Expedition 33 silip süpürecek gibi, hakkı da. Ama ben Silksong’a üzülüyorum ilk oyuna da haksızlık yapmışlardı bu da ödülsüz dönmez umarım.
Ghost Of Yotei’in aday gösterilmemesi üzdü. Bu listede Clair Obscur açık ara lider olur. Çok merak ediyorum, henüz oynayamadım. Yeni yapılacak güncelleme ile gelecek olan Türkçe dil desteğini bekliyorum.
Esas hades 2 ye yazık olacak. ![]()
Yok yaaa Yotei dururken Hades’in kaderini düşünmüyorum ![]()
Universe For Sale
Gamer eşimin benim için keşfettiği bir oyun.
Tam senlik dedi, biraz oynadım, benlikmiş gerçekten.
Bilimkurgu romanının içindeydim sanki, bayıldım. Çizimler olağanüstü zaten. Diyaloglar ise günümüzün sorunlarını yansıtıyor, ama başka bir zamanda ve farklı bir evrendeyiz tabii. İlk kez hikâyeli bir oyun oynuyorum, bakalım nasıl ilerleyecek? ![]()
The forgotten city:
Bu oyunu gönlümün en nadide çiçeklerinden Outer Wilds’a benzetilerek methedildiğini görünce oynayayım dedim.
Oyunda bir antik roma kentindeyiz, bize deniyor ki bir kişinin bir günah işlemesi halinde herkes taş (altın) olacak. Biz de ilk günahı kimin işleyeceğini bulmaya ve onu engellemeye çalışıyoruz.
Neden Outer Wilds’a benzetildiğini görebildim; benzer bir detektiflik ve arkeologluk işi yapıyoruz aslında. Outer Wilds’ın eline su dökemez tabi, ama benzer bir hissi kısa da olsa verdi denebilir. Kısa bir oyun da, bence farklı bir şey peşindeyseniz oynanabilir.
Astro Bot:
Bu oyunu oynamayı düşünüyordum uzunca bir süredir, @Erdo ve @Buyifix reyizler de geçenlerde övmüştü, oynayayım dedim artık. Oyun cidden çok güzelmiş. Aşırı derecede eğlenceli bir oyun, sürekli bir sırıtışla oynuyorum. Ayrıca her yerinden karakter fışkırıyor, baya bir fikir pek orjinal olmasa da bu sayede taze hissettiriyor. Bir 3-D mario oyunu derinliği ve yoğunluğu bulamadım, ama Nintendo olmayan bir firmadan bu kadar yaklaşanını da görmemiştim. Sonraki oyunlarını hevesle bekliyorum valla.
Şu ana kadar oyunla ilgili tek şikayetim sanırım müzikler olurdu. Oyunun kalanına göre oldukça geride kalıyor bence. Büyük fırsat kaçırmışlar gibi geldi bana.
Challenge bölümleri hariç tabi. O bölümlerin müziklerini de beğendim belirtmeden geçmek istemedim ![]()
Keyifli oyunlar dilerim. Zevkle platinlediğim bir oyun.
Dragon Quest VII
Sıra tabanlı oyun açlığı hissettiğim bir dönemde güzel geldi. Tek sorun şu sıralar üst üste çok uzun oyunlar oynuyorum, araya birkaç kısa oyun çok güzel olur.
News Tower:
Yaklaşık bir yıldır erken erişimden çıkmasını bekliyordum, kasımda çıktı. Kabaca kendi gazetemizi yönettiğimiz bir oyun ama çok fazla unsur var kontrol edebileceğimiz. Haber kısmında farklı konulardan haberlere muhabirler gönderip, haberleri dizgiden ve montajdan geçirip baskıya hazır ediyoruz. İleride editörler, fotoğraflar, çizerler gibi farklı elemanlar açılıyor.
Aynı zamanda gazete binamızda temizlikçi, taşıyıcı, güvenlik vb. gibi farklı elemanlar da gerekiyor. Işığından sıcaklığına herkesin çalışma ortamını iyileştirmeye çalışıyoruz. Yemek, kağıt gibi unsurlar tükeniyor sipariş ediyoruz. İlerledikçe yeni katlar açıp şirketi büyütüyor ve her seferinde her şeyin yerini değiştirip kafayı yiyoruz ![]()
Her hafta gazete basmamız, basarken New York’un farklı bölgelerine doğru genişleyip abone sayımızı arttırmamız gerekiyor. Aynı zamanda her hafta başkan, mafya gibi farklı gruplarla anlaşma yapıp onları da memnun edersek ilerleme puanı kazanıp bu puanları da geliştirmeler almaya harcıyoruz.
Yani özet olarak kontrol edebileceğimiz bir sürü şey bulunan bir gazete yönetimi oyunu. Benim epey hoşuma gitti. Neredeyse 15 saattir oynuyorum ama daha açamadığım çok fazla şey var haritada. Böyle şeyleri sevenlerin bakmasını önerebilirim.
Oyunun görsellerine bakarsam sanki bana da hitap ediyormuş gibi hissettim, listeme aldım ![]()
Umarım seversiniz, iyi oyunlar ![]()