Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Çok çok güzel bir tercih, az zaman gömmedim kendisine. İzometrik arpg arayanlar için birebir. :+1:

1 Beğeni

Child Of Light:

Ufisoft’un yaptığı çakma jrpg. Bence çok güzel bir oyun. Ama bazen çok yorucu olabiliyor. Sürekli altaki barı takip etmek ve düşmanları durdurmaya çalışmak bir noktdan sonra sıkıyor. Birde oyunda 2 tane zorluk var. Biri Casual biride Expert. Niye normal zorluk koymamışlar anlamadım. He expert çok zor değil ama bazı bosslar çok zorluyor. Özellikle ilk baştaki 2 boss ve son boss. Şahsen bu bosslarda oyunun zorluğunu düşürmem gerekti.

Legendary:

Buradaki bir arkadaşın tavsiyesi ile varlığından haberdar olmuştum. Metacritic puanı 50 olsada bir bakayım dedim. Oynarken oyunu sevdim ama şunu söylemek lazım oyunda vuruş hissi 0 yakın. Tek kurtadamlarla savaşırken kafa kopartınca biraz vuruş hissi var gibi. Oyun grafik olarak döneminin gerisinde. Birde kurtadsmlar sürekli spawn oluyorlar çok sinir bozucu.

Anomaly Agent:

Bildiğiniz üzere Kirazoğlu kardeşlerin yaptıkları ilk oyun. İlk oyun için başarılı bir oyun bence. Dövüşlerde beklediğimden daha fazla derinlik var. Tek problem oyunda diyalog bugı var. Sürekli diyalog seçim ekrani donup duruyor. Birde boss mini bosslar kendini tekrar ediyor. Son olarak Alpha Defender bossunu kim tasarladıysa Allah belasını vermesin!!!

Metro 2033

Herkes redux olmayan versiyon daha iyi dedi diye orjinal olanı oynadım. Açıkçası hoş bir oyun ama bence aşırı iyi bir oyun değil. Düşman çeşitliliği az ve bence oyunda hayata kalma hissi pek oynayana geçmiyor. Hikaye sunumu ve atmosfer şahane. Gizlilik çok kötü. Bence 75-80 arasında puan alabilecek bir oyun. Birde bu oyunun da vuruş hissi pek iyi değil. Hiç değilse pompalı ile kafaya ateş edince parçalanma effekti yapsaydınız.

2 Beğeni

Anomaly Agent ile ilgili forumdan bir yorum görmek sevindirdi. Ben de destek olmak için çıktığında almıştım ama henüz oynamaya fırsatım olmadı. Oyundan inanılmaz bir performans beklemiyorum tabii ki ama pozitif yorumlar duymak çok güzel.

2 Beğeni

Anomaly Agent

Uzun zamandır takip ettiğim ve oyun zevkini kendi oyun zevkime çok yakın bulduğum Enis Kirazoğlu’nun bir oyun yaptığını duyduğumda ilk düşüncem; " Ulan helal olsun be, hiç kendini kasmadan yaptığı şeyi yapmaya devam edip güzel güzel geçinirdi ama tutkusu için bir şeyler yaptı" minvalindeydi. Tabi ki az çok oyun sektörünü takip ediyorsanız yeni kurulan stüdyonun ilk oyundan her şeyi dört dörtlük yapamayacağını da biliyorsunuz demektir. Hele bir de bu stüdyo Türk ve öz sermaye ile döndürülüyor ise. Malum Türkiye gerçekleri. Velhasıl oyun çıktığında destek amaçlı satın alırım diyerek çokta bir beklentim olmadan beklemeye başladım. Oyun çıkışını makul fiyattan da yapınca oyunu hemen kaptım. O sıralar başka oyunlara devam ettiğim ve işten güçten çok vakit bulamadığım için bir süre oyuna bakamadım. Fakat incelemeler çok güzel geliyordu ve bu bende biraz biraz beklenti oluşturmaya başlamıştı. Boş bir vakit bulduğumda ise oyunun içerisine daldım.

