Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Rica ederim, keşke her detayı bir an önce unutup yeniden oynayabilsem ben de. İyi eğlenceler. :slight_smile:

2 Beğeni

Call of duty : World at War ı bitirdim. Çok detaya girmeden sadece içi boş bir oyun diyebilirim. Yapay zeka hiç iyi değildi. CoD serisine bence yakışmayan bir oyun olmuş.

Company of Heroes 2 ile yoluma devam ediyorum.

3 Beğeni

Alan Wake’s American Nightmare’e başladım ama 10 dakika sonra kapattım sanırım öyle ilk oyununki gibi hikayeli bir oyun değil ama açılışı çok hoşuma gitti. Haftaya bu oyuna gömülürüm gibi.

Castlevania Lords of Shadow – Mirror of Fate HD kesinlikle bir şaheser ama ilk iki oyunu oynadıktan sonra geri döneceğim buna ciddi zor durdurdum kendimi :smiley:

Slain Back From Hell arada bir açıp oynuyorum çok keyifli ve cidden çok güzel grafikleri var. Ayarlardan ekranı eski televizyon ekranına çevirebiliyorsunuz kalbimden vurdu beni…

Enemy Front Korkunç bir oyun. Oyunda klavye mouse için yönerge yok, ana menüde bile A, B, RB falan yazıyor. Oyun içi klavye tuşlarını bulamayınca gamepad bağladım ama kontrolü çok zor. Ya dedim acaba bende mi sorun Fallout 4 açtım gamepad ile akıyor arkadaşlar sorun bende değilmiş. Birilerini vurmak falan da zevkli değil oda yani görüp vurabilirseniz. Hikaye sıkıcı yani beni tutan bir şey yok mağlesef burada…

Deadfall Adventures xbox 360 da başladım. İndiana Jones, Tomb Raider tarzı bir oyun bekliyordum ama antik mezarlarda birilerini öldürmek için onlara fenerle odaklanmanız gerekiyor… Oynanışı Alan Wake kadar stabilde değil çabuk sıkılıp yarısında sildim ve Alan Wake’s American Nightmare yükledim pc ye :smiley:

1 Beğeni

capsule_616x353

Çoktandır Steam’de fiyatının düşmesini bekliyordum ama Gamepass’de varmış. Kütüphaneye bakarken denk gelmesem boşa para verecektim :smile: Eski Resident Evil’ların tarzındaki survival horror türünde, Cyberpunk atmosferine sahip çok güzel bir oyun. Retro, anime, pixel art karışımı sanat ve karakter tasarımı çok hoşuma gitti, Ergo Proxy havası var. Gameplay kısmında ufak tefek problemler var ama genel olarak çok beğendim.

4 Beğeni

Yıllar sonra oyun dünyasına dönmüş biri olarak cahilliğimi bağışlayın ama sormak istediğim bir soru var. Gamepass nedir? Biraz araştırdım ama xbox için var gibi gördüm. PC içinde var mıdır? Nasıl kullanılıyor?

3 Beğeni

Çok hoş görünüyor, trailerına da bayıldım, teşekkürler.

@yates232 Pc için de mevcut hocam. Aylık abonelik sistemi ile çalışıyor, pc oyunları için Netflix gibi düşünebilirsin. Abone olup o an havuzda bulunan oyunları abone kaldığın -ve o oyun da game pass sisteminde kaldığı- sürece ücretsiz oynayabiliyorsun. Windows için kendi uygulaması var.

4 Beğeni

İyimiş :slight_smile: Gereksiz yere oyun arşivlemeyi sevmeyen benim gibiler için bulunmaz fırsat. Teşekkürederim bilgilendirme için

2 Beğeni

Dikkatinizi çekiyorsa bunu da izleyebilirsiniz.

