Mafia 2 Definitive Edition’ı oynadım.
Mafia 1 Def. Ed. gibi remake değil, remastered bile değil. Kaplamaların kalitesini arttırmışlar o kadar. Oynanış olarak hiç bir iyileştirmeye gitmemişler. Saçma sapan buglar, köhne yapay zeka, oynanıştan kaynaklı hantallık, eski saç baş yolduran save sistemi vs. olduğu gibi devam ediyor. Ortalama 7-8 saatte bitiyor.
Atomfall aslında bir süredir takipte olduğum bir oyundu. İlk günden gamepass’e eklenince bir heves indirip oynadım fakat umduğumu bulamadım. Klasik sağdan soldan çer çöp toplayarak crafting yapıp Fallout benzeri bir bölgede düşmanlarla çarpışıp hayatta kalmaya çalıştığımız olabildiğince sıradan bir oyun. Gizlilik başta olmak üzere düzgün çalışmayan mekanikleri de var. Hiç bir yenilik sunmadığı için “Eve gideyim de açıp oynayayım” dedirtmedi, haliyle yarım bıraktım.
Eski sevdam Commandos’un yeni edisyonu olan Commandos: Origins çıkmış.
Not: Xbox Live’da var dedi arkadaşlar ama emin değilim. Kontrol etmekte fayda var.
Alan Wake Remastered. Atmosfer olsun, dizi havasındaki anlatımı olsun çok güzel, ama yaşını da oldukça belli ediyor, animasyonlar kütük gibi. Keşke çıktığı zaman oynasaymışım dedirtti ama Alan Wake 2’nin hatrına katlanacağız artık.
Aaaaah Commandos. “Consider it done boss”
Kadın karakterler bilerek kötü yapılmamış. Bethesda’nın Oblivion oyun motorunu hala cilalayıp cilalayıp kullanıyorlar, karakter animasyonları vs çok özensiz çok kötü.
Avowed oynadım. Pillars of Eternity 1 ve 2 den daha zayıf bir oyun ama oyun dünyasında senaryo yazımı olarak Awoved’a bile hasret bırakacakları bir çağa girdiğimiz için kafadan bir puan fazla vererek 8/10 diyorum.
Dragon Age Veilguard pişmanlıktır.
Snowrunner ilk çıktığı zaman dalmıştım, kulaklığı takıp suç ve cezayı dinliyordum bunu oynarken. Ama göründüğünden daha zorlu oyun. Pes ettim bıraktım.
Alan wake 2ye de başladım, alan wake ile oynanan bölüme geldim onuda bıraktım.
Şimdi forza horizon bekliyoruz bakalım o bizi tutacak mı Death stranding 2 çıkana kadar.
Çok ciddi sabır isteyen bir oyun. Ben sabretmeye karar verdim. Çünkü detaylandırmalar ve haritalar bunu hakediyor.
Ben onu ilk çıktığında bitirdim. Pes etme mutlaka oyna. Ben şu an ek paketleri ana paketle bir oynuyorum.
Deluxe önsiparişi verdim. Çıktığında sabahlar olmasın.
Katıl bana bende deluxe full artı full bastım önsiparişi.
Avowed Unreal Engine 5 ile yapıldı. Oblivion yada Bethesda’nın kullandığı herhangi bir motor ile ilgisi yok.
Uğraşınca iyi kötü göze güzel gelen, insana benzeyen bir şeyler yapılabiliyor. Premade karakterler ruh hastası woke kültünün sözde güzellik algısını yıkma dayatması ile bilinçli olarak yamuk yumuk ayarlanmışlar.
Pre-Made karakterler…
Elle ayarladığım karakter…
Hadi şimdi seni sıkıştırmışken bir soru sorayım. Bu oyun pc’de Türkçe dil destekliyor. Muhtemen ps’de de destekleyecek ama resmi bir destekleyen diller bilgisine rastlamadım. Ne oyunun ne playstation’ın sayfasında destekleyen diller gözükmüyor.
Abi bilmiyorum da muhtemelen Türkçe çıkacaktır. Ama çok da fark etmez ya. Araba sürmek her dilde aynıdır yani.
O zaman çıtayı yükseltelim. Ben bir süredir direksiyon bakıyorum. Logitech g29’da karar kıldım ama ha aldım ha alacağım derken forumlarda ve videolarda logitech ile karşılaştırılan Thrustmaster T300 kafamı karıştırdı. İyi hoş cihaz ama hem fiyat biraz tuzlu hem de Türkiye’de malum merdivenaltı garantisiz satışlar.
Ben zamanında alacaktım da onun için yer çok önemli. Birde çok titriyor falan. Fiyatları da arttı baya. Bence gerek yok sen yine de bir switch al.