Eyşan - (Gomez) yapma planım var. :slight_smile:

10 Beğeni

20 sene sonra bir PC topladım :slight_smile: Ekran kartını henüz alamadım. Dolayısı ile idareten işlemcinin içindeki igpu’yu kullanıyorum. O yüzden ekran kartı alana kadar indieleri ve tekrar oynamak istediğim eski oyunları aradan çıkarıyorum. Gamepass kütüphanesinde dolaşırken yıllar önce oynayıp hayran kaldığım Alice Madness Returns’ü görüp indirdim, yine hayran kaldım. Artık bu tip oyunlar yapılmıyor.

9 Beğeni

Bölüm tasarımı olarak çok zayıf bir oyun. Bulmaca bile yok oyunda. Ama yine de son bir kaç saati hariç büyük keyifle oynadığım bir oyundu. Her şeye rağmen ortalama bir oyun.

Devamı çıksın diye dört gözle bekliyorum ama EA izin vermiyor yapılmasına. Ancak online oyun yapsınlar…

Pumpkin Jack’e bakmanızı öneririm çok seveceğinizden eminim :slight_smile:

Cevap yazmayı unutmuşum pardon hocam. Favorim Rogue Squadron 3D, hala da oynarım arada. Republic Commando, Jedi Academy ve KotoR da günümüzde bile şans verilesi güzellikler. KotoR remake yapım aşamasında, biraz sabredersen güncel grafiklerle oynama şansın var.

3 Beğeni

Az önce Jedi Academy’e belki 6. defa başladım :smiley:

2 Beğeni

indir

Düştük bir batağa. Kurtarın beni…

2 Beğeni

GTA 5 e başladım ama umduğum gibi gitmiyor. Başlangıç güzel aksiyon ile başladı ama sonrası tam bir hayal kırıklığı. Çok fazla diyalog çok az görev var. Ayrıca görevin gelmesini beklemek işkence halini aldı. Youtube ta aşağıdaki gameplay videosuna baktım. Oynayan kişi 1:10:34 te siyahi karakterden İtalyan karaktere geçiş yapmış ama ben yapamadım. Takılıp kaldık bu adamda. Bilmiyorum belkide ben bir şeyleri yanlış yapıyorum. Oynamış olanlar yardım edebilirse sevinirim. Yoksa çok devam etmeyi düşünmüyorum açıkçası.

3 Beğeni

Rocksatar’ın open world oyunları geç açılır. Bunun sebebi oyuncuyu evrene alıştırmak. Eğer oyunun başındaysanız normal. Önce bir süre siyahi karakter ile oynamanız gerekiyor ki italyan karakter açılsın. Frank’den sonra Michael en son da Treavor açılıyor.

Gta v bir oyunda gördüğüm en çok bölüm çeşitliligine sahip oyun olabilir. Oyunda yok yok… Heycanınız kaçmasın diye söylemiyorum ama oyunda her türlü motorlu aracı hikaye görevlerinde kullanıyorsunuz.

1 Beğeni

Bence sabredin. Başları biraz sıkabilir ama ilerisi şahanedir. Hollywood klişelerini içeren film senaryolarını ya hikayeye uyarlamışlar ya da görev olarak yapıyorsunuz. PS4’ü sırf bu oyun için almıştım. Hikaye modunu hatırladığım kadarıyla minimum 3 kere bitirmiştim. Özellikle Trevor karakteri sizi kahkahalara boğacaktır. Çok orijinal bir psikopat. :d

1 Beğeni

Daha henüz 2. chapterdan birkaç tane görev yaptım. Oynadığım en iyi oyun olduğuna şüphe yok ama ya peki en sevdiğim oyun olabilecek mi? Ben oyunları oynanış değil genel olarak hikaye ile değerlendiririm. En sevdiğim oyun olabilmesi için hikayesinin iyi olması lazım ama şu an hikaye tam açılmadı. Buna hikaye bittince karar verecem.

Oyun olarak bakarsak muazzam detaylar olmasına rağmen çokta yeni bir şey yok. Bildiğimiz Gta formülü. Oyundan herkesin abartığı kadar zevk almıyorum ama oynarken çok sıkılmıyorum da. Şimdilik yarı eğlenceli.

Bakalım Arthur Morgan herkesin dediği gibi en iyi oyun karakterimi

3 Beğeni