Anomaly Agent pixel art bir aksiyon/ macera oyunu. İçerisinde platform ögeleri de var ama oyunun künyesine eklenecek seviye de değil bana kalırsa. Oyun ile ilgili beklentimin düşük olduğunu zaten belirtmiştim fakat çok çeşitli aksiyon setlerinin olduğu bir oyunda animasyonların akıcılığı ve karakterin kontrolü beklentilerimi çok aştı. Burada programcı Furkan Kirazoğlu’nu büyük takdir etmek gerek. Çok iyi iş çıkartmış. Aynı beklenti aşımı durumu sanat tasarımı ve müzikler içinde geçerli. Oyunun hikayesine uygun çevresel unsurların tasarımı ve karşımıza çıkan karakterlerin detaylı çizimleri çok başarılı. Müzikler ise tam ortama uygun, gaza getirici ve keyifli. Fakat Anomaly Agent’in en öne çıkan kısmı; mizahı. Oyun diyaloglarıyla bir an olsun yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmemeyi başarmış. Her diyalog üzerine ince ince düşünülmüş ve tasarlanmış. Özellikle oyunun en başında olan “Güreşçi” karakteri o kadar keyifli tasarlanmış ki her karşıma çıktığında sebepsizce gülümsemeden edemedim.

Oyunun eksiklerine gelecek olursak, bence en büyük eksiklik ekipteki kişi sayısı. 4 kişilik ana bir ekip (arada dönemlik iş üstü çalışanlar olmuş) ile bir takım noktalar tabi ki eksik kalmış. Örneğin; tekrar eden arka planlar, bir kaç boss dövüşünün tek düzeliği ve platform unsurlarının eksikliği. Bunların hepsinin zaman ve kişi sorunu olduğunu ise oynadığınızda net bir şekilde anlayabiliyorsunuz.

Oyunları oynamaktaki amacımızı bazen göz ardı ediyoruz gibi geliyor. Bana kalırsa temel amaç; eğlenmek. Anomaly Agent’ın başında geçirdiğim 4 saat boyunca gayet eğlendim. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Herkese iyi oyunlar.

6 Beğeni

Bu aralar Lord of the Rings oyunlarıyla ilgili uzun bir videonun da etkisiyle Middle-earth: Shadow of Mordor oynamaya başladım. Henüz başlardayım. Hikâyesi çok hoşuma gitti. Dövüş mekanikleri de aşırı iyi diyebilirim. Hatta bu kadar başlarda olmamın ana sebebi sırf benden yüksek level falan demeden durup ilk bölümdeki komutanları avlamaya çalışmam ama ne yazık ki birisi beni öldürdü ve rütbe atladı. Diğer bölüme geçmem lazım artık yavaştan. :slight_smile: Oyun Game Pass’de bedava.

1 Beğeni

Persona 3 her ne kadar yeni grafikler ve mekanikler yapılmış olsa da gameplay eski olduğunu hissettiriyor. Aynı yerlerde çok dönüp dolaşıyorsunuz. Bu yüzden sıkıldım biraz ara verdim. Aklıma durduk yere zamanında oynayıp çok beğendiğim Jericho düştü. Tekrar oynayasım geldi.

Bildiğm kadarıyla Clive Barker ile olan bir telif anlaşmazlığından ötürü bu ve Undying dijital satışlardan tamamen kaldırılmış. Dijital olarak hiçbir platformdan satın alamıyorsunuz, abandonware’e düşmüş sanırım. Ben de bir abandonware sitesinden indirdim.

Gameplay çok üst düzey olmasa da hikayesi başta olmak üzere, atmosferini ve özellikle karakter tasarımlarını çok beğendiğim bir oyun Jericho…

Hikayesinden biraz bahsedeyim. Jericho, Mısır mitolojisi başta olmak üzere farklı inanışlarda bulunan adem öncesi yaratılış anlatılarını konu alıyor. Tamamen uydurma bir senaryo değil yani :slight_smile: Oyun Al-Khali adı verilen bir ortadoğu şehrinde geçiyor. Kısaca yaratıcı insanlardan önce insan olmayan zeki bir canlı türü yaratmış fakat yaratımından memnun olmadığı için onları Abyss denen bir parelel evrene hapsetmiştir. Bu canlılara Firstborn denmektedir ve o kadar güçlülerdir ki Abyss’den çıkıp tekrar dünyaya dönmeyi başarabilmektelerdir. Firstbornlar farklı tarihlerde dünyaya her döndüklerinde Sümerler, Romalılar, Haçlılar gibi farklı medeniyetlerin Jericho Takımı adı altında kurduğu savaşçıları ve ruhbanları tarafından Abyss’de hapsolarak onlara köle olmak pahasın intihar görevine çıkıp Firstborn’ları Abyss’e geri göndermektelerdir fakat Firstbornlar Abyss’e her sürgün edildiklerinde yanlarında hem zaman hem mekan anlamında dünyadan bir parça da götürmektelerdir. Bu zaman ve mekan parçaları ile kendi diyarlarındaki Physix’i oluştururlar. Bu yüzden oyunun geçtiği Al-Khali şehrinde ne kadar ilerlerseniz zamanda o kadar geriye gidersiniz. Al-Khali şehri en son 2. Dünya Savaşı sırasında Alman Nazileri tarafından bulunur ve buna karşılık olarak Amerika, Okült Olayları Araştırma Departmanını devreye sokar. Okült Olayları Araştırma Departmanın Al-Khali’yi araştırmakla yükümlü rütbeli bir askeri olan Arnold Reach taraf değiştirerek Firstbonları tekrar dünyaya getirmek ister. Bizde bunun için kurulan son Jericho takımının üyeleriile birlikte Al-Khaliye gideriz.

Kısaca hikayesi böyle :slight_smile: Oyunun en şansız olduğu kısım CoD: Modern Warfare ile aynı dönemde çıkmış olması bence.

7 Beğeni

Hazır yeni DLC duyurulmuş, Diablo IV unutulmuş ve Last Epoch çıkma arifesindeyken ben de feci derecede bu oyuna gömülmüş durumdayım. 200 saatin sonunda bir dünya build denedikten sonra oyunu geçenlerde bitirdim. Elite zorluk denememek veya yeni bir karakterle baştan oynamamak için zor tutuyorum kendimi.

1 Beğeni

Last of Us Part I’i bitirdim Salı akşamı. Erişilebilirlik seçenekleri sağ olsun oyunu oynamak tam bir keyifti. Ekran okuyucusu, sesli işaretleri derken her şeyi düşünmüşler. Part 2 de çıksa keşke.
Düzenleme: PC’de oynadım bu arada, yanlış anlaşılma olmasın.

5 Beğeni

Silent Hill 2 Enhanced Edition. Her yerde, her zaman amansızca ve sonu gelmez bir şekilde övüldüğü için Remake çıkmadan bakayım dedim. Üstünden geçen yıllara rağmen oldukça etkileyici bir oyun. Enhanced Editiondaki iyileştirmeler sağ olsun bir nebze daha rahat oynayabiliyorsunuz ama oyunun asıl öne çıktığı hikaye ve atmosferi hala gayet güzel yansıtıyor. Oyun ilginç bir şekilde korkudan ziyade psikolojik bir gerilim gibi. Oyun boyunca öyle çok ciddi aksiyonlara girmiyoruz. Ama atmosfer ve hikayenin altında yedirilmiş vurgular sürekli beyninize işliyor. Öte yandan oyunun herhalde en güzel yanı sonunu tamamen kendi oynanışınızla belirliyor olmanız. Şu zaman için bile inanılmaz bir özellik. Gerçekten saygıdan şapka çıkarılası bir hareket. Remake gelmeden herkesin bir göz atmasını tavsiye ederim.

3 Beğeni

Ben de 2011 gibi oynamıştım. Acayip etkilemişti beni de. Şu an olsa oynayamam herhalde.
Firstbon çıktığında çalan müzik…

