Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Çok iyi bir hikayesi var ama ağır ağır açılıyor pek çok defa oyunu bırakma noktasına gelmiştim ama öyle güzel görevler ve hikaye işleyişi var ki oyun ilerledikçe eğer sabır edilip devam edilebilirse zaten isteseniz de bırakamıyorsunuz sonunu görmeden :slight_smile:

1 Beğeni

Son zamanlarda bu şekilde. Bloodborne 3. Kere platin aldim hala favori oyunum. Dlcyi de yakında oynarım.
Dragon quest11 başlarını oynadim şimdilik icine cekmedi ama devam edeceğim.
Ff16 goty olabilecekken tutarsız kararları sebebi ile iyi bir oyun sınıfında kaldı. 12den sonra çıkan oynadığım ana serideki en iyi oyun oldugu kesin.
Ghost of tsushima muzzamdı. Sonlarda biraz tempo düşmese daha iyiydi
Kena bu oyunu sevdım mi sevmedim mi emin değilim. Ps2 dönemindeki oyunları hatırlattığı için bitirdim.
Dmc5 bunu da daha önce oynamıştım stres atmalık hızlıca oynadım 3 hala favorim.

6 Beğeni

Dün gece itibariyle oyun beni tam sardı. Çoğu kişinin yaptığı oyun hantal ya da at sürme sümülasyonu elrştirilerine şimdilik pek katılmıyorum. Ama ana hikaye sanki yan görevlerden oluşuyormuş gibi hissettiriyor. Aslnda bu olay tüm rockstar oyunlarında var. Bunda daha farklı olur diye beklemiştim.

1 Beğeni

Level-5’ın oyunlarına bayılıyorum. En sevdiğim oyun stüdyolarından biri olur kendileri. İlk kez PS2’de oynadığım Dark Cloud ile tanışmıştım. Sonraki oyunları Jeanne D’arc, kesinlikle PSP’de oynadığım en iyi oyundu. Keza Nintendo DS’lerdeki Professor Layton Serisini de ayıla bayıla oynamıştım. Ni No Kuni’ye bir türlü sıra gelmemişti, Gamepass sağolsun iki oyun da kütüphanede varmış :partying_face: İlkinden başlıyorum bakalım.

4 Beğeni

Rdr 2 de yan görevler ana hikayeyi etkiliyor mu? Genelde yan görev yapmayı sevmem ama ana hikayeye etkisi varsa yapmak isterim.

Arthur’un onur seviyesi dışında bir etkisini gözlemlemedim.

Ben de yan görev - karşılaşmalar çıksın diye at ile haritanın o ucu bu ucu diye geziniyorum. :slight_smile:

Örneğin bir seri katil olayı var, haritanın 3 parçasını buldum, bulmak için gezinip duruyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Herkes yan görevleri yaparsan ana hikayeden daha fazla keyif alırsın diyor ondan sordum.

Bemce de yapılırsa iyi olur ama dediğim gibi Arthur’un onur seviyesi dışında oyunun gidişatı ile alakalı bir katkı gözlemlemedim.

Spoiler olacağı için yazamıyorum ama onur seviyesinin yüksek olması özellikle oyunun bir anında bence iyi oluyor.

Askerde 3 km koşularında yüzbaşının söylettiği şarkılar gibi. :slight_smile:

4 Beğeni

Bunun gibi çok fazla görev var. Bazı görevler çok eğlenceli bazıları çok sıkıcı.

1 Beğeni

Evet.

Yan görev olmayan benzer durumlar da yaşanıyor. Örneğin Karen ve Suzan gece ateş başında eğlenceli bir şarkı söylüyorlar.

Sean’ın da Arthur’a yaptığı her İngiliz şakası sonrasında ıslıkla çaldığı bir ezgi var, tanıdık geliyor ama ne olduğunu henüz bilmiyorum. :slight_smile:

Arthur’un oyunun ilk yarısında John’a olan kızgınlığı nedeniyle laf sokmaları, Uncle 'ı asalak olarak görüp sürekli laf atması hoşuma gidiyor. :slight_smile:

Bu tarz küçük detaylar galiba oyuncuyu oyuna daha çok bağlıyor.

