Nes, sega, capcom, atari vs gibi eski oyunların, emulator ve oyunlarını bulabileceğim güvenilir bir site var mı bildiğiniz?
Eski bir site olduğundan indirme hızı yavaştır ama içlerinde en güvenilir olan budur.
Immortality adlı oyunu oynuyorum, “What happened to Marissa Marcel?”
Sonunda Doom 3 ile aradığımı buldum. Tavsiye edenlere teşekkürederim.
Aslından COD : WW2 ye başlamıştım baya da hoşuma gitmişti ama sistemim iyi olmasına, hatta bütün ayarları kısıpta denemee rağmen grafik kayıpları meydana geldi ikinci bölümde. O yüzden onu iade edip Doom’a geçtim.
Cod serisinin diğer oyunlarına doom dan sonra da bakmayı düşünüyorum
Doom ile birlikte şuan oynadığım oyunlar ;
Kingdom of Avalon ; Re-Reckoning
Total war : Empire
Baldur’s Gate 3’e bir şans daha verip yeniden döndüm bu sefer de oyunun “kırık” olduğunu fark ettim. Şöyle ki: Karakterler arası envanter paylaşımı özelliği sayesinde ,karakterler birbirlerinden çok uzaktayken bile, etraftan toplanabilen ağır öğeler -mesela patlayabilen fıçılar- bir karakterden bir karaktere masrafsızca ışınlanabiliyor. Bu özellik sayesinde neredeyse tek firebolt - ve onun 10 katı patlayabilen fıçı- ile tüm goblin kampını yok ettim. Sonrasında da zar zor gelen hevesim söndü zaten.
Ayrıca her yerden fast travel yapabilme ve kampa gidebilme özelliği de de oyunu bozacak derecede kolaylaştırıyor.
Özetle BG3, oyuncuya nerede özgürlük tanıyıp onu nerede kısıtlayacağına karar vermemiş bir oyun.
Oyunun çok iyi olmasının sebeplerinden biri de tam sizin dediğiniz şey. Oyuncuyu özgür bırakması ve kararının sizin tarafınızda bitmesi. Oyun sizi zorlamıyor o şekilde oynamanız için. Eğer bir ok ve fıçı ile olayı bitirmek sizin oyun deneyiminizi baltalıyorsa, kullanmamak da sizin elinizde. Daha geleneksel yollarla ilerleyebilirsiniz.
dediği şey olmuyor zaten tur hakkına göre bir su şişesini bile yan arkadaşa zor veriyorum.
aynı turda fıçı al onu alevle vs olmuyor yani. arada mesafe varsa eşya da gitmiyor. silah değiştrmek bir tur yiyor. ışınlama olayı tüm seride vardır. harita büyük olduğu için hemen her geçiş yaptığın yerin ana kısmına gidersin. bu sadece bu oyunda değil fallout da filan da böyle patfinderda da böyleydi…
Elden Ring’de 40 derecede sıcakta boss kesicem diye kıçım koltuğa yapıştı. Ona havalar biraz düzelene kadar ara vermek zorunda kaldım. O arada Resident Evil Village’ı bitirdim. Normal zorlukta her yere girip çıkmama, bütün hazineleri toplamama rağmen 9 saat sürdü. Toplamda 2-3 defa öldüm. Cephane sıkıntısı hiç çekmedim. Günümüzdeki oyunların Normal zorluğunun eski oyunların Easy hatta Very Easy seviyesinde olduğuna güzel bir örnek.
Oyunu genel olarak çok beğendim. Çevre detayları, atmosfer falan mükemmeldi. Adamlar cidden gidip Slav köylerini gezmişler. O köy evlerindeki döşekler, kap kacak, duvar halıları, eski fotoğraflar vs. eğrelti duran hiçbir unsur yoktu.
