Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

O zaman şöyle güzel bir inceleme yazısı gelir mi? :grinning:

1 Beğeni

Bilgisayarıma daha hızlı çalışması için linux kurdum. Genelde daha hızlı çalışıyormuş. İnternetteki benchmarklara baktım ama ufak tefek sorunlar var gibi. Bir de game pass yokmuş galiba. Birazdan Steam kurmayı deneyeceğim. Bir de heroic luncher, epic games oyunlarını oynayabilmek için.

1 Beğeni

Hocam genelde daha hızlı çalışır ama oyunlarda bu geçerli değil. Hatta driver problemlerinden ötürü oyunlarda daha kötü performans bile alabilirsiniz.

Linuxun genelde CPU tarafından limitlenen işlerde avantajı olur, ama oyunlarda çoğu zaman GPU limitleyici faktör oluyor beklentilerinizi pek yüksek tutmayın derim ben.

2 Beğeni

Ben de CPU ve Ram konusunda iyi olduğu için kurdum aslında çünkü Pupeteer çalıştırıyorum birden fazla ve Windows’tan çok daha iyi çalışıyor. Oyunlarda az bir performans kaybı yaratıyorsa büyük bir sorun olmaz ama bayağı sorun falan da çıkarıyormuş dediğiniz gibi, bakacağım. :smiley:

Not: Victoria 3 açmayı denedim ama açamadım. :smiley:

1 Beğeni

Tabi ki elimden geldiğince anlatmaya çalışırım. Dün gece 1-2 saat oynama şansım oldu da bu Japonlar duygu aktarmayı ve duygu manipülasyonunu çok iyi beceriyorlar. Yolun nereye nasıl gideceğini anlamış duygusal manipülasyon araçlarını fark etmiş olduğum halde yinede sundukları sahnelerden etkilendim, duygulandım.

1 Beğeni

capsule_616x353

Duyurulduğundan beri oynamayı çok çok istediğim ama malum fiyatı dolayısı ise elimin bir türlü gitmediği Warhammer 40K Boltgun, Gamepass kütüphanesine eklenince atladım hemen :smile:

Oyun 10 numara bir Boomer Shooter olmuş. Özellikle son dönemde çıkan FPS oyunları arasında gördüğüm, vuruş hissini en başarılı şekilde oyuncuya yansıtabilen oyunlardan biri kesinlikle bu. Sesler ve müzikler de çok iyi. 90’lar tarzını bozmadan atmosferi modernize etmeyi de gayet iyi başarmışlar. Warhammer 40K evreninde geçmesi de cabası :slight_smile:

Başıma bir şey gelmeyecekse ben Doom Eternal’dan daha çok beğendim.

8 Beğeni

Bu japonlar çok iyi ara sahane yapıyorlar. Geçen gün ff 7 remake oyunun ara sahnelerini gördüm tekrar ara sahnelere aşık oldum. Ama bazen duygasalığı fazla zorlama yapıyorlar. Mesela Aerith’in Barret’in kızını kurtardığı yer o kadar zorlama ki oynarken sıkıntıdan öldüm.

Yıllar sonra bir far cry oyununa geri döndüm. Far cry 5. Çıktığı zaman bir 10 saat kadar oynayıp sonra bakarım diye bırakmıştım. Bakmadım. Her nedense uzun zamandır iyi oyunlar oynamış bünyeme, hadi şu oyuna tekrar geri dön dedirtti. Açıkçası göreve koşturup sadece adam vurup düşman mekanlarını basmanın da insanı deşarj eden bir tarafı var. Far cry gibi oyunlara çok fazla maruz kalmayacaksın, onun dışında kendini uzun bir ara verince oynatıyor. Çıtır çerez gözüyle bakıldığı zaman sorun yok.

1 Beğeni

Gerçekten öyle. FC3’ten sonra sadece FC6’yı oynadığım için iyi kötü zevk almıştım. Ama çokta yan görev falan ilerleyemedim bir süre sonra. Normal ana görev akıp gitmiştim.

Baldur’s Gate 3 oynuyorum, Astarion ile sevgili olmayı başaramadan oyunu bitirirsem bitirdiğim anda bu amaçla yeniden başlayacağım. Her şeyiyle bana hitap eden böylesine çekici bir oyun karakteri daha önce hiç görmemiştim.

Oyun zaten inanılmaz. Karakterler çok güzel. Astarion ise sanırım tüm kadın oyuncuları benim gibi etkilemiştir.

4 Beğeni

ay tav olarak mı oynuyorsun yoksa durge?

Tav, umarım bir an önce ilerler ilişkimiz. :slight_smile:

1 Beğeni

Yıllardır oyun oynayan birisi olarak Japon oyunlarına hep mesafeli olmuşumdur. Özellikle JRPG tarafında oyunlar hep itici gelmiştir. Bu aralar değişiklik yapıp JRPG oynuyorum ve Nintendo Switch’te Persona 5 Royal’e başladım. Bu nasıl bir oyundur, bu nasıl bir akıcılıktır? Karakterlerin konuşmaları, birbiri ile iletişimi, sana vediği takvim zamanında doğru planlama ile işlerini yapman gerekmesi ve bunları yaparken eğlendirmesi…Oyunu tamamen bitimek 80-100 saat diyorlar bu sebeple başlarında sayılırım. Umarım bu düşüncelerim oyunun sonunda da yerini korur. Zaman geçsin de öğlearası ve mesai sonrası oynasam diye sabırsızlık ile bekliyorum :smiley:

6 Beğeni

Bende Laezel ve Shadowheartı aynı aynda götürürüm diyordum, Shadowheart yanaşmıyor.:sweat_smile:Eskiden olsa önemsemezdim ama act 2 de Laezel ile aşırı duygusal bir sahne oluyor. O sahneden beri Laezel e de kıyamıyorum. Ayrıca müthiş bir karakter gelişimi var Laezel’in.

Ben Astarion için sıfırdan oynamaya başladım, çok kritik bir iki hata yapmışım meğer onunla ilgili, romans yolu zorlaşmış. Baştan deniyoruz, bism…

Bugün Witcher 3’ün ek paketlerine başlayacağım. Aradan çok uzun zaman geçti ha şimdi oynarım ha sonra diye diye bugünlere geldik. Hiç spoiler yemeden bu güne kadar geldim birazdan başlayacağım. Başarım bile kasamamışım. Çıkış yaptığı ay bitirmiştim. Sonra yeni güncellemeler geldikçe girip çıkmıştım. Bu ay bitecek. :slightly_smiling_face:

İlk başarım tarihi.

Hanımı çok özledim. :sweat_smile: :heart_eyes:

Unicorn Overlord

Keyifli bir strateji jrpg. Mükemmel, çığır açan vs. demiyorum ama Fire Emblemden daha çok sardı.

3 Beğeni

American Arcadia çoktandır oynamak istediğim bir oyundu. TTNet Playstore indirimi sayesinde 79 TL’ye Steam kodunu alabildim :slight_smile:

Truman Show benzeri bir Reality Show olan American Arcadia’da oldukça sıkıcı sıradan bir hayat sürdüğünden izleyicilerin hayatını takip etmediği, dolayısıyla hiç reyting alamadığı için öldürülerek programdan atılacak olan Erkan Baş’a benzeyen karakterimiz Trevor ve ona kaçması için Arcadia dışından yardım eden IT çalışanı Angela’yı yönettiğimiz bir Puzzle Platformer oyunu. Trevor ve Angela arasında dönüşümlü olarak oynuyoruz. Trevor ile 2D platform puzzlerı çözerken, Angela’nın gözünden 3D bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.

Kurgusu, konu anlatım şekli, seslendirmeleri falan çok çok güzel. Fallout benzeri 70’lerin Retro-Futuristic Arcadia atmosferine bayıldım. Bulmacaları da gayet eğlenceli. Ben beğendim.

7 Beğeni

PC’de oynuyorum. Optimizasyon iyi. Ama üşüşkenler kötü. Daha oyunun başında 10 defa öldüm.

7 Beğeni

ya bu oyunun öyle bir saçmalığı vardı. Ben de pcde bitirmiştim. Oyun ilerledikçe o infectedları abartmışlar. Oyunda motor sürmekten çok zevk alıyordum ama bir km gidemeden motorun önüne biri atlıyordu. Bezip hızlı hızlı oynayıp bitirmiştim.