Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Far Cry 5… Açık dünya oyunlarında favorim.

Son olarak Little Nightmares oynadım. Muazzam bir yapım, dolayısıyla kesinlikle tavsiye ederim. DLC’leri de konunun tam oturması için kaçırmayın. Ayrıca The Witcher 3’ü 265 saat ve %97 Achievement ile rafa kaldırdım, yıllardır başka oyun oynamadım bu lanet şey yüzünden. :stuck_out_tongue: (Lanet derken, iyi anlamda.)

Aynı anda hala oynamakta olduğum God of War (tarifi yok), Oxenfree ve Shadow Tactics: Blades of the Shogun var. Özellikle Shadow Tactics, Commandos severler için çölde bir vaha adeta. O kadar keyifle oynuyorum ki tarifsiz. Ücretsiz de bir demosu var, kesinlikle deneyin ve yapımcıya destek olun. Zira ücretlendirmeyi bile lokalize edip çok güzel bir fiyat sunmuşlar ülkemize. İndirimde de alabilirsiniz, ben 29,5 liraya almışım.

Not: Söylemeyi unutmuşum, Shadow Tactics aynı zamanda Türkçe. Çok eğlenceli bir çevirisi mevcut.

1 Beğeni

Bu aralar God of war 4’ü oynuyorum. Geç aldım fırsat yoktu epeydir ama güzel oyunmuş. Bitirmeme 8-9 saat kaldı galiba.

Biraz biraz da the witcher 3’e başladım. Çok övülüyordu ama yine zaman sıkıntısından fırsat bulamamıştım.

1 Beğeni

Bu aralar Crusader Kings 2 oynuyorum sık sık. Çok hoş geliyor, o dönemde yaşamak gibi.

2 Beğeni

Moonlighter oynuyorum. Eğlenceli ve çok hoş bi oyun. Oynadıkça insanı rahatlatıyor. Dükkanı açıp müşterileri beklemek bile ayrı bir zevk veriyor. Esnaf gibi hissediyorum oynarken.

1 Beğeni

Paradox candirrrrrrrrrr

1 Beğeni

Hearthstone oynuyorum bu aralar. Bazen de internet kafeye arkadaşlarla giderim orda da Dota 2’den şaşmam.

1 Beğeni

Kesinlikle, bazı insanlar pahalı buluyor dlc’ler yüzünden; bazı dlc’ler elbette kötü ama ben hepsini indirimden aldım mesela. Hepsi neredeyse yarı fiyatına geldi. Ayrıca binlerce saat, tekrar tekrar oynadığım oyunlar için o kadar para verebilirim. Adamlar 5 senedir yeni oyun çıkarmıyor, elde olanı ilerletiyor. Senede 30 TL ya da hadi bilemedin 2 DLC için 60 TL çok değil bence. Her sene oyun çıkarıp 450 TL almalarından iyidir. Üstelik dlc’lerin çoğu da oyunu bir hayli değiştiriyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Monster Hunter World

Tam anlamıyla bağımlılık yaptı, alalı birkaç hafta olmasına rağmen 100 saati geçmişim. Arkadaşınız varsa, boss fightları, grind yapmayı, taktik kasıp epik anlar yaşamayı, arada bir de kanser olmayı seviyorsanız bu oyun sizlik demektir. Alın, oynayın, oynatın. Ha tabi arkadaş önemli bir faktör tek başına bir süre sonra sıkabilir.

@OgulcanKara Evet Paradox un politikasi diğer firmalara göre farkli ama bence çok güzel işliyor. 2 yildir Stocholm e PDXCON a gidiyorum , ofislerine girip çoğu çalisaniyla tanişma firsati buldum :slight_smile:

1 Beğeni

:smiley: Keşke ben de gidebilsem, çok isterdim. Ben ancak günlükleri izleyebiliyorum şimdilik.

Destiny 2 : Forsaken PS4 te oynuyorum.Arada bir oğlumla da Ratchet And Clank :smiley:

Yine, yeniden… Batman Arkham City.