Tek sıkıntısı öyle bir kalede Lady Dimitrescu ile kapalı kalmak korkunç olmaktan çok uzaktı. Rüya gibiydi
Yıllardır bekliyordum sonunda başladım. Yeni kol alınca bir deneyeyim diye başladım artık. Evreni zaten sevdiğim bir evren. Şu ana kadar sıkılmadan 12 saat geçti. Daha devam ediyor
Özgür bırakması ayrı bir şey, kırması apayrı bir şey. Birbirlerine çok uzak iki karakterden birisi tapınağın mahzeninde, diğeri bahçesindeyken bu iki karakter arasında barut fıçısı göndermek oynayışı kırıyor.
Bahsettiğim olayı Selune tapınağının mahzenindeki patlayıcı fıçıları tapınağın bahçesindeki ana karakterime göndererek yaptım. (Tab tuşuyla açılan panel üzerinden.)
@erce Çatışmaya girmediğiniz müddetçe karakterler arasında dilediğiniz şeyi yer değiştirebilirsiniz.
Fast travel konusuna lafım yok, o bir gereklilik. Buna karşın etrafta düşmanlar gezerken kampa gidip karakter değiştirmek, çat diye ışınlanıp (ışınlanma noktası olmasa bile ışınlanılabiliyor) yürüyerek çıkılması mümkün olmayan yerlerden çıkabilmek oyunu saçma derecede basitleştiriyor.
Buradaki eleştirdiğim kısım oyunun gerektiği yere sınır koymaması. Yapısı gereği stratejik düşünmenin, kaynakları tutumlu kullanmanın, karakterleri tutarlı dizayn etmenin gerekli olduğu ve oyuncunun da bunlara zorlandığı bir sistemde iyi düşünülememiş, suistimale müsait açıkların bulunması beni oyunun atmosferinden uzaklaştırıyor. Yani burada sunulan özgürlük, Baldur’s Gate 3’ün değil oyun motorunun sunduğu bozuk bir özgürlük.
Oyun hakkındaki ilk değerlendirmemde haklı olduğumu düşünüyorum. Oyunu keyifle oynayabilmek için onu daha tutarlı yapacak güncellemeler, modlar gerekiyor.
Kuzenimle A Way Out’u bitirdim. Kesinlikle bu yıl oynadığım en iyi oyunlardan biri. Bazen ekran 2’ye bölündüğü için sinir bozsada. Genel manada kusursuz bir oyun. Özellikle hikaye seven arkadaşlar oynasınlar. Josef Fares yine kendini aşan bir oyun yapmış.
Yapay zekanın salaklığı ve oyunun normal moda bile çok zor olması hariç sıkıntı yok. Daha 6. bölümdeyim. En az 50 kere ölmüşümdür.
Not: Yok abi ben bu oyunu beceremiyorum. Ne zaman aksiyon olsa kesintisiz 10 kere ölüyorum. Normal zorluğu hard yapan oyunlarda nefret ediyorum(Max pyne 3 gibi)
Icewind dale, planescape torment, baldurs gate, arcanum, tyranny, pillars if eternity, pathfinder… Hepsi de iyi oyunlar. Ancak hic biri bg3’ un basarisini yakalayamadi.
Bg3’ un basarisi nedir?
Frp/dnd nedir bilmeyen insanlara, bu oyunlarin kural setine sadik kalarak oyun oynatti ki kabul etmeliyiz bu sisteme asina olmayanlar icin oldukca kafa karistirici olabiliyor.
Bu popularite dnd vb. sistemlerden daha fazla oyun gelmesi acisindan cok degerli bence.
Son olarak oyunda gordugum detay seviyesi inanilmaz, bu kadari bile crpg’ ler acisindan bir devrim niteliginde.
Baldur’s Gate 3’de Act II’deyim ve hala deli gibi oynuyorum. Fakat buna rağmen gözüme çarpan, beğenmediğim çok fazla detay var.
-
Envanterin tek bir ortak envanter değil de her karakter için ayrı ayrı olmasının avantajını anlayabilmiş değilim. İtemleri zaten istediğimiz gibi envanterden envantere ışınlayabiliyoruz. Sırf eskiden beri crpglerde envanterler ayrıdır diye bunda da envanterler ayrı yapılmış. Dizayn olarak bir açıklaması yok çünkü.
-
Envantere sort opsiyonu koyulmuş ama neden bir auto-sort yok? Neden her item almaden sonra ben envantere girip sort by type diye yeniden sortlamak zorundayım.
-
Parti formasyonunu ayarlama neden yok? 20 yıllık oyunlarda olan bir şey bu…
-
Tuzak tespit edince neden otomatikman sıra tabanlı moda geçmiyor? Oyunun ufak bir kısmında olan shadow-cursed kondisyonunu yeyince bunu yapmayı akıl etmişler, ama oyunun her yerinde olan tuzaklara gelince böyle bir opsiyon yok. Başka crgpglerde anında hareket komutlarını iptal etme gibi yöntemler de kullanılıyor.
-
Pathfinding o kadar kötü ki… Karakterler hiç çekinmeden magmanın içine atlıyor. Jump mesafesi yetse bile partinin geri kalanını takip etmiyor. Npcler summonların yolunu kesiyor ve dövüş başladığında kurdunuzun başka bir haritada takılı kaldığını fark ediyorsunuz. Npclerin summonları takip edip, bu durumun sahne tetiklenmesini bozması apayrı bir felaket.
-
Yanlış karakter ile diyalog tetikleyebilme ve tetikledikten sonra karakteri değiştirememe çok büyük bir eksiklik. Partinin tankını öne koydum diye o mu konuşmak zorunda kardeşim? Kim akıl etti bu sistemi? Sırf co-op düşünülerek tasarlanmış gibi geldi.
-
Hikaye sahnelerini long restlere bağlamak yanlış. Hem bundan haberi olmayan oyuncular birçok sahne kaçırabiliyor hem de gerekli gereksiz rest yapmak zorunda kalıyoruz.
-
Oyunda yaptıklarımızla uyuşmayan o kadar çok diyalog gördüm ki saymakla bitmez. Oyun çok büyük evet ama bari companion diyaloglarında olmasın bu durum.
-
ESC’ye basınca oyun neden durmuyor? Sahnelerde neden durmuyor? Mmorpg mi bu? Larian sitesine kocaman “Oyunumuz internet gerektirmiyor, biz çok farklıyız.” yazmayı biliyor. Gerektirmiyor ama singleplayerı multiplayer gibi dizaynlamışsınız.
Ben kendimi kaptırıp görmezden gelmişim/fark etmemişim çoğunu ama güzel tespitler. Düzeltileceklerini umut ediyorum, en azından çoğunun.
Witcher 3 oynuyorum. Ve merak ettiğim bir şey var. Bu oyunda yan görev bulmak niye bu kadar zor. Velen’deyim ve karşıma hiç yan görev çıkmıyor. İnternetten bakıyorum en az 30 tane yan görev var. Niyeyse ben oynarken hiç karşıma çıkmıyor. Önce Ana hikayeden mi gitmem gerekiyor acaba?
Doğru hatırlıyorsam bazı yan görevler ana görevlerin tamamlanmasıyla açılıyor, bazıları ise başka yan görevlere bağlı. Bir kısmı da yakınına gitmenizi ya da görev panolarından almanızı istiyor. Ana görevleri yaparken dolandıkça yan görevlere denk geleceksiniz.
Kaç levelsınız?
5 levelim. Bir kaç tane yan görev buldum. Ama sanki daha fazlasını bulmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Şöyle bir site buldum:
Burdaki yerlerin çoğundan geçtim aslında ama nedense karşima çıkmadılar. Herhalde en iyisi ana hikayeden ilerlerken yan görevlere denk gelmek. Zaten Ak Bostan bunu güzel bir şekilde gösteriyor.
Şunu paylaşayım, hem yer hem de level tavsiyeli quest listesi.
Tamamen katılıyorum, rushlamaktansa sindirerek, dünyasına ilmek ilmek işlenmiş detayları keşfederek oynamak çok daha doyurucu olacaktır.
Liste için teşekkürler. Bir benzerini ben yapmayı düşünüyordum. Beni büyük bir derten kurtardınız