Uzun bir süredir Skyrim oynuyordum, yavaş yavaş sıkılır gibi olunca da Vampire the Masquerade Bloodlines’ı tekrar oynadım (Yeni oyun bir türlü çıkmayınca eskisine sarıyorum.). Birkaç gün önce de Assassin’s Creed Odyssey’e başladım. Yunan mitolojisi manyağı olduğum için aşırı beğendim. Büyük ihtimal bu oyunu da cılkı çıkana kadar oynarım…
Şu aralar o kadar oyun oynayasım var ki ama iki üç oyun deneyip bıraktım hepsini bir türlü seçemiyorum hiçbir şey
STALKER da unutmayalım
Deus Ex Human Revolution
Dishonored
Borderlands 2
Divinity Original Sin
FFX HD Remaster
Starcraft 2
Company of Heroes
Okami
DMC 3 ve 4
Bayonetta
Metal Gear Rising
Dark Souls 1-2
Dragon’s Dogma
Far Cry 3
Teşekkür ederim oynamıştım onu
@HamdemitAbi Zamanında oda çalışmıyordu pc de unuttum gitti bak Shadow of Mordor kesin deneyeceğim çok sağol Dark Souls
bana göre değil
@mit BioShock Remastered olarak oynadım cidden müthişler. Tomb Raider (2013) valla indirdim buda çok iyi duruyor Teşekkür ederim
Ya şimdi şöyle bir şey var ee ben korku filmlerini izleyemiyorum baya ee sorun oluyor benim için korkunç yani. Resident Evil 4 oynayabilir miyim acaba? Ne demek Dinazorluk yav yok daha neler
@Gurlino Birinci oyunu kötü mü yoksa Ac serisi gibi çok mu eski
@Zack Oynadım bir tane oyununu zamanında fena oyundu ama ekranıma zombi yapışıp beni ısırcak gibi olunca bir daha açmamıştım…
@JCDenton Deus Ex serisine bakacağım sanırım çok eski oyunlarını oynamıştım ama onlar baya eskiydi. Dragon’s Dogma bakacağım güzel duruyor skyrim benzeri gibi. Jrpg sevmiyorum bana hitap etmiyor Pokemon, megaman ve metroid prime oynamıştım aslında zamanında
Korku oyunları oynayamıyorsan Resident Evil 4, Alan Wake ve Dead Space’ten uzak dur o zaman İyi oyunlar.
Birinci Mass Effect de şahanedir. Ama ikincisi tam bir baş yapıttır. Eğer vaktin varsa ve uzay temalı RPG’ler ilgini çekiyorsa ilk oyundan başlamanı öneririm.
Arkadaşlar, dikkatinizi çekeyim.
TF2 ve CS:GO oyunlarının kaynak kodları Discord üzerinden sızdırılmış, iki oyun da hacker deliğine dönmüş durumda sanırsam. Oynayanlara duyurulur, itemleriniz ve bilgisayarlarınız tehlike altında şu an.
Teşekkür ederim sizede iyi oyunlar
Bana bu ara bir Portal özlemi geldi. Sonra farkettim ki Portal Stories: Mel beleş bir şekilde kütüphanemde duruyor ve daha önce oynamadığım bir portal hikayesi.
Oyunda henüz 3. bölüme yeni başladım. Modu yapanlar HL1 gibi başlatmak istemişler bir nebze başarılı olmuş ama 98 de çıkan oyunda daha etkileyici hissedilebilir ama bu mod 2015 yapımı. Keşke uzatmasalarmış. Cave Johnson ise çok konuşuyor ve Glados kadar eğlenceli bir karakter değil. Yer yer güzel espriler var ama o kadar. Biraz daha iyi yazılsaymış keşke. Bulmacalar ise gerçekten keyifli ve kafa patlatmayı gerektirecek cinsten ve oynamaya devam etme sebebim şimdilik. Zaten kısa bir oyun gibi duruyor bakalım hikaye nereye bağlanacak.
Bir de GRIS’i satın aldım 13 liraya düşmüş oyun zaten.
Oyun çok güzel görünüyor arada tatlı tatlı bulmacalar var ama bir bazen sadece düz yolda yürüyoruz ve sıkıyor. Oyunun muhteşem görselliği olduğu için devam edeceğim sanırım ama bilemiyorum.
Journey to the Savage Planet oynuyorum çıktığından beri… Çok keyifli bir keşif oyunu olmuş… Evet, hardcore bir oyun değil ama şu sıralar ihtiyacım bu basitlikmiş resmen
Bu aralar Asphalt 9 a sardım. Laptop eski ve yorgun olmasına rağmen idare edecek şekilde oynayabiliyorum.
Witcher 3 oynuyorum. Abartıldığı kadar yokmuş bence. Dünyanın özel bir yanı yok başka evrenlerden kitaplardan bilmediğimiz. Efsunger güçleri örümcek adamın hisleri gibi. Canavarları çok rahat dövüp dandik askerlerden dayak yiyoruz. Savaşmaktan çok konuşa konuşa görev tamamlıyoruz. (Konuşmaları hiç atlamıyorum kitap kalitesinde) Bunların yarısına animasyon girip görevleri o tamamlıyor. Elma ve suyla yaşıyoruz her köşeye girip her şeyi aşırıyoruz sonra bunları satıp zırh silah büyü falan alıp kullanıyoruz. Bu oyunu oynama nedenim kitapları okuyup sonra sırası gelince diziyi izleyecek olmam bunları yapmadan dizi izleme konusunda hep katıyım. Got’un son kitabı gelmediği için son sezonu izlemedim vs. Bu oyunu sevenlerin oyun dinamiklerinden çok sanal bir hayat olarak gördükleri için sevdiğini düşündüm. Ama grafiklerde yaratılan mekanlarda çok da özel bir durum yok. Tvye 4 metre uzaktan oynadığım için altyazılar küçücük kalıyor gözlerimi zorladım.
Red Dead Redemption 2 oynuyorum. Yaklaşık 25 saatlik geze toza oynayarak 3. Bölüme geçtim. Oyun gerçekten çok güzel, grafiklere, animasyonlara gösterilen özenden bahsetmeye gerek yok, hepsi özene bezene yapılmış. Sadece oynanış ağır geldi, karakterimizi özellikle çatışmalarda yönetmek zevkli olmaktan çok uğraştırıcı olabiliyor. Bu tempoya alıştığınızda sorun olmuyor sadece alışmak biraz zaman alıyor.
Ortalıkta çok fazla western oyunu yokken Rockstar bu açığı uzun zaman sürecek bir oyunla kapatmış.
Divinity: Original Sin - Enhanced Edition’ı bitirdim.
Oyunun çok güçlü olduğu yanlar var, zayıf olduğu yanlar var. En güçlü olduğu yanı kuşkusuz oynanışı. Oyuncuya yön göstermemesiyle, oyuncunun okumasını ve araştırmasını istemesiyle oynayacak insanların yarısını ilk 1-2 saatte kaybediyor ama bence pes edilmemeli. Eşik aşılınca devamı çorap söküğü gibi geliyor. Yeteneklerin çeşitliliği, seçilen sınıfta ustalaşırken gelişimi gözle görülür şekilde görebilmek (özellikle master yetenekleri açınca), savaş alanını avantaja çevirebilmek, oyunun göze sokmadığı oyuncunun keşfine bıraktığı alternatif yollar, keşfedilen itemlar ve saldırı şekilleri… Bunların hepsi çok iyi. Oyun yaygın RPG oyunları gibi her alanda ustalaşacak kadar yetenek puanı vermediği için 2.defa bambaşka bir build ile oynama ve yeni yollar keşfetme cazibesini de taşıyor. Enchanted Edition ile gelen yetenek animasyonları, geliştirilen grafikler de oyunu bir adım ileriye taşımış. Haritalar ve atmosferleri gayet güzel. Bir-iki mağara hariç oyunda sıkıldığım bir harita olmadı ve oyundaki her bir harita kendine ait gerek hava koşullarıyla, gerek gizli bölgeleriyle yeni şeyler denemeye itiyor. Müzikleri güzel, bestecisi Kirill Pokrovsky ne yazık ki vefat etmiş. Borislav Slavov da kötü birisi değil ama Pokrovsky keşke Baldurs Gate 3’de de olsaydı.
Oyunda hala buglar bulunuyor. Bu buglardan bazılarına oyunda yeni şeyler keşfetmeye çalışırken denk geldim. Bazen ana görev buga girdi, bazen sattığım onlarca eşyadan tek bir altın alamadım, alamadığım gibi de altınların envanterime gelmediğini çok uzun zaman sonra fark ettim. Oyunumu devam edilemeyecek şekilde baltalamadılar fakat rahat 1-2 saatimi kaybettim.
Oyunun ana hikayesini özel bulmadım. Normal fantastik bir hikayeden pek farklı değildi. Oyuncunun keşfine bırakıldığı çok fazla yönü olduğu için oyunu baltalayacak kadar klişe gelmiyor ama daha iyi olabilirdi. Yan karakterlerden iyi karakterler var, bazıları eğlenceli olaylar da yaşatıyorlar. Keşke eşlik eden yol arkadaşları da daha iyi olsaydı. Hatırlanacak bir durumları olsun istedim ama belki de benim seçmediğim yol arkadaşları daha iyidir, 2.defa oynamadan bilemeyeceğim.
Coop olayına gelirsem eminim eğlencelidir ve başlarda ben de coop oynamak istiyordum fakat ilerledikçe 4 karakteri de kendim kontrol etmek istedim. Oyunuma giren başka oyuncuların geliştirdiğim karaktere alışması, doğru savaşması pek mümkün olmadı. Kısmet, belki Original Sin 2’yi coop oynarım.
Sonuca gelirsem en çok övülen Divinity: Original Sin 2 olduğu için ilk oyunu atlayan çok insan var. Zamanınız varsa bence atlamayın, vakit ayırmaya fazlasıyla değer. Neden oyunları sevdiğimi tekrar hatırlattı.
Biz eşimle coop bitirmiştik… Klasik “death knight’a kafa atan” warrior ve “bir fireball her şeyi çözer” büyücüsü olarak… Her birimiz bir de yancı almıştık yanımıza Ana hikayenin bug’a girmesi (her bir taşı bulduğunuzda şu astral ortama geri dönmek gerekiyor, birden fazla taş ile döndüğünüzde ikinci, üçüncü taşın tetikleyeceği olaylar tetiklenmiyor) dışında çok büyük sıkıntımız olmadı (her etrafa yağ bulaştığında eşimin ortamı küçük bir cehenneme çevirmesi hariç)… Uç nokta karakterlerle rpg oyunları hep eğlenceli oluyor zaten
Assassin’s Creed - Odyssey ve Castlevania Lords of Shadow 2 oynuyorum. Castlevania serisini oynamamış olan varsa şiddetle tavsiye ederim.
Çok eğlenceli olmuştur.
Ben de yaşadığım birkaç bugdan örnek vereyim.
Phantom Forest’da Sentinal’lardan birini başka bir yere ışınlamıştım. Aynı yerinde bir tane daha çıktı. Sonra bir daha ışınladım bir tane daha çıktı ama görünmez ve sürekli alev topları atıyor.
Arhu’yu Cassandra’nın kafesinden Magic Unlock Scroll ile kurtardım. Sonra Arhu kafesten çıkıp savaştı. Cassandra öldükten sonra “Beni kurtar” demeye devam etti. Kafesin kapısı da açık, kaldı öylece.
Bazen yapay zekaların 30 saniye saldırmadığı oldu. Hatta hiç saldırmadıkları, oyunu kapatmak zorunda kaldığım 2 tane an da oldu.
2’yi oynadınız mı?
Castlevania Lords of Shadow’un 2.oyununu biraz haksız yere eleştirildiğini düşünmüşümdür hep. Ciddi hataları olmasına rağmen, genel olarak ben oyunu beğenmiştim. Ama ilk oyun kesinlikle daha güzeldi.
Senaryosu, hikayesi çok güzel de PC platformunda oynamak öyle böyle değil aşırı eziyet. O yönden varsa eleştirilere katılırım ben de. Ama kurgu ve hikayesi harika ve ben de sırf hikaye için oynuyorum. O yüzden eksi kısımları biraz görmezden gelmeye çalışıyorum. İlk oyun dediğin gibi kesinlikle daha güzel, neydik ne olduk dedirtiyor resmen insana