Ben de 'Divinity’e ilk oyun ile başlamış ve çok beğenmiştim. Sonra da 2. oyunu bitirdim… hem de defalarca :). Kesinlikle 2.oyunu daha çok beğenmiştim. Herkes ilk oyunu oynadıktan sonra 2. oyunu oynamalı ve oyunun ne kadar geliştiğini görmeli.
Klavyeden dolayı sanırım.
Yok, oynamadık (fiyatı hep çok geldi)… Gamepass’e eklenirse oynarız muhtemelen… Ama ilkine göre daha stabil olduğunu duydum (bir çantayı, kendi içindeki çantanın içine koyunca oyunun çökmesi hariç)…
Castlevania sevenler de Bloodstained: Ritual of the Night denesin bence… Çok keyif alarak bitirdiğim oyunlardan kendisi…
Eski bir PC oyuncusu değilim. Çok gözden kaçırdığım oyun var. Fırsat buldukça da dönmeye çalışıyorum. Bu doğrultuda Fallout: New Vegas’a başladım. Çok yıllanmış bir oyun ama muhteşem bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ana gidişat ekseninde yan plandan da devam eden hikayeler çok başarılı. Boş hissettirmiyor. Aksine her şeyi yapasım geliyor. Diyalogları kaliteli. Galiba bu yan görev yapma isteğini Witcher’da bile bu kadar hissetmemiştim. Zaten kıyamet sonrası çorak topraklar atmosferi çok başarılı yansıtılmış. Benim de zaten bayıldığım bir konsept olduğu için hoşuma gitti.
Eski oyun ve aynı zamanda Bethesda’nın da oyun motorundan kaynaklı galiba oyunda çok bug var. Sürekli de crash veriyor,canımı sıkıyor. Birkaç mod kurduktan sonra biraz daha düzene girdi ama yine de diken üstünde hissettiriyor. Buna rağmen beni oyundan koparmadı.Çok keyifli bir oyun.
Listemde.En yakın zamanda alacağım.
Eee, ne de olsa Obsidian yapımı Fallout serisinin gerçek yapımcısı adamlar. Black Isle kapatılınca Obisidian’i kurdular (Bir kısmı da Bioware ve inXile stüdyolarına gitti).
New Vegas’ta iptal edilen gerçek Fallout 3’te (Project Van Buren) kullanamadıkları görevlerden bazıları var. Hatta Fallout 2’ye birçok göndermede bulunuyor. Ne de olsa kendi evrenleri. Keşke Bethesda inat etmeyip Obsidian’a bir Fallout daha yaptırsaydı.
Eee, ne de olsa Bethesda motoru
Hocam ben de övgüler üzerine hevesle başladım yakın zamanda ama hevesim kursağımda kaldı. 2 saatte 12 crash yedim. Siz de aynı nedenden dolayı mod kurmuşsunuz, hangileri acaba?
Ben out of memory hatası alıyordum oyundan atınca.Bu moddan sonra daha hiç almadım aynı hatayı.Bundan önce birkaç tane daha kurmuştum ama fayda etmemişti.
Diğerleri de yine aynı sitede anti-crash ve stutter remover modlarıydı.Onları da bir deneyin.
Divinity original sin ilk oyuna başlayacağım. Başta iki karakteri hangi sınıflardan yapayım ve hangi özellikleri vereyim? Smithing ve crafting oyun içinde önemli mi? Önerikerinizi bekliyorum.
Her türlü oluyor… Önceki bir mesajda dediğim gibi, ne kadar alakasız, o kadar eğlenceli önceden bilince avantaj olabilecek bir konu var ama onu bilmemek de iyi, sonuçta RPG bu(biz öğrenince zorda kalmıştık ama çok da eğlenmiştik)
İlla öğrenmek istersen full spoiler içerir:
Korkusuzluk özelliği, müthiş bir fayda olsa da, oyunda hikaye sebebiyle ölümsüz düşmanlar geliyor… Eğer bu özelliğe sahip bir karakterin varsa kavgadan kaçamadığın için ya karakterin ölmek zorunda kalıyor, ya da görüşü kırıp gizlenmek zorunda kalıyorsun
Companionların herhangi birinde pet pal özelliği var mı? Almak istiyorum ama companionlarda varsa boşuna almayayım. Bir de heal olayını nasıl hallettiniz can basmak için bir karakteri cleric yapmak istemiyorum ama başka çıkış yolu da bulamadım.
Star Wars Jedi: Fallen Order
Sonunda elle tutulur Star Wars oyunumuz var. Özellikle Battlefront II’den sonra ilaç gibi geldi Yapımın başında yer yer Uncharted vari parkur mekanikleri bile keyifli bir biçimde yedirilmiş. Evren tasarımını çok beğendim, satın almadan önce ilk başta biraz tereddüt ettim ama kesinlikle deneyimlenmesi gereken kaliteli bir yapım. Bakalım hikaye nasıl ilerleyecek
O kadarını hatırlamıyorum açıkçası… Sadece en fazla hasarı eşimin kafama attığı büyülerden aldığımı hatırlıyorum Ayrıca dediğim gibi, bu bir rpg, her sorunun binbir çözümü var, yarat karakteri, dal gitsin
Witcher 3 oynuyorum iki haftadır. Ne zamandır erteliyordum rahat oynayabilmek için. Çok şükür oynayabiliyorum şimdi. 57 saati ne ara yemişim anlamadım bile ve daha yapacak yığınla iş var oyunda. Main story’den sıkıldım mı dağlara, bayırlara, soru işaretlerine vuruyorum kendimi. Eğer ondan da sıkılırsam Gwent var, treasure’lar vs. Gwent’i de iyice öğrendim.
Net olacağım: MOBA’lara karşı mesafeliyim. Oynamayı vakit kaybı olarak görüyorum. Fakat oynayanları izlemeyi seviyorum, özellikle profesyonel arenadaki maçlara gözüm kayıyor, hele ki 1907 Fenerbahçe oynuyorsa. Böyle de saçma bir çelişki içerisindeyim.
Yalnız hakkını vermek lazım; Riot Games sinematik ekibi League of Legends sinematiklerinde destan yazıyor. Arkadaş bu nasıl epik, gaza getirici bir videodur:
Bayağı iyi. Darius’u Kenan İmirzalıoğlu’na oynatmaları yerelleştirme açısından mantıklı olmuş.
Bu oyuna göz attınız mı peki hocam? Mekaniksel olarak Mtg ile Hearthstone arası diyorlar ama Hearthstone bilmediğimden kararsızım.
Pek benzediğini söyleyemem. Hearthstone da kendi turunda yaptığın hareketleri LoR da sonraki tur için ayarlıyorsun ayrıca LoR da harcamadığın manaları sonraki tur için saklama gibi mekanikleri var.
Henüz bakma fırsatım olmadı. Doğrusunu söylemek gerekirse pek bakacağımı da sanmıyorum açıkçası.
Bu aralar çoğunlukla Dead by Daylight’ı oynuyorum. Özellikle mobil versiyonunu, çoğunlukla oyuna yeni başlayanlar karşıma çıktığı için, her gün oynuyorum. İndirimdeyken Witch It!'ti aldım ama sadece iki gün hevesle oynadım.