2 Beğeni

Teşekkürler, envanter konusu biraz gözümü korkuttu ama eski alışkanlıklara geri dönmek çok zaman almaz herhalde. :slight_smile:

2 Beğeni

Konudan bağımsız olarak birde şunu paylaşmak istiyorum. Strafield için Türkçe dil desteği kampanyası başlatılmış. Rica etsem destek verir misiniz? İster maddi isterseniz sadece bir imza ile.

3 Beğeni

Dün yapmıştım, umarım dil desteği gelir.

1 Beğeni

Baldur’s Gate 3 oynuyorum yada bebiş uyuduğunda kalan kısıtlı vaktimde oynamaya ne kadar vakit bulabilirsem o kadar oynuyorum diyelim.
Çılgınlar gibi oynayasım var ama asla bitiremeyeceğim bence :smiley:

5 Beğeni

Üçüncü oyunun hikayesini anlamak için öncelikleri oynamaya gerek yok dense bile bilmekte fayda var bence.

4 Beğeni

Switchte hollow knight oynuyorum 1 aydır, inanılmaz sardı.
Bazen ne yapacağını bilemediğinden veya bossu kesemediğinde sövdürse de, çok çok başarılı bir oyun, miyazakinin soulslarından en ufak eksiği yok bence.

Switch özelinde ise, şimdiye kadar emülatörle oynarım diyordum ama ani bir kararla lite modelini aldım, şimdiye kadar almadığıma pişman oldum, müthiş bir alet ya

2 Beğeni

Buraya oyunun yarısına geldikten sonra (aslında yarısında değilmişim bile :D) yazdığım yazıdan sonra 1.5-2 haftalık bir aranın ardından System Shock’u bitirdim. Üstünde durduğum iyi kısımları oyunun sonuna kadar devam ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim ancak cyberspace kısımları oyunun sonuna yaklaştıkça uzadıkça uzadı ve artık “yeter bee” dememe sebep olacak kadar bunalttı beni. Onun dışında oyunun sonu da, bunun için maalesef hafif bir kelimem yok, rezalet. Fakat okuduğuma göre Nightdive yeni bir son üstünde çalışıyor o yüzden bekleyip göreceğiz. Her halükarda yolculuğun varış noktasından daha önemli olduğu oyunlardan biri olduğunu düşünüyorum. Immersive Sim türü için bir yapıtaşı niteliğinde ve nedeni anlaşılıyor. System Shock’a 5 AI üzerinden şimdilik 3.5 Insect veriyorum.

Şimdii, daha fazla uzatmadan geleyim ana oyuna: DUSK

Geçen sene CULTIC diye bir oyunu oynadıktan sonra retro shooter türüne bir ilgi duymaya başlamıştım ancak araya devamlı başka oyunlar girdiğinden ötürü bir türlü o atılımı yapamamıştım. CULTIC’ten bir süre sonra bu senenin ocak ayında sonunda bu retro shooter silsilesini ateşleyen oyunlardan biri olan DUSK’a başlamıştım ama doğruyu söylemek gerekirse ilk bir kaç bölümü hiç iç açıcı değildi. Ondan sıkılıp herhalde tek seferlik bir büyüydü deyip CULTIC Chapter 2’yi beklemek üzere o defteri kapattım. Fakat System Shock’tan sonra şöyle yarıda kalan oyunlarıma baktım ve içimde bir bitirme isteği doğdu. DUSK bunlardan en kısası olduğu için (10 saat civarı) dedim en kötü arkada podcast bir şey dinlerken zorlarsam bitiririm. Kendime “ya bu türde önemli bir oyun bu herkes ağzından sular akarak anlatıyor devam et” diye diye ittire kaktıra Chapter 1’i bitirdim.

Ya OSAIXJZOCIOZCHJZIOXCOZXJOCIZ şaka mısın sen be oyun o Chapter 1’den sonra o diğer iki chapter nedir delirdin mi? Evet, Chapter 2 ve 3’e bayıldım. Öyle ki burada bölüm bölüm, paragraf paragraf Chapter 2 ve ötesinde oyunun kendi ritmine oturup nasıl bir dizayn başyapıtına dönüştüğünü övebilirim ancak daha şimdiden çok uzun yazdığım düşünülürse onu yapmayacağım.

Chapter 2 başladığı anda bir şeyler farklı hissettiriyor. Bariz esin kaynakları olan Redneck Rampage ve Texas Chainsaw Massacre gibi şeyleri bir kenara koyup bambaşka bir şeye dönüşüyor oyun. Tam “e iyii oyun kendi köklerini buldu bak eğlene eğlene bitiririm” diye düşünürken bu kısmın 4 ve 5. Bölümlerine geldim (her Chapter 10+1 gizli levelden oluşuyor) ve aslında henüz hiç bir şey görmediğimi fark ettim.

Öldürmeyen Allah’ın size oynattığı Chapter 2 Bölüm 4, kendine korku oyunu diyen çoğu oyuna çay getirtecek kadar iyi dizayn edilmiş, tüyleri diken diken eden ve kırık cam üzerinde yürüyormuş gibi oynatan bir bölüm. Hele bir de yaz sıcağında, belki 10 dakika olan bu yer, ter döktüre döktüre 1 saat gibi hissettirdi. Bu bölüm çığır açan veya inanılmaz şaşırtıcı bir bölüm değil (oyunun atmosferi gerilime sahip olsa bile buranın kamyon gibi çarpması dışında) ancak yapımcının istediği zaman sağlayabileceği (ve sonra sağladığı) atmosferin kusursuz bir göstergesi. Gerçi Iron Lung, David Szymansky’nin yeteneklerinin yeterince kanıtıydı ama… sanki bu kadar germese iyiydi ama… ;_;

Bölüm 5 Escher Labs oyuna karşı sahip olduğunuz bütün algıların tutulup bir kenara fırlatıldığı bölüm ve… açıkçası bölümle ilgili hiç bir şeyi açık etmek istemiyorum. Eğer oyunu oynarsanız, ki bu türü seviyorsanız kesinlikle oynamalısınız, kendiniz görmelisiniz. O bölümden itibaren gelen 15 bölüm istisnasız her birinde ekrana şöyle bir bakıp “ne?” dememe sebep oldu. Neden şimdi aklıma geldi bilmiyorum ama şunu da son olarak eklemeliyim ki bu oyun DOOM (2016)'dan bu yana duyduğum en iyi FPS soundtrackine sahip ki zaten Andrew Hulshult buradan sonra DOOM Eternal’da composerlik yaptı. Aynı zamanda oyunun son bossu şüphesiz en iyisi onu da unutmayayım. Yazının sonunu nasıl aceleye getirdim öyle ya. DUSK’a 5 one must always reign üzerinden 4 beneath DUSK veriyorum.

4 Beğeni

Değişik bir sistemi var, Şu an büyük konuşmak istemiyorum ama iyi gidiyor gibi.

4 Beğeni

Bugün çıkışını yaptı ve gamepass’e geldi. Ben de 4-5 saat kadar oynadım. Chrono Trigger’a çok benziyor. Old-school sıra tabanlı RPG sevenler mutlaka bir baksınlar.

9 Beğeni

Sabahtan beri alsam mı almasam mı diye market sayfasına bakıyordum oyunun. Gamepasse gelmiş olma ihtimali aklımdan bile geçmemişti. 292 liram cebime kaldı teşekkürler :face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Mağlum italya yarış haftası :slight_smile: Motorsport Manager’e düştüm ve kurtulamıyorum :smiley: Toplasanız belki 300 saatim var bu oyunda ama oyunun matematiği hala çok zevkli. 2004 modunu kurdum ve onu oynuyorum şuanda :smiley: Buyrun vaktiniz varsa :smiley: Önerebileceğim en iyi menejerlik oyunu bu arada…

1 Beğeni

4 saat sonra
STARFIELD

4 Beğeni