1 Beğeni

Arkadaşlar bana oynamaktan çok konuşma dinlemek ve okumak zorunda kalmayacağım bir oyun önerir misiniz? God of war, GTA5 ve Metro oynamaya çalışıyorum. İşten geliyorum kısıtlı zamanda oyuna başlıyorum oyundan çok dialog karşıma çıkıyor. Gün içerisinde yeterince dialog dinliyorum bide kafa dağıtmaya çalıştığım oyunlarda kafamı kazan gibi yapmaya başladı.

3 Beğeni

Bu arada benim de içime düştüğüm “Hades”. Biraz bakın videolarına tarzını severseniz cidden bağımlılık derecesine çeken bir tür ve yapım.

2 Beğeni

World of Tank indirdim deli gibi onu oynuyorum… O kadar oyun beklerken bilemiyorum ya. Sanırım bir şeye odaklanacak bir durumda değilim ve kafa dağıtmalık çok iyi geldi bana dostlar.

Gears_of_war_cover_art

Bence Doom ve Hades daha iyi bir seçenek. Özellikle Doom.

Not: Bu arada Gear of war 1 steam üzerinde satılmıyor. Microsoft Store üzerinde satılıyor.

4 Beğeni

Oyunu çıktığı gibi alıp biraz oynamıştım ama yoğunluktan anca bitirebildim.
Harry Potter kitaplarının yeri bende ayrıdır. Bu seri ile ilgili olan her olayı seviyorum. Oyunu da çok beğendim, görselliği muhteşem olmuş bence. Oyunla ilgili çok eleştiri gördüm ama hiçbiri umrumda değil. Harry Potter serisiyle büyümüş biri olarak aşırı sevdim. Hogwarts’da dolaşmak bile yetiyor bana​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Bu oyunu xbox game pass’da görünce oynadım. Puzzleları çöze çöze ilerlediğimiz tatlış ama arada da gerebilen hatta duygulandıran, bilimkurgu temalı bir oyun. Kısa sürede bitirdim. Çizimleri falan çok tatlıydı.

Planet of Lana tarzında puzzleları bularak ilerlediğimiz bir oyun bu da. Tabi Lana gibi gerilimli değil daha çok dinlendirici bir oyun. Çizimleri de Ghibli animeleri gibi çok tatlış.

Milk outside a bag of milk outside a bag of milk hayatımda oynadığım en enteresan oyunlardan biri oldu. Oyun görsel roman oyunları gibi ama tıklayıp bulmalı puzzler da var. Hikayesi aşırı enteresan ne olduğunu kızın ne yaşadığını anlamaya çalıştım hep. Bu arada da çok gerildim tabi. Gerçekten gerdi :smiley:

13 Beğeni

Onlarca saat oynayıp RDR2 de ilk kez karşılattığım detay. Bir daire şeklinde duran 5 ağacın üzerinde figürler var.

Oyun içi denk geldiğim gizemlerden seri katili buldum sırada Düş Kapanları ile bu figürlerin gizemi kaldı. :slight_smile:

5 Beğeni

Oyunun Türkçe yamasını kurmak çok uğraştırdı mı acaba? Ben zamanında Gta 5 yamasını kurarken uğraştırıyordu diye hatırlıyorum. Hatta online oynayacaksak yamayı kaldırıp öyle girebiliyorduk. Ah ah eskiden ne güzel direkt metin belgesini atıp Türkçe yapabiliyorduk. (Eski dediğim Gta Vice City) :smiley:

1 Beğeni

Çok uğraştırmıyor. GTA 5 yama gibi OpenIV vs gibi şeyleri kurmak ile uğraşmıyorsunuz.

RDR2 Online de yama kapatmak gerekiyor mu, bilmiyorum. Online oyuna hiç bakmadım.