Mafia 2… Senaryosuyla, mekanikleriyle zamanında beni mest etmişti. Çok güzel oyundur.
Hocam Ac:2’yi sevdiyseniz black flag’e de bir göz atın isterseniz.
@mit beyin gazabından korunmak için fısıltıyla öneriyorum ama shadow of mordor da lotr temalı, combat olarak Ac’ye benzer.
Skyrim’le aynı sene çıkmış Dark Souls’a da bakabilirsiniz, biraz sabır gerekiyor ama.
2007 - 2014 arası… Hmmm.
- Half-Life 2
- Portal 1 & 2
- BioShock
- BioShock Infinite
- Tomb Raider (2013)
- Spec Ops: The Line
- Batman: Arkham Asylum & Arkham City
- L.A. Noire
- Witcher 2
- Alan Wake
- Metro 2033
- Dragon Age: Origins
- Dead Space
- Resident Evil 4
Dinozorluk bazen iyi oluyor
Durum güncellemesi yapmak istiyorum.
Sanırım monitör kaynaklı değil. Ne yapsam, bilemiyorum.
Sistem özelliklerinizi bilmiyorum ama belki yetmiyor olabilir. Kingdom PC yi verimli kullanmıyor, Metro zaten geçen senenin donanım yaktıran oyunu. Bu oyunlar haricinde de denemek lazım. Elinizde başka oyun varsa kurup aynı sorun devam ediyor mu kontrol edin.
Ekleme: yanlış hatırlamıyorsam MSI afterburn programı donanımın sıcaklığını ve ne kadar kullanıldığını ölçüyordu. Onu kurup bilgisayarınızın oyun sırasında CPU ve Gpu sıcaklığına ve yüzde kaç kullanıldığına bakın.
Gpu az ama CPU çok kullanıyorsa orda da sorun olabilir.
Verimli kullanamıyor olabilir dediğiniz gibi ama sabah yazdığım sıralarda koyduğum fps lock işe yarıyordu. Şimdi yaramıyor. İlginç bir durum.
Aklıma şimdilik başka bir çözüm yolu gelmiyor ama araştırırım internetten, benzer bir soruna çözüm varsa yazarım.
Bakayım artık, benim de çözüm yollarım tükendi.
Siz siz olun Amd kesinlikle almayın. Paramla rezil oldum resmen.
İşlemci ve ekran kartlarının modelini merak ettim. Kasım ayında AMD işlemci almıştım, ekran kartım Nvidia.
Ekran kartı: AMD Rx470 8 gb.
İşlemci: Intel core i3 9100f 3.6 ghz
Sanırım ekran kartı kaynaklı bir sorun. Stutter sorunu bildiren kullanıcılar genelde rx serisi bir de galiba.
Ekran kartı yüksek ayarlarda kaldırmıyor olabilir. Her ne kadar 8gb da olsa Metro resmen ömür törpüsü. Başka oyunlarda bu kadar sorun olacağını sanmam.
Metro gerçekten canavar. Kan içenlerinden.
Sorunu buldum. Isınıyormuş . Cem Yılmaz “Fıtık işte, amaaan.” diye vatandaşın fıtık karşısındaki tutumunu anlatıyordu gösterisinin birinde. “Bu muymuş?” dedim cidden. Görünürdeki problem öyle duruyor, umarım altından bir sıkıntı çıkmaz. Macunları yenilemek gerekiyor muhtemelen.
@JrThoth @Anita Sabahki yardımlardan ötürü tekrar teşekkür etmiş olayım.
Ne demek. Sorunu tam anlamıyla çözemedik sanırım. O ısınma başka birşeye sıkıntı çıkarmaz umarım
Ben de öyle umuyorum. Örneğin KC:D’da 90 dereceye değin çıkıyor, 91’i gördüğü anda takılmalar başlıyor, ısıyı düşürmeye çalışıyor. MSI Afterburner sayesinde fark etmiş oldum.
İşlemcinin termal macunu var mıydı fabrika çıkışı olarak? Amd de vardı ama intelde bilmiyorum.
Isınma ise sorun fanlar veya güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir mi ?
O kısmı hatırlamıyorum, çok da anlamam o işlerden. Bir yakınım bilgisayar tamiriyle uğraşıyor, bir kere daha ısınma problemiyle karşılaştığımda macun işini o halletmişti. Mortal Kombat’ta sıkıntı oluyordu, macun işi hallolunca geçti.
@JrThoth Şu anlık güç kaynağıyla alakalı bir sorun gözükmüyor gibi. Fanlar ve macun arasında kaldım.
@JrThoth’ın dediği gibi de olabilir, güç kaynağı 550w dan düşükse ki ben 600w tavsiye ederim yetmiyor olabilir fanlara.
Isınma işlemcideyse aynı sorun geçerli ama termal macundan da kaynaklı olabilir.
Haklısınız aslında. Şansımı ilk olarak macundan deneyeceğim, daha sonra güç kutusunda ya da fanlarla ilgili bir sıkıntı olursa daha belirgin görünmüş olur bunlar.
Nefis liste ama bir eksik var. Gerekli başvuruları yapıp, izinleri alıp, onayların ardından listeye ekleyebilir miyiz lütfen?
Ah bir de şu var ama PC değil: