Daha oyuna başlamadım. Geçen ay ilk defa Rdr 1’i bitirdim ve Rdr 2 çok uzun süreceği için hemen başlamadım. Daha sırada bitmesi gereken oyunlar var onları temizliyorum. Ama yorumunu kaydettim eve geçince göz gezdireceğim. Teşekkürler paylaştığın için.
Vallaha hemen başla. İlk 3 chapter beni sarmadı ama 4 ten sonra oyun bambaşka bir şeye dönüştü. Şu an 5. chapterdayım, vay anam vay nerelere geldik diyorum. Cidden çok özenilerek yapılmış bir oyun.
En son Cyberpunk evrenine girdiğim zaman günde 6-7 saate yakın oynuyordum. Şimdi buna başlarsam işe her sabah uykusuz gitmekzorunda kalırım. Ama bir şekilde başlayacağız nasıl olsa kaçış yok.
Ama şu an sırada God of War serisi var ve daha Ghost of Sparta’yı oynuyorum. Geriye 4 oyun kalıyor bitirmem gereken. Bir de Platinum Trophy almadan diğer oyuna geçemiyorum. Kısacası daha çok işim var.
Baldurs gate 3 beklemece Yarın tr saati ile 18.00 da çıkışını yapacak. Bakalım vaatlerinin ne kadrını tutacaklar. Bu her ırk ve class için ayrı bir deneyim iddialarını tutarlrsa güzel olur
Önsipariş oyunu çok başarılıydı. O kadar iyi ki sistem fazla oynamadan bırkatım çünkü ben multi class cıyım. Oyun altyapısı gerçek dnd olayına yakın. Zorluğu arttırınca bu zevk daha çok alınıyor. Bakalım göreceğiz…
Ghost Recon Wildlands ve The Division 2 oynuyorum bu aralar. Ubisoftun iyi grafikli tps oyunları eh hoşuma gidiyor.Watch Dogslar; oyunları aldım ama (Legion en son steam indiriminde 47 liraya aldıydım) araba sürüş mekaniği gerçekten rezalet üçüncüsünü de sırf londrayı ki kaliteli bir modelleme yapmışlar sadece gezeyim diye aldım,ara ara onlara da bakıyorum.The Division 1 in o karlı atmosferi gerçekten güzeldi nitekim bitirmiştim.Umarım ikincisini de bitiririm
Division’nın grafikleri şimdiki Ubisoft oyunlarına taş çıkaracak kalitede. Snowdrop engine oyun dünyasındaki en iyi oyun motorlarından biri ama ne yaparsın ubisoft vasıfsız bir firma. Bu kadar iyi oyun motoru yapıp bu kadar kötü oyunlar yapmak büyük başarı.
Evet ilk gösterdiklerinde oyun çevrelerinde grafikleri çok övülmüştü,bence de ilk hali fevkaledeydi grafik anlamında ama oyun çıktığında ubisoft downgrade yapmış dediler grafiklere.Açıkcası oyunu ilk oynadığımdaki ps4 de bitirdim sonra pc de oynadım ama grafiklerdeki düşüş anlaşılabiliyordu.Far cry oyunlarında da yapay zekanın aptallığından şikayet edenler var yine de atmosfer konusunda bana göre iyi bir firma.AC Syndicate hem müzikleriyle hem de o zaman ki viktorian atmosferiyle beni cezbetmişti ama oynanış konusunda aynı şeyi söyleyemeceğim, ki en çok Odyssey i sevdim o da witcher 3 benzer tarzından dolayı
Rdr 2 ile ilgili çok şey yazdım, farkındayım. Son birkez biraz karalayıp bu defteri kapatacam. Öncellikle ben oyunu beğendim. Gerçekten çok güzel bir oyun olmuş ama 6. chapterdayım ve artık kusmak üzereyim. Oyun bitmek bilmiyor. Daha 2 tanede sonsöz kısmı var. Bence oyunun hantal olmasından daha büyük bir problem.
Hantalık demişken. Oyundaki hantalik herkesin abartığı kadar çok değil. Sadece kapmta yürürken Arthur çok yavaş yürüyor o çok sinir bozuyor.
Yan görevler:
Oyunun beni en çok şaşırtan yeri Stranger mission oldu. Gerçekten çok ilginç görevler var. Witcher 3’ü oynamadım kıyaslama yapamam ama burada gerçekten üzerine düşünlümüş görevler var. Hatta keşke bazıları daha uzun olsaydı dedim bile. Mesela robot yapan bilim adamının robotuna ne oldu? Bir gittim adam ölmüş
At sürme:
Oyun ile ilgili en çok eleştirilen şeylerden biri at sürme. Ben oyundaki at sürmeyide sevdim. Bunca zaman Ac serisindeki at sürme mekaniklerini komik bulmuş birisi olarak burada tam tatmin oldum.
Aksiyon:
Çift tabanca kullanabileceğimizi öğrenen kadar benim için aksiyon sıkıcıydı. 2 elle silah alıp kullnamaya başlayınca aksiyo keyifli olmaya başladı. Önce çift tabanca ile düşmanaları indiriyorum. Sonra av tüfeğil ile düşmanaların kafasını patlatıyorum(psikopatlık seviyem ) Böylesi çok zevkli oluyor.