1 Beğeni

Bu oyundan önce persona oyunları ilgimi baya çekiyorlardı. ANcak hem persona 4’ ü hem de 5. oyunu oyun dışı sebeplerle başlayp bitirememiştim. Bu oyun ise görselliğinden dolayı ilgi alanımın dışındaydı. Taki yenilenip gamepass’ e gelene kadar. Bugün itibariyle oyun bitti ve persona sonrası ufak çaplı bir depresyon yaşatt. Uzun zamandır bu tarzda bu kalitede bir oyun oynamamıştım. Tabi bu oyunun eski versiyonunu oynamadım. Bundan dolayı eski sürüm ile karşılaştırma yapamam. Ancek benim gibiyeni oynayan kişiler için bulunmaz nimet.
O kadar övüm ama sorunlu kısımları yok değil. İlki Tartarus kısımları sıkıcı kalmış. Hele ki persona 5 oynadıktan sonra baya bir sıkıcı zindan tasarımları hadi artık bir an önce bitsin buralar dedirtiyor. İkinc sorunlu şey ise bazı ssosyal bağların linked episode’ların kriptik derecede saklı olması. İnternettki tam çözümleri takip etmesem bazılarını kesin kaçırırdım.Son olarak özellikle social linkerlerin ne zaman neye göre arttığının belirsizliği. Yine tam çözüm kullanmama rağmen kaçırığım şeyler oldu.
Bu saydıklarımbüyük eksiklikler mi peki. Tabi ki hayır. Özellikle hikayesi karakterleri ile özellikle benim gibi ilk defa oynamayacaklar için kaçırılmaması gereken bir oyun.
Sormak istediğim ufak birşey var bu arada. Bu oyunun yayınlanmasına nasıl izin verdiler? :grinning: Herşey iyi güzel de silahı kafaya dayayıp sıkma olayı tahminen zamanında baya olay olmuştur. Hele hele Japonya gibi her şeyin sansürlendiği bir ülkede bu oyuna nasıl izin verildi acaba ? :roll_eyes:

Sıradaki oyun GTA 4 complete edition ( Biliriyorum eski bir oyun ama yeni oynayacağım )

5 Beğeni

Böylesi mükemmel bir oyunu bizlere sunduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Spor yapmaya alışkınım ama bu denli kardiyo ağırlıklısını hiç yapmamıştım. Harika bir deneyimdi. Bir sonraki FromSoftware oyununu sabırsızlıkla bekliyorum. Elden Ring DLC’si var ufukta ama onu saymıyorum. :sunglasses:

4 Beğeni

Haftasonumun hatırı sayılır kısmını Guardian Ape’ten dayak yiyerek geçirmişken bunu görmek güzel tesadüf oldu. Var mı bir tüyo bu beceriksiz shinobi için.

1 Beğeni

Divine Confetti ve Ako Sugar kullanın. Ape ile aranda bolca mesafe bırak. Dışkısını fırlattığı zaman kaçınma yapıp dibine girip İmmortal Blade ile çift saldırı yapın.

Alttaki spoiler.

2. faz için de Terror barını yok eden item Pacifying Agent kullanın.

1 Beğeni

Forgotton City:

Bethesta’nın oyunlarını yaparken örnek alması gerektiğini düşündüğüm oyun yapmışlar. Bu yıl oynadığım oyunlar arasında top 1’e koyuyorum bu oyunu. Gerçekten bir gizem oyuncuya nasıl verilmeli sorusunun cevabı olmuş. İyi ki Enis Kirazoğlu’nun videosunu izleyip satın almışım.

Superhot:
Sevdiğim başka bir oyun. Biz haraket ettikçe zamanında ettiği gibi harika bir mekaniğe sahip muhteşem bir oyun. Sadece araya giren email kısımları bazen oyunun hızını bölüyor. Bundan yıllar önce, 2009 yilında Miror Edge çıktığında nasıl taze ve farklı bir oyunduysa Superhot’a öyle farklı bir oyun.

2 Beğeni

Oyunu pek incelemeden Katana Zero izlenimi verdiği ve yorumları Overwhelmingly Positive görünce alıp köşeye atmıştım yakın zamanda oynayıp bitirmek kısmet oldu.

Cyberpunk temalı platform oyunu fakat kuru bir platform oyunu değil, içine güzel bir hikaye eklemişler. Plot hakkında yorum yapmayayım kesinlikle hiç bir şey bilmeden girilmesi gereken bir hikayesi var. Diğer oyunlara ve filmlere bolca gönderme var. Muzip yan karaktere sahip. Ilk 15dkda zaten vurucu bir şekilde hikayeye dalıyorsunuz. Mekanikler de güzel. 8-9 saat eglendirecek bir yapım olmuş. Yanlış görmediysem 2023 en iyi Kore indie oyunu da seçilmiş ki hakediyor, steam yorumları da incelenebilir. Trailerda pek gösterilmese de hikaye tarafı yoğun olan bir oyun. Duygusal biriyseniz ağlamaya hazır olun

2 Beğeni

FF 7 Rebirth oynayan var mı? Şahsen artık seriden ümdimi kesmiş olsam da inceleme puanları çok iyi gözüküyor. Oyunun bomboş koridorlar da yaratık kestiğimiz, dolgu malzemesi olan bir sürü görev ile dolu olduğuna eminim.

1 Beğeni

Persona 3’ü 60 saatin sonunda bitirdim. Sonlara doğru habire aynı tip düşmanlarla karşılaşmaktan sıkıldım, doğru düzgün xp de vermiyorlar. Bu yüzden son katları kimseye bulaşmadan koşarak geçip bitirdim. Oyunun normal zorluğunda main bosslar fazla kolay. Main bosslardan daha zor olan monad bossları vardı. Persona 4 de bölüm tasarımları konusunda Persona 3’e çok benziyor. O yüzden Persona serisine girmek isteyen var ise direkt 5. oyundan başlamasını tavsiye ederim. Ayrıca özellikle sıra tabanlı olan JRPG’leri çokça oynayan biri olarak JRPG türündeki çoğu oyunun metinlerinin rahat yarısından fazlasının tamamen gereksiz olduğunu söyleyebilirim. Ne karaktere bir katkıları var, ne arka plana bir katkıları var, ne lore’a bir katkıları var… Safi laf salatası yapıyorlar.

Gelgelelim Call Of Cthulhu’ya başladım. Genelde Sherlock Holmes oyunlarında gördüğümüz dedektiflik mekanikleri ile Outlast tarzı korku-gerilim mekaniklerinin gayet güzel harmanlandığı bir yapısı var. Genel atmosfer çok hoş ama yüksek bütçeli bir oyun olmadığı grafiklerden, animasyonlardan falan belli oluyor. Her şeye rağmen genel olarak ortalamanın üzerinde bulduğum bir yapım.

Hikaye 1920’lerde Darkwater isimli bir balıkçı kasabasında, ağır mental problemleri olduğu öne sürülen ressam Sara Hawking ve ailesinin malikanelerinde kazayla çıktığı sanılan bir yangında ölmelerinden sonra Sara Hawking’in babasının bunun gerçekten bir kaza olup olmadığını araştırması için ana karakterimiz olan özel dedektif Edward Pierce’ı görevlendirmesini konu alıyor. Zaten bir anda kendimizi yine bir Lovecraft öyküsü olan Dagon’dakine benzer bir balıkçı kasabası olan Darkwaterda, Cthulhu kültistleriyle iç içe buluyoruz.

Kendine özgü hikayesi, gizlilik mekanikleri ve bulmacaları bayağı kendine bağlıyor. Ben acaba ne olacak ne bitecek diye merak ederek oynuyorum. Bazı görevleri birden fazla yöntem ile çözebilmek işi biraz daha eğlenceli hale getiriyor. Seçimleriniz de gidişatı etkiliyor ama Baldurs Gate 3 tipi bir etki söz konusu değil tabiki :slight_smile: Daha çok bu tip oyunlarda görmeye alışık olduğumuz “A noktasından B noktasına gideceksin ama sağdan mı gideceksin soldan mı?” tipi bir seçim sunuyor. Sonuçta farklı yollarla aynı kapıya çıkıyor ama yine de bahsettiğim gibi amaçladıkları çeşitliliği bence sağlamışlar.

Ayrıca Epic Store’da her indirim döneminde 30 TL civarına düşüp duruyor. Bu tip oyunları seviyorsanız bir şans vermenizi tavsiye ederim.

5 Beğeni

download
FromSoftware’in yapmadığı bütün Soulslike oyunlardan uzak duruyorsanız bile bu oyun bir şansı hak ediyor. Çoğu temel özelliğini birebir Bloodborne’dan alsa da bunları kendi evrenine çok güzel uyarlamış. Geliştirdiği noktalar çok az ama oyunu farklı bir yere getirmeyi bir noktaya kadar başarıyor. Hani böyle çok güzel bir duvar var ama üstünde ufak, çok minik sadece yakından bakılınca görülen çatlaklar var gibi düşünün. İşte bu oyun o çatlakları sessiz sedasız kapatıyor.
PC Bloodborne oynamak isteyen herkes bir şans vermeli bence. Konsolda da Modlanmış Bloodborne gibi oynayabilirsiniz :smiley: İyi eğlenceler.

11 Beğeni

Zaman bulamadım maalesef :frowning: yarın eve geçince indirmeye başlarım hafta sonu belki 5-6 saat oynamış olursam bir iki şey yazarım :slight_smile:

1 Beğeni