Zelda: Link’s awakening oynuyorum. Oynadığım ilk Zelda oyunu ve O da tarihte çıkan ilk Zelda oyununun yeniden yorumlanmış hali
Bu arada Switch Lite cihazımı da ilk kez denediğim bir oyun oldu. Switch lite on numara olmuş.
Yaşlılıktan mı yada çok fazla şey mi gördük artık sarmıyor bizim gibi insanları bilmiyorum ama aynı durum GTA5 oynarken yaşadım, zor dayanıyorum gerçekten. İçi bomboş bir oyun gibi geliyor. Ne hikaye sarıyor ne araba sürmek, ne şehir, ne aktivite, bir saat oynayıp sıkılıyorum hemen. Çok zorladım kendimi ama olmuyor.
Red Dead Redemption vahşi batı olayı sarar mı diye umup almak istiyorum ama ondan da bir kaç saat sonra sıkılacağımdan eminim. Aynı şey Outer Worlds içinde geçerli. Rpg en sevdiğim tür ama oyun çok bayat duruyor.
Yıllar sonra tekrar Star Wars Knight of the Old Republic oynuyorum ve hala oyun eskisi gibi sarıyor beni. Bunda evreni özellikle de Old Republic dönemini sevmemle alakası çok. KotOR 2 geçmek için sabırsızlanıyorum.
Normalde çok uzun oyunlara dayanamıyorum, sıkılıyorum. RDR2’yi soluksuz oynadım. Yaklaşık 70-80 saat gameplayi var ama hiçbir anında sıkılmadım. Göreve giderken bir yerde takılı kalıp saatlerce dolanıyordum.
Vahşi batıya ilginiz varsa kesinlikle oynamalısınız. Oyun resmen yaşayan bir dünya. Oyundan çok simülasyon gibi olmuş, Westworld gibi.
Nadir hayvanların izini sürüp onları avlamak, avladıktan sonra önce derisini yüzüp sonradan parçalamak, parçaladığın etin hemen bozulmaması için kamp kurup ateşte etleri pişirmek, atın koşarken kaslarının titremesi, soğuktan hayasının büzüşmesi, mevsime göre kıyafet değiştirmen, suyun içinde üşüdüğün için çok fazla duramaman. Bunlar çok güzel detaylardı. Her anından zevk alıyordum.
İlk oyun çıktığında eşimle birlikte her işimizi alelacele yapar oyuna otururduk. İkimizde de İngilizce yoktu. Ekimizde sözlük deliler gibi oynadık. Çok sene geçti üstünden. Alışkanlıklarımız değişti, yapımız değişti, bir sürü şey yaşadık ve geldiğimiz noktada bıkkınlık var. Oyunun 300 liralık olan versiyonunda ne banka var ne de kuyumcu vs. Deluxe paket almak lazım ki biraz keyif artsın. Şu var ki optimizasyon sorunları var. Adamı öldürüyorsun ama adam havada duruyor, geyik öldürüp derisini yüzüyorsun ama oyun bir koptu mu her şey gidiyor. İnanılmaz sinir bozucu. Üstelik deluxe değilse birçok hayvan da yok. Gerçekten hiç keyifli değil. Bunun yanı sıra görev almak istemiyorum diyelim fakat adamın yanına yaklaştığın anda bitmek tükenmek bilmeyen videolara giriyor. Adamlar sürekli konuşuyor, kafam şişiyor. Videolar gereksiz uzun. Ciddi ciddi sıkıldım. Witcher oynarken inanılmaz keyif alıyorum. Özgürüm her şeyi yapabilirim. Canım sıkıldığında da gider bir görevi tamamlarım. Mecbur bırakılmak beni deli ediyor. Online olanında sorunlar daha da fazla RDR2’de. Gerçekten hevesle aldık kardeşimle o bile oynamıyor. Boşa harcanmış bir 300 tl oldu bizim adımıza. Bilsem 450 verirdim, en azından banka, kuyumcu ve diğer hayvanlar olurdu. Ben bu tip şeyleri avlamayı filan seviyorum. Yükseltiliyor mu bilmiyorum ama baktığımda göremedim. Yine de parasına değecek bir atraksiyon göremedim. Bugün ps2 kursam ve oyunu koysam daha çok seçeneğim olur. Bu bizim bakış açımız tabii. Dereden çok su aktı, beklenti farklı ve bu fiyata böyle bir yarım deneyim, bilemiyorum.
Gta5 için de aynısını hissetmiştim. Hiçbir keyif vermedi. Aynı şeyin biraz daha iyileştirilmişi sadece. Ufak tefek şeyler… Teknoloji geliştiği ve birçok enteresan şeye tanık olunca tekrar eden şeyler yeni bile olsa pek keyif vermiyor. Başka şeyler görmek istiyor insan.
Bu oyunlari yapanin kafa normal degil.3 aydir ugraşiyorum .Hala ilk bosu kesemedim.:-)Erkenden yaşlanmak isteyen oynasin.
Unravel’ı oynamaya başladım. Oyunda sökülen bir yün oyuncağı oynuyoruz. Platform bulmaca tarzında bir oyun. Oyunun çevre tasarımı gayet güzel ve olumlu duygular oluşturan türde. Müzikleri de hoşuma gitti. Oynanış mekanikleri güzel. Oyun bir senaryo üzerinden gitmiyor, bir ailenin anılarının geçtiği mekânlarda bulmacalar çözüyoruz.
İplikten oluşan bir karakter gittikçe sökülüyor karakter o yüzden gidebileceğimiz mesafe sınırlı, karakteri oluşturan ipliği de tırmanmak, zıplamak ve objeleri çekmek gibi çeşitli amaçlar için kullanabiliyoruz. Belli mesafelerde kendimize iplik ekleyerek bölüme devam ediyoruz.
Bazı bölümlerdeki bulmacalar biraz karışık olsa yine de zevkle oynanıyor. Oyunun en büyük eksikliği etkileşime geçebileceğimiz objelerin rahat ayırt edilememesi.
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız mutlaka göz atın derim. Bu oyunun ikincisi de çıktı.
Ben PS4’te normal sürüme sahiptim ama herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmadım. Standart sürüm ve diğer sürümler arasında bu kadar fark yok.
Ultimate Edition içerisinde aşağıdakiler varmış. Hikaye modu için bunlar sıkıntı yaratacak, kısıtlayacak içerikler değil. Optimizasyon sorununa bir şey diyemiyorum, ben PS4’te hiç sıkıntı yaşamadım.
Hikaye Modu İçeriği:
• Banka Soygunu Görevi ve Çete Sığınağı
• Benekli Siyah At
• Talisman ve Medallion Oyun Bonusları
• Oyun Takviyeleri, Nakit Bonusları ve İndirimler
• Nuevo Paraiso Silahşör Kıyafeti
Çevrimiçi içerik:
• Bonus Kıyafetler
• Rütbe Bonusları
• Koyu Kestane At
• Hayatta Kalma Kampı Temasına bedava erişim
Oyun içi o kadar rahatsız edecek videolara da denk gelmedim, bilemiyorum. Siz çok çabuk soğumuşsunuz oyundan. Muhtemelen optimizasyon sorunları sizi çileden çıkarttı. Tek diyebileceğim bir şey var. O da oyuna biraz daha zaman tanımanız. Rockstar Games bu işin peşini bırakmaz, optimizasyon sorununu çözer. O zaman tekrar denersiniz.
Oyunda diğer hiçbir şey görünmüyor maalesef. Bahsettiğim şeyler görünmüyor. Belki de görevleri tamamlamam gerekmektedir bilemiyorum fakat İnteraktif haritada bile bu şeylerin yerini göremiyorum. Madam Nazar’da olması gereken çoğu şey yok. Ben video izlemeyi normalde de sevmem. Bu sebeple videolar bana fazlasıyla uzun ve sıkıcı geliyor.
Haritada zaten av hayvanlarının yerini direkt göstermiyor. Sadece belli başlı yerleri gösteriyor. Eğer değerli bir hayvan peşindeyseniz haritaya bakarak bulamazsınız zaten. Size haritada ortalama bir yer gösteriyor, gerisini takip ederek buluyorsunuz. Mesela White Arabian Horse haritada gözükmez ama haritada işaretli bölüme giderek kendisini görebilirsiniz.
Madam Nazar sanırım onlineda bulunuyor, ben online oynamadım. Oyunu bitirip, biraz da sağda solda boş boş gezindikten sonra sattım. O konuda bir şey diyemem, belki ilerleyen zamanlarda açılıyordur.