Oyunun Geç Açılması:
Rdr 2 hayatımda gördüğüm en geç açılan oyun olabilir. 20. Saate filan ancak açılıyor. İlk 3 chapter tamamen tutorial ve karakterler alışmak olarak düşünebilirsiniz. Bence 3. chapter biraz fazla olmuş oradaki bir kâç görevi 2. chaptera aktararak daha kısa bir oyun olabilirmiş. Benim için sıralama şu şekilde:
İlk 3 chapter: Yarı zevkli
4. Chapter: Harika
5. Chapter: sonlarda biraz sıkıyor.
6. Chapter: Bit artık. Kurtulayım senden.
Dağınık Hikaye:
Rockstar’ın her oyununda hikayenin çok dağınık olması durumu burada da var. Oynadığım ilk RS oyunu Gta 5’ti orada beynim yanmıştı. Hikayeden hiç bir halt anlamamıştım. Burada daha derli toplu bir hikaye var yinede dağınık bir hikaye. Bence daha derli toplu hikaye olsa daha güzel olurmuş. Gta oyunları mizah yolu ile Amerikayı elestiren bir oyun serisi olduğu için pek kafaya takmıyorum ama Rdr 2 gibi daha ağîr bır oyun için kafaya takıyorum. Her şeye rağmen hikaye fena değil.
Valla bende çok merak ediyorum. İlk iki oyunu ve Icewind serisini oynamıştım zamanında. Malesef bu ayki bütçeyi Hogwards ı almak için kullanıcam. Yorumlarınızı bekliyor olacağım
Öncelikle RDR 2’ye iki kez niyetlenmiş biri olarak ; ilk kez PS 4’de donanım haberden aldığım bir hesap ile başlamıştım. İki chapter oynadıktan sonra sebebini hatırlayamadığım bir şekilde tekrar donanımdan sattım. Daha sonra PS 5’e geçtim ve geçen sene hizmete giren PS Deluxe sisteminde oyunun kütüphanede olması sebebi ile tekrar indirdim. Bir süre oynadıktan sonra benim geç farkına varmam ile birlikte Deluxe kütüphanesinden ilk ve en hızlı kalkan oyun oldu ve RDR maceram yine eksik kaldı. Geçen gün sona eren PS store indirimlerinde oyunu 150 TL gibi bir fiyatla yakaladım.
Ne olacak, bi Mc Donald’s menüsü diyerek hemen yapıştım. Şu an oyun 499 TL normal fiyatına döndü ve son dalga zamlardan yakında etkilenmesi de muhtemel. Yalnız böyle bir oyunun PS 5 sürümünün olmaması büyük eksik.
Oyunu oynadığım zamanlara dönersek benim de en çok rahatsız olduğum konu buydu. Kampa gittiğimde bir noktadan bir noktaya gitmek benim için müthiş sıkıcıydı. Ben ki her oyunda çapraz ateş altında bile kalsam L3 ile sprint yapmadan oynayamayan birisiyim. Sebebi tam olarak ne bilmiyorum ama evli ve çocuklu olmamdan kaynaklı olabilir, benim oyuna ayıracağım vakit çok dar ve bu kıymetli vaktim de Arthur’un totosunu kaldırıp bir yere gideyim mi gitmeyim mi diye düşünmesinden daha değerli.
Oyunun sistemini hâlâ tam bilmiyorum. Nasıl avlanılır, aldığımız malzemeler ne işe yarar, craft sistemi nasıl işler, kamp nasıl geliştirilir ve geliştirmelerin bize sağladığı faydalar nelerdir? Steam sitesinde uzun bir rehber buldum. Üşenmez okurum umarım. Oyuna da tekrardan elimdeki bir kaç oyunu bitirdikten sonra girmeyi düşünüyorum. Zira önceliğim Deluxe kütüphanesinde bulunan oyunlar. Çünkü hiç farketmeden aaaaaa kaldırmışlar diyebilirim.
Bu arada canım çok fena tekrardan Ghost Of Tsushima çekti.
Chapterda bir görevden sonra fast travel açılıyor. Kamp defterinden 2 tane geliştirme yaparak açabiliyorsunuz ve daha önce ziyaret ettiğiniz yerlere fast travel yapabiliyorsunuz kamptan. Yine kırsalda olduğunuz zaman kamp ateşi koyarak fast travel yapabilirsiniz. Ama bence at sürmek daha keyifli hem böylece yan görevleri kaçırmazsınız(ilginç yan görevlerin çoğu 4. Chapterda açılıyor. Diğer chapterlarda görece daha az ilginç yan görev var. )
İlk 3 chapterı geçseniz oyundan çok zevk alırsınız. Ben western ve Rockstar fanboyları hariç ilk 3 chapterdan çok fazla zevk alan görmedim. Ne yazık ki çoğu kişi ilk 3 chapterı bitirmeden oyun çok sıkıcı diyerek oyunu siliyor. Rdr2’nin bitirilme yüzdesi %22.
Bunca zaman duyduğum yorumlara bakarak daha hantal ve yavaş bir oyun bekliyordum. Benim beklediğimden daha az hantal çıktı. Yerinizde olsam oyunsuz bir dönemde, her chapterda açılan yan görevleri yaparak yavaş yavaş oynarım. Rockstar oyunlarının asıl olayı open world sadece ana hikaye giderseniz sıkılırsınız. Ben uzun bir süre yan görev yapmadım ve çok sıkıldım.
Rdr2 hemen oyna birtir uninstal yap oyunlarından değil. Skyrim ve witcher 3 gibi ömürlük oyun. Yavaş yavaş oynayın. Benim zamanım bol o yüzden hızlı hızlı oynuyorum
@alper rdr2’yi kaç saat oynadınız ve yüzde kaç bitirme oranına sahibsin? Oyunu yalayıp yutmuşsun keşke bende bir oyunu sömürene kadar oynayabilsem
Bence heykeler canlı. Birbirlerine bakarak birbirlerini donduruyorlar. Doctor Who’nun Blink bölümü gibi.