Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Red Dead Redemption’ından Horizon: Zero Dawn’ına… Her açık dünyalı oyunda başıma geliyor… Hele ki Red Dead’de, göreve giderken gördüğüm her kuş, her tavşan birden en yakın büyük hayvanın avına dönüyor :rofl:

5 Beğeni

Red Dead 2’ye başlamadan önce 1’i bitirmem gerektiği için işim bir hayli zor. Torunum bitirir artık benim yerime Ultra Remastered Reforged Enhanced versiyonunu.

Horizon Zero Dawn’ı bayıla bayıla oynayıp, hikayesine şapka çıkartarak bitirmiştim. Bugün bile benim gözümde yazılmış en iyi oyun bilim kurgu senaryolarından birisidir. Ürkütücü bir gerçekliği var onun post-post apokaliptik kurgusunun. Korkutuyor beni… Bak aklıma geldi yine bir tuhaf oldum. DLC’sini almıştım ona başlayabilirim Witcher 3 bittikten sonra.

1 Beğeni

Disco Elysium oynadım bitirdim. Kitap okumayı seven kişiler için hazine çünkü bu oyun abartısız bir şekilde kitap. İçinde büyülü anlar barındırıyor, bolca güldürüyor, hüzünlendiriyor ve en önemlisi düşündürüyor. Karakterlerin her biri farklı bir ideolojiyi, kişiliği, durumu sergiliyor. Son olarak müzikler inanılmaz iyiydi.

3 Beğeni

Call Of Juarez: Gunslinger

Uzun zamandır oynadığım en eğlenceli FPS’lerden biriydi. Bugüne dek oynamamakla hata etmişim dedirtti bana. Oyunda Silas Greaves adlı yaşlı bir ödül avcısının bir barda oturup etrafındaki insanlara hatıralarını anlatışını dinliyoruz. Ama Silas öyle bir anlatıyor ki palavra mı sıkıyor yoksa hafiften bunamış mı emin olamıyorsunuz.

Billy Kid, Dalton Kardeşler ve Jesse James gibi Vahşi batıdaki en ünlü kanun kaçaklarıyla karşılaştığını, hatta onları kendisinin öldürdüğünü iddia ediyor. Bir hırsız çetesinin peşinden giderken birdenbire Kızılderililerden bahsetmeye başlıyor. Bunlar da nereden çıktı, neler oluyor diye sorarken “Kızılderili mi dedim? Pardon,” deyip hikâyeyi başa sarıyor. Gökten binalar düşüyor, dağlar yarılıyor, bir sürü garip şey oluyor. Hatta Silas kendini neredeyse bir süper-kovboy gibi anlatmaya başlıyor.

Anlatıcının bu güvenilmezliği oyuna büyük renk katmış. Bir an sonra neler olacağını bir türlü kestiremiyorsunuz. Oyunda düello sahneleri de var ve biraz zor olsalar da onlar da eğlenceli… sayılır… sanırım. Aynı kasabanın 3 kez kullanılması haricinde oyunla ilgili hiçbir şikayetim yok. Keşke daha önce oynasaymışım. Gerçekten çok eğlendim. Şu sıkıntılı zamanlarda 4-5 saatliğine içim açıldı :slight_smile:

10 Beğeni

RDR2’de göreve gideyim derken çoğu zaman istemeden başka maceralara atılıyorum. Oyunda o atmosferde at sürmek çok keyifli.

1 Beğeni

Witcher 3 ana hikaye bitti. Müthişti ya. Şimdi bir boşluk:) Her detayı şahane bu oyunun, iyi ki oynamışım. Daha dlc’ler de var fakat ara vereceğim bir süre. Bu oyun sayesinde Witcher serisi kitaplarını da sepete ekledim. Yakın zamanda sipariş edeceğim kesinlikle. Oynamayan varsa da alsın oynasın bence bu oyunu.

Spoiler !!!

Ya bu Geralt adam be. Bin kere adam. İmparator’dan, Yen’den, casusundan, büyücüsünden, sokaktaki adamdan, herkesten gördüğü muameleye bak, adamdaki sabra bak. Geralt tüm olumsuzluklara rağmen gereğini yapıyor cidden, helal olsun. Tüm büyük, önemli ve pis işleri ona ittirmeleri gözümden kaçmadı. Yalnız iş döndü, dolaştı, kaçtı, kurtuldu yine Eredin’i kesmek Geralt’a nasip oldu, hem de teke tekte. Ben Eredin’i böyle World of Warcraft’ta raid boss’u kesermiş gibi cümbür cemaat keseriz zannediyordum. Ama problem değil, Geralt’a yakışır zaten. Yalnız Imlerith’i keserken, Tombalacı’yı kumar masasına bağlamış Çakır gibi hissettim:) Ya bir de bu Wild Hunt elemanları neden Geralt’a ‘‘Sen böyle dövüşmeyi nerden öğrendin yeğenim?’’ diye soruyorlar anlamadım. Ya istihbaratları eksik, Geralt’ın kendilerini kesecek denli büyük bir dövüşçü olduğunu bilmiyorlar ya da kafayı sadece Ciri’yle bozmuşlar. Veyahut ikisi de. Ama her halükarda adam değiller. Gerçi kitapları da okumadım, ahkam kesmeyeyim:)

4 Beğeni

Star Wars Knights of the Old Rebublic başladım. Oyun beni Bioware yaptı diye bağırıyor adeta. Dragon Age serisinden aşina olduğum bir kaç mekanik falanda var. Oyuna daha yeni başladım ancak daha başından bile kendine bağlamayı başardı.

5 Beğeni

Hocam DLC’ler de ana hikaye kadar güçlü bence ara vermeden yardırsanız daha çok zevk alırsınız :smiley:

2 Beğeni

Witcher 3 hangi kitaptan sonrasını anlatıyor. Ben oynamaya başladım Witcher 3 oyununu fakat o zaman daha kitaplara başlamamıştım ve pek fazla spoiler yememek için bıraktım oyunu yarıda. Oyunu tamamlamak için seriyi aldım ve şu anda 5. kitabı bitirmek üzereyim. 5. Kitabın sonuna geldim ama hala Witcher 3 ilgili bir bağlantı da kuramadım. Acaba 6. kitap ve sonrasını mı anlatıyor ?

İnanın ben daha okumadım kitapları o yüzden Witcher 3 oyunu ile bağlantısı hakkında bilgim yok açıkçası. @mit ya da diğer arkadaşlar daha sağlıklı yanıt verebilirler sanırım:)

Witcher oyunlarının hepsi kitaplardan sonra geçiyor. İlk Witcher oyunu, yedinci kitapta yaşananlardan 5 yıl sonra başlıyor. Oyunu oynarken ya da kitapları okurken herhangi bir spoiler tehlikesi yok, rahat olun.

5 Beğeni

Counter Strike Global Offensive devam ediyorum. Acayip stres atıyorum, çok iyi geliyor. Arada hileciler denk gelmese daha çok keyif alacağım.

1 Beğeni

-Troll mode on-

Konuya çok hakimmiş gibi konuşuyorsun. Klavyenin arkasından atıp tutmak kolay tabiiii. Çok biliyorsan bir Witcher kitabına çevirmenlik yap da topluma bir faydan olsun.

Ya da hiç uğraşma bak burada krallar gibi çevrilmişi var: Pegasus

-Troll mode off-

4 Beğeni

Hahaha! Beni güldürüyorsun insan. Eğlencelisin. En son seni öldüreceğim…

3 Beğeni

Allah’tan troll savar kaskımı taktım da, bunlar bana vız geliyor.

Kasklar gerçekmiş bu arada. Denize de giriliyor mu acaba bununla?

“Kafasına akvaryum takmış bir grup denize girerken görüntülendi.”

Ne günlere kaldık Allahım…

3 Beğeni

Oyunu boşuna yarıda bırakıp, kitapları bitirmeyi beklemişim demek. Kaldığım yerden devam edeyim bari.
Teşekkürler bilgi için.

2 Beğeni

Kasklar Corona günleri için uygun koruyucu gibi duruyor.

Evet o amaçla tasarlanmışlar zaten.

Apple üretmiş olsa bir sonraki versiyonunda ön tarafa silecek koyardı herhalde. :smiley:

Bakalım daha neler göreceğiz…

2 Beğeni

Az önce ff8 bitirdim ve an itibari ile böyleyim;

https://hips.hearstapps.com/digitalspyuk.cdnds.net/16/13/1459528836-friends-janice-oh-my-god.gif?resize=480:*

1 Beğeni

Uzun süredir AC Odyssey’e devam edemiyordum. İki gün önce Euripides - Medea okurken canım çok oynamak istedi. Dün de kitabın etkisiyle oyunu açıp ilk defa karşıma çıkan her yan görevle dikkatimi dağıtmadan ana göreve devam ettim ve karşımda Euripides’i buldum. Böyle tesadüfler çok hoşuma gittiği için burada da paylaşmak istedim. :grin:

6 Beğeni