Kendime düzeltme, gamepassiniz varsa wandersongu oynamayın… Oyunun finalinde ilerlemeyi engelleyen bug var xboxda ve yapımcı update yüklüyoruz dediği halde yok update…
Oyunu oynarken hikaye ve online olarak (ben bilgisayardan oynuyorum bu arada ps4 yok) şu haritayı kullanıyorum.
Burada hayvanlar ve Madam Nazar bölümünde yükseltme gerektiği belirtilmiş. İncelediğimde bu tip eklentilerin de en üst versiyonda olduğunu gördüm. Hatırladığım kadarıyla ps4 oyununun fiyatı zaten 500 tl civarıydı. Sizinkisi tam versiyon olabilir.
Biraz baktım Madam Nazar’a, onlineda bulunan bir karaktermiş zaten ama internette ultimate edition ya da special edition gerekiyor gibi bir ibareyle karşılaşmadım. Bende standart sürüm vardı ama hayvanlarla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktu. Bir kaç legendary hayvan avladım hatta. Oyunda at değiştirme yeri açıldığı an gidip White Arabian Horse’u yakaladım. Bence ortada bir yanlış anlaşılma var. Gerçekten böyle bir şey olsa hayranlar ortalığı topa tutar.
Yanlış anlaşılma da olabilir. Belki bir görev yapmak gerekiyor olabilir. Yine de şunu biliyorum ki yüzde 11 oynamış olmama rağmen aşağıdaki resimde üstü çizili yerleri neden göremediğime ve nasıl görebileceğime, haritada ulaşıp nasıl iş yapabileceğime bir açıklık getiren olursa teşekkürü bir borç bilirim. Bir de banka nerede? Teşekkürler şimdiden. Ek olarak belirtmek isterim ki oyun bilgisayarda, ps4 değil.
Şimdi olay şu. Kullandığınız eklentinin pro versiyonuna sahip olduğunuzda onları gösterecek, pro yazmasının sebebi o. Oyunla alakası yok. Dediğim gibi bir yanlış anlaşılma varmış. Bence başka bir eklenti kullanın
Bence yine anlaşamadık. İnteraktif harita linkinde göstermesi önemli değil. Mesele tüm şehirleri dolaşmama rağmen oyunda bu yerlerden birisinin olmaması. Oyunu Steam üstünden almadı kardeşim bu arada.
Madam Nazar hikaye kısmında yer almıyor, onlineda bulunuyor. Mücevherleri evleri soyduğunuzda bulabiliyorsunuz, ya da insanların üstünden çıkıyor.
Bu makalede de soygun yapabileceğiniz yerler var. Bankalar çoğu şehirde mevcut. Red Dead Redemption 2 Robbery Locations - Homestead Stash, Stagecoach, Shops and Trains - SegmentNext
Bence oynamaya devam edin, hikayede banka soygunlarına, tren soygunlarına, ev soygunlarına gideceksiniz. Kamp kurduğunuz zaman size soygun ayarlayacak npc de olacak.
Donanımhaber’de böyle bir rehber de mevcut, buna da göz atabilirsiniz.
Bana bankanın olduğu Valentine yakınlarında bir yer söyleyebilir misin? Hem Online hem de Hikaye modunda tekrar bakacağım. Ayrıca ben bankayı soymak için değil para koymak için arıyorum şu etapta. Bir de kuyumcu yerini söyleyebilirsen sevinirim.
Valentine’daki banka kapalı sanırım, soygun yapacağınız zaman açılacak. Kuyumcu sanırım hikaye kısmında yok, ben denk gelmedim. Sadece bulduğum mücevherleri satıyordum.
Bir de şöyle bir durum var. Ben sonuçta Online olana girdiğimde süslü püslü ek şeylerin dışında temel şeylere erişebiliyor olmalıyım. Altın veya mücevher bulmak mesele değil. Üstümde bir sürü var zaten. Mesele bunları kimseye satamıyor oluşum. Neden satamıyorum?
Bendeki oyun standart edition. Baktığım zaman banka soygunu görevini special edition’da gösteriyor. Burada ben takılıyorum sanırım. Eğer Standart olan oyunda banka soygunu yoksa ben neden hikayeyi oynayayım ki boş yere?
Fence’ye satabiliyorsun sanırım. Banka soygunları da hikayenin ilerleyen kısımlarında sık sık oluyor. Sadece bir banka soygunu yok sanırım standart editionda.