Spiderman 2018’i oynadım. Çoğunlukla eğlendiğimi söyleyebilirim. Gerçekten Spiderman olma hissini çok iyi yaşatıyor. En kuvvetli yanı da bu sanırım. Şehirde süzülmek falan insanların söylediği kadar güzel. Dövüş sistemi Batman Arkham serisinden geliyor ama bence ondan çok daha eğlenceli.
Hikâyesi ortalama. Yani bir Hollywood Spiderman’inden çok farkı yok. Tabii sonu hariç.Sonda Dr. Ahtapot’un yaydığı zehir yüzünden May Hala ölüyor. Pete çok zor bir seçim yapmaya itiliyor.Bu kısım güzeldi hikâye adına.
Aksiyonu gerçekten keyifli ama boss savaşları aşırı dandik olduğundan hep aynı şeyleri yapıyorsun. Tüm bosslar ile bir iki farklılık dışında aynı şekilde dövüşüyoruz.
Miles Morales’i ne zaman oynarım bilmiyorum ama o da fena çocuk değil, sevdim.
81/100 çalışır.
Tomb Raider
Arkadaş sonunda oynayabildim şu oyunu. Öbür bilgisayarda ne eziyet çekmiştim. Hayır açması sorun değil, çok saçma bir kronik sorunu vardı öbürkünün oynatmamıştı.
Oyuna dönecek olursam gayet keyifli bir aksiyon-hayatta kalma oyunu. Karakterler aşırı tırt Lara Croft dışında(Lara apla tam bir afet ona laf yok.) hikâyesi de gram ilgi çekici değil. Ama Uncharted serisini çok sevdiğimden bunu da sevdim.
Yalnız oyun çok eski olduğundan kontroller bir tık kütük geliyor 2024 yılında haliyle. Bir de yapay zeka inanılmaz kötü. Gizli gidilmesi gereken kısımlarda yanında 10 kişiyi doğrasan karakterler tepki vermiyor. Bu yönüyle hiç eleştirildiğini görmemiştim ama dikkatimi çekti.
Matrix ve truman show filmlerini konu olarak harmanlayıp böyle bir oyun yapmışlar diyebilirim.Gerçekten çok güzel bir oyun .Oynanış olarak inside tarzı ama daha insancıl bir temaya sahip .Dil seçeneklerinde Türkçe yok maalesef ama internette türkçe yaması mevcut .Tavsiye ederim .
Şimdiye kadar oynadığım en özgün oyunlardan biri .Portal desem değil the witnes desem değil ama oynanış bu tarzlardan .Yine de tavsiye ederim çok kafa zorlayıcı bir oyun .
Herkes SH 2 Remake oynarken ben kafayı kırıp oynamak için emülatör ile SH 1 kurdum. Bunun sebebi SH 3’ün SH 1’in devamı olması. Hep internete görürdüm, SH 2 çıktığında ilk başta fanlar tarafından yerden yere vuruldu tarzı yorumları. SH 1’i oynayınca nedenini anlamış oldum. Sh 2 SH 1’de yarım kalan hikayeyi devam etirmek yerine ayrı bir hikaye anlatıyor.
Oyuna ilk başladığımızda bir kaza sonucu SH’ye düşüyoruz ve kaza sonucu kaybolan kızımızı arıyoruz. Bunu görünce hemen aklıma kızımıza kötü davrandığımızı ve bu yüzden SH düştüğümüzü düşündüm. Malum ortada SH 2 gerçeği var. Ancak oyun beni şaşırtı. Oyun merkezine bir tarikat hikayesini alıyor. Daha önce az çok duymuştum bu tarikatı. Detaylı halinini görmek güzeldi. Bunun dışında oyunun SH 2’den hiçbir farkı yok. Oyun ile ilgili tek şikayetim, okuldaki saat kulesi bulmacasının biraz mantıksız gelmesi oldu.
Genel manada SH 2 > SH 1 diyebilirim. Ama SH 1’inde kendine göre bir tadı var. Şahsen ben iki oyununda eşit seviyorum. SH 1 özellikle SH loruna dalmak isteyenler için önereceğim bir oyun.
Arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var. Daha önce hiç MHW oynamadım. İlk kez oynayacam hangi silahı seçeceğime karar veremiyorum. Herkes yeni başlayanlar için Longsword öneriyor. Ama o da çok sıkıcı görünüyor.
Gamepass’e gelince bir Campaign’e bakayım dedim. Yanlış saymadıysam 9 adet “Warfare” temalı oyun ve 6 tane Black Ops oyunu ile modern zamanlarda geçen 15. oyun bu… Çok bir şey demeye gerek yok, önceki 14’ü nasılsa bu da öyle Yenilik değişiklik falan yok ama en azından geriye gitmemiş. Bence çoktan miadını doldurmuş “Cinematic Experience” işlerini hala seven varsa bunu da beğenir.
Monster Hunter World ile ilgili ekleme yapmak istiyorum, oyunun dövüş sistemi çok ağır ve arcade olmaktan çok gerçekçi olmaya çalışan bir dövüş sitemi. Ben longsword ile başlayım insact glave geçtim. Çünkü longsword ile attığım darbelerin yarısı boşa gidiyordu. Glavein yanına birde dual blade kasmak istiyorum. Ama hala daha oyunun dövüş sistemine tam alışamadım. Hedefi tuturmak çok zor geliyor. Hergün en az 30 dk antreman alanında zaman harcıyorum. Tavsiyeniz varsa alırırım arkadaşlar. Şu anda low rank normal gidiyor. Umarım asıl oyunun basladığı yer olan high rankta çok zorlanmam.
Biraz geç de olsa az önce bitirdim Silent Hill 2’yi. Bloober Team’in Silent Hill 2 gibi bir oyunun remake’ini yapacağını duyduğumda ben de herkes gibi bu remake’in bir halta benzemeyeceğinden emin bir şekilde tavır almıştım fakat beni şaşırttı bu ekip. Uzun uzun bir şeyler yazmaya üşendim sadece şunu demek istiyorum oyunu öyle böyle uzatıp sündürmemişler. Hatta o kadar uzatmışlar ki bir süre sonra bölüm kendi içerisinde aşırı tekrara düşüyor ve illallah dedirtiyor. Yapımcıların oyunu on saat üstüne çıkaralım kararı oyunun temposunu çok baltalamış şahsi fikrim. Bu olumsuzluk dışında bulmacalar falan fistan çok iyiydi. 7/10
Mafia Def. Ed. oynuyorum. İlk oyunu da zamanında ayıla bayıla oynamıştım bunu da aynı şekilde oynuyorum. Adamlar chapter chapter ilk oyuna bağlı kalarak enfes bir remake yapmışlar. Grafikler güzel, atmosfer güzel, seslendirme güzel ve ilk oyundaki eksi yönlerden biri olan sürüş dinamikleri çok güzel olmuş. Özellikle minimap’e bakmadan gitmemiz gereken yönü gösteren hayali trafik tabelalarını çok çok hoşuma gitti. Ben bunu başka oyunlarda da ararım.
Rdr1 pcde bitirdim. Bu arada 50 dolar fiyat etmez orası kesin ama bir rdr fan olarak zamanında ps3 de ayıla bayıla oynadığım bu oyunun pc ye geç dahi olsa da gelmesi sevindirdi. John Marston ile yine ortalığı kurşun manyağı yaptım.
Rdr2 şaheserinden sonra ilk defa oynayacaklara basit gelecektir ama bu oyunun keyfi de bir başka. Daha az ayrıntı hızlı oynanış arıyorsanız bulacaksınız.