Horizon zero dawn bitirmiş bulunmaktayım. PC oyuncusu olarak neleri kaçırmışım dedirten bir oyun oldu.
Korkutucu bir gelecek tasviri, çok sağlam bir hikaye örgüsü var. Combat kısmında yakın dövüş seven biri olarak ok yay kullanma olayını da bana çok sevdirdi ve sıkmadı. Stratejik oynamak, düşmanların zayıf noktalarını bilerek savaşa girmek çok dinamikleştiren bir unsur oyunu. Zaten atmosfer ve grafik olarak da kalitesi üst seviye. Sırada DLC si var bakