Oyun oynayınca kitap okuyacak vakit kalmıyor. Kitaptan uzaklaşıyorum, bu yüzden skyrim, cs go, rust, pubg, fortnite, gta 5, far cry, metro gibi oyunları sildim. Pc ye format atıp en üst rafa kaldırdım ve üzerini annemin çeyizinden kalma dantelini örttüm. Şu an bana çok uzak ama kitaplığım çok yakın
Ben de aynı dertten muzdaribim. Birine vakit ayırsam öbürü eksik kalıyor. İnsanın birden fazla hobi sahibi olamaması kötü bir şey Ben şimdilik oyunlardan yana kullanıyorum hakkımı.
Bir de nokta ve virgüllerden sonra bir boşluk bırakın lütfen yazdıklarınızda. Hem kural olarak doğrusu bu hem de bu şekilde ne dediğinizi anlamak çok zor oluyor.
Eyvallah hocam. Bu kuralı çok tartıştık. Normalde boşluk bırakan biriyim. Ama sürekli yazdığım bir forumun admini bana noktadan sonra boşluk bırakma çok irite oluyorum demişti. Sonra başka üyeler konuya aynı yorumu yapınca o zaman sorun bende deyip noktalardan sonra boşluk bırakmamaya başladım.
Şimdi de burada boşluk bırakın deniyor. Çok ilginç ama olması gereken de bu tabi
Kusura bakmasın ama doğru yapılan bir şeye kızmak da çok değişik bir kafaymış
Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru, ünlem, tırnak, ayraç ve kesme işaretleri ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir.
Kaynak: TDK
Ben yatmadan 1-2 saat önce ekranla ilişkimi kesiyorum, dolayısı ile hem oyun oynayabiliyorum hem 1-2 saat kitap okuyorum her gün. Bu şekilde çözdüm durumu hepsine vakit ayırabiliyorum böylece
Hades, Supergiant Games
Supergiant’ın daha önce oynadığım Bastion ve Transistor oyunlarındaki hikayeleri, hikaye anlatımı ve mükemmel müzikleri beni mest etse de oynanışın benim için bir türlü akıcı olmaması birkaç puan kırmama neden olmuştu. Bu yüzden Supergiant’ın roguelike bir oyun olarak tasarladığı Hades’i çıkaracağını duyduğumda çok önyargılı yaklaşmıştım. Bir türlü kafamda Supergiant ve roguelike bir oyunun gerektirdiği akıcılığı birleştiremiyordum. Ama yine de işte buradayım. Oyunu alalı bir haftadan kısa süre geçti ve şimdiden on altı saat oynadım.
Süpergiant’ın zaten güçlü olduğu şeyleri size bir kez daha övüp zamanınızı harcamayacağım. Müzikler yine mükemmel, oyun tasarımı harikulade, karakterlerin her biri inanılmaz güzel. Bunun yanında bir de soluksuz bir aksiyon ile birleşen akıcı oyun mekanikler olunca tadından yenmez bir oyun olmuş. Gerçekten Dead Cells’den sonra çektiğim roguelike oyun açlığımı sonuna kadar bastırdı. Tek kötü yanı Hades’i oynamaktan Disco Elysium’a bir türlü zaman ayıramadım o kötü oldu. Yine de kesinlikle öneriyorum oyunu, mutlaka Steam indirimlerinden kapın.
GTA V, gamepass’e gelmiş… Oynamamış Xbox sahipleri duysun dedim
Oyunun tam sürümü çıktı mı? Yoksa hala erken erişimde mi?
Hala erken erişimde. Sanırım her otuz günde bir güncelleme yapıyorlar ama şimdiki halinin bile beni tatmin ettiğini söyleyebilirim
Afterparty’ye başladım. Eğlenceli bir macera ama maceradan çok böyle bir seslendirme ekibini nasıl topladıklarına şaşırıyorum.
Sabah 9 akşam 6 ceza çekilen cehennem fikri hoşuma gitti
Afterparty benim de listemde. Böyle yaratıcı işleri çok seviyorum. İzlediğim kadarıyla eğlenceli, görselleri güzel. Sadece hikâyesi ve yan oyunları dışında oynanışa dair pek bir şey olmayacağından kuşkuluyum.
Hikaye ağırlıklı olduğu için daha fazlası pek yok ama ben çok keyif aldım oynadığım kadarından… Janina Gavankar, Ashly Burch, Dave Fennoy… Kadro çok çok fena…
PSN Store’da 20TL’ye görünce dayanamadım aldım. En son PS One’da Tomb Raider oynamıştım. Beklediğimden çok daha güzel çıktı, oyun baya akıcı. Başına oturdun mu kalkamıyorsun. Ama oyun Tomb Raider’dan çok Uncharted gibi olmuş. Bu bazıları için artı, bazıları için eksi özellik olabilir. Uncharted sevdiğim için hoşuma gitti. Yapay zeka Uncharted’a göre daha iyi. Düşmanlar seni açıkta yakalayınca affetmiyor, hemen öldürüyor.
Devamlarını da tavsiye ederim ama üstüste oynamayın derim
Bazen aynı seriyi peşpeşe oynayınca hep aynı şeyi yapıyormuş gibi gelip sıkıcı bir etki bırakabiliyor…
Bu lafın altına imzamı atarım İlk oyunu oynadıktan sonra ikincisinde ACAYİP sıkılmıştım.
Uncharted serisini (5 oyun) arka arkaya 2 hafta gibi bir sürede oynadım, tadı hala damağımda. Metro serisinini ilk 2 oyununu ise 3 ayda oynayamadım. Oynarken resmen boğuluyormuşum gibi hissediyorum, çok fazla geriliyorum. Umarım Tomb Raider serisi Uncharted serisi gibi akıcıdır.
3 kez bitirdiğim yegane oyun hala da oynayabilirim. Devam oyunları o kadar tatmin etmedi ama konseptine bayılıyorum tomb raiderin. Uncharted 4ü de 2 kez bitirmiştim ama o daha çok aksiyona kayıyor. Tr ise gizemli bölgelerde geçen bulmaca çözme oyunu gibi. O gizemli yerlerin atmosferine bayılıyorum. Ama seri ilerledikçe biraz unchartedlaştılar. Sunuma fazlaca önem vermeye çalıştılar ama bütçeden midir bilmem tam yapamamışlar. Yine de 3.oyunun yerden yere vurulmasını anlamsız haterlığa bağlıyorum. Sırf croft manor bölümü bile eşsiz bir bölüm. Neyse efenim darmadağın konuştum
kısaca taştan da olsa tr serisi devam etsin istiyorum. Kıyıda köşede kalması üzücü.
Shadow of the Tomb Raider 2.den daha iyi bir oyun ilki kadar etki oluşturamasa da. Deus Ex oyununda çalışan ekip el atıp biraz toplayabilmiş. Hatta oynarken yönetmenlik olarak farklı bir şeyler olduğunu anlıyorsunuz. Ama Crystal Dynamics’in senaryo yazarı o kadar zayıf ki ne yazık ki bir yere kadar toplayabilmişler.
Oyunu neredeyse bitireceğim hala bulmaca göremedim. Uncharted bana göre daha çok bulmacaya yer veren bir oyun. Tomb Raider eskiden çok fazla bulmaca barındırıyordu. Şu an sadece aksiyon-macera oyunu olmuş, buna rağmen ben bayıldım.
Öyleyse haritayı dolaşmamışsınız. Tombları bulup oralardaki bulmacayı çözmek gerçekten güzeldi. Ama tombların sayısı da az yine. Son oyunda da az, dlc ile 7 bölüm geldi ama season pass yoktu bende. Ana oyuna eklememeleri hoş olmamış.