Long Dark’a uzun zamandır bakamamıştım ama şimdi üçüncü bölüm geldi. Çok güzel olmuş. Özellikle müzikler beni benden aldı fakat başladım başlayalı 3 kez kurt saldırdı. Kafa patlak, bacak çatlak gidiyoruz bakalım.
Witcher 3 oynayacağım diye girmiştim ben de uzun zaman sonra aslında ama Long Dark’ın atmosferi aklımı çeldi. Witcher 3 girsem kesin Gwent peşinde koşacaktım yine. Zaten oyunu filan bıraktım desteyi tamamlamaya çalışıyordum.
Baştan başlamaya üşendim ya. Müsait zamanlarda hayatta kalma modunu çok oynadığım için baştan oynamak istemedim ama hata ettim sanırım çünkü eksi bölümlere de ekleme yapmışlar galiba. Hiç görmediğim sahneler vardı üçüncü bölümün başında…
Sanırım full paket aldım. Bakarım açınca müziklerini ben de seviyorum. Ayrıca gün batımı manzaraları da harika oluyor. Sürekli fotoğraf çekiyorum oyun içinde
10 saatlik tecrübemden sonra şunu diyebilirim ki MUH-TE-ŞEM! Karakterinizin özelliklerine göre bazı şeylerin gerçekten farklı ilerleyebileceğini bu kadar hissettiğim olmamıştı uzun zamandır. Karakterinizin güçlü yönlerini ve zayıf kısımlarını olaylar silsilesi içerisinde hissediyorsunuz.
Bir cinayet olayını çözmeye çalışıyoruz. Kasabanın bir ağacına bir garibanı asmışlar. Biz ise olay yerine gelen bir polis memuruyuz. Alkol sorunumuz var. Olay yerine 3-4 gün evvel gelmişiz. Arkamızda bıraktığımız ve şu an hatırlamadığımız koca bir dağınıklık var. Polis rozetimizi kaybetmişiz, silahımızı rehin vermişiz. Rehinci ise silahımızı başka birine satmış. Hem cinayeti çözmeye çalışıyoruz, hem arkamızda bıraktığımız dağınıklığı telafi etmeye çalışıyoruz ki özür dileye dileye dilimde tüy bitti, şu başarımı kazandım dostlar :
Üstüne üstlük beynimizin türlü kısımları ile sürekli iletişim halindeyiz. Elektrokimya her gördüğümüz alkol ve uyuşturucu fırsatını bizim kaçırmamamız için bizi teşvik ederken, Mantık tarafımız daha mantıklı davranmamız konusunda bizi uyarıyor, Otorite ise düsturumuzu takınmamızı öğütlüyor.
Mizah çok iyi, skill ağacı (ağaç diyebilirsek) oyunu oldukça etkiliyor, sanat çok iyi, seslendirmeler fena değil, gizem harika. Oynayın oynatın.
Kanser oldum resmen. Şimdi spoiler vermek istemiyorum ama o malum olay yüzünden malum yere gidip de dönememek yordu. Saat neredeyse üç olmuş hâlâ o malum yerden dönmeye çabalıyorum. Hayır, zaten olanlar ve zorluk yetmiyormuş gibi bir de malum şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorum. Bence çok güzel anlattım. Yarın ola hayrola bakalım…
Ahahaha. Onu çözmüşler ya. Haritaya ok koymuşlar. Nereye gittiğini görebiliyorsun. Bu açıdan kolaylaşmış. Ben hayatta kalma modunu çok oynadığımdan ve tüm haritaları gezdiğimden dolayı nasıl kerteriz alacağımı bir şekilde kavradım. İnternette haritalar var zaten. Artık zorlanacağını sanmam.
Ben bölümü bitirdim ama ana görevi yapınca cart diye bitiyor oyun. Biraz fazla kastırmışlar. Bir noktada sıkıldım artık aynı şeyi yapmaktan. Keşke çeşitlilik ekleselermiş. Sana tavsiyem yan görevleri de yapman. Dört-beş adet yan görev var. Tatlı Vadi’den çıkmadan sabrın el verirse onları da yap. Kurtlara da dikkat et. Orayı biraz değiştirmişler.
Ben baştan başlayacağım daha başlamadım. Bir kaç gündür yüksek tempoda sıkılmadan kitap okuduğum için bozmak istemedim
Long Dark başladığımda başından kalkamıyorum Sıkılmam ben ya. Ben geçen bitirdiğimde üstümde hiç bir şey yapmadan dursam çook uzun süre yaşayacak materyal vardı. Her şeyi toplayıp belli yerlere depo etmiştim. Üstümde hep aşırı dolu geziyordum. Kurtları öldürüyorum ben görünce. Silah mermi sıkıntım olmamıştı geçen oyun
Bu oyun da olacağını sanmıyorum. Benim de üstüm başım dolu ama ne demek istediğimi anlayacaksın üçüncü bölüme gelince. Can sıkıcı bir yanı var. Bir de kurtları sürüleştirmişler. Toplu saldırıyorlar. Benim 48 mermim vardı daha ama bölüm bitti. Ben de saf saf devam edecek sanıyorum. Stoklamaya devam et. Lazım olacaklar.