1 Beğeni

En son ucharted 1-2-3 ve god of war 3 oynadim p 4 icin oyun alasim var ama turkce altyazi yazmiyor oyle olunca alasim gelmiyor

Shadow of the Tomb Raider aldım mekanikler hala ilk oyun (2013 yapımı olandan) ile aynı bir fark yok 1-1.5 saat kadar erken erişimle oynadım ve de iade ettim. Oyunun hikayesi ne kadar ilgi çekici olsa da yeni mekanikler vaad etmeyen ettiği mekanikler de baya kötü olan bir oyuna Steam üzerinden 240 lira gibi bir fiyat fazla. 2 3 sene sonra fiyatı 40 50 liraya iner o zaman alınıp oynanabilir. Ama yenilik getirmedikleri sürece Tomb Raider serisi artık tanımıyorum. Siz de almayın aldırmayın arkadaşlar… imza: bir dost

1 Beğeni

PUBG oynuyorum. Yılda iki kez fena sarıyorum şu oyuna bir haftada 60 saat oynadım. Hala da kolsuzum, beceremediğim bir oyunu bu kadar severek oynamam hayatımda ilk ve tek olarak bu oyun için oluyor. Garip :confused:

1 Beğeni

Witcher 3’ten sonra yeni bağımlılığım Assassin’s Creed: Origins oldu. Alırken çok tereddüt etmiştim pahalı olduğu için, ama %50 indirimi görünce dayanamayıp alıvermiştim. Ama tereddütlerimi boşa çıkarmakla kalmayıp verdiğim parayı ne kadar fazlasıyla hak ettiğini de gösterdi.

Assassin’s Creed’in iyi olduğu zamanları alın, bunu Witcher 3’le birleştirin; işte karşınızda Origins. Mekanlar tek kelimeyle mükemmel ve nefes kesici, zaten Mısır’ın herhangi bi döneminde geçip de öyle olmaması imkansız olurdu. Aslında oyun Mısır’ın en sönük dönemlerinden birinde, Ptolemaioslar zamanında geçiyor. Yani Büyük İskender çoktan ortalığı kasıp kavurmuş, ardılları çeşitli krallıklar kurmuş ve onların bile bazıları yıkılmış, bugünün dünyasını bile çok etkileyen Helenistik dönemin sonlarına gelinmiş. Kleopatra’nın bizimle arasındaki tarihi mesafenin piramitlerin inşa edildiği zamanlarla arasındaki tarihi mesafeden daha kısa olduğunu düşünürseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ama yine de Mısır muhteşem görünüyor, çölleri; bazısı Mısır karakteristiği, bazısı Helenistik kültürü, bazısı Roma tarzını yansıtan şehirleri; eski ve terk edilmiş tapınakları; bütün coğrafyaya hayat veren Nil’i, hepsi muhteşem. Silahlar, zırhlar, hayvanlar da öyle.

Ancak tabii ki bir oyun bunlardan oluşmuyor. Yapılacak o kadar çok şey var ki… Özellikle benim gibi takıntılı bir oyuncuysanız. Oyuna şimdilik 61 saat verdim ve daha %68 civarında bir kısmını tamamlamışım. Yan görevleri alakasız değil, yaptığınız ana görevler çeşitli yan görevler doğuruyor ve yaptığınız zaman hikayenin içine daha da giriyorsunuz. Bu şekilde olmayanlar da sizi bir şekilde tarihle, coğrafyayla veya insan ilişkileriyle hikayenin içinde tutuyor, hiç durup da “Ya bundan bana neydi ki?” demiyorsunuz.

Müziklerin de ne kadar güzel olduğu konusuna fazla girmeden, ana ekran müziğini şuraya bırakıp kaçayım, arenada öldürmem gereken gladyatörler var.

4 Beğeni

Ne yalan söyleyeyim aynı durum bende de var. Yine de bence oyun ödüllendirici. Kötü oynasanız bile ödüllendiriyor belki bu yüzdendir. Bir de ben stress atıyorum resmen. Ara sıra saklanıyorum, bazen araba alıp insan eziyorum sürekli, bazen pata küte dalıyorum herkese. Bazen saatlerce denizlerin akarsuların altında saklanıyorum ilk ona girene kadar. :smiley: Belki de değişik taktikler uygulayabildiğimiz içinde olabilir.

1 Beğeni

Ruiner

Çok hoş bi’ dünyası var. Oynanışı da gayet basit, hemen alışılıyor ve eğlenceli. Arada çıkan ufak tefek sinematikler de güzel bir tat katmış.

MGS V: The Phantom Pain

Günlük 1-2 görev yapıp çıkıyorum. Mekanikler harika.

3 Beğeni

Persona 5

Yazda oynadığım son oyun olacak. 50. saatteyim ve sonlarına geldim sayılır. Şimdilik Persona oyunları arasında en az sevdiğim oyun olacak gibi duruyor ama insan bir yandan da bitmesini istemiyor, oyundaki arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.

1 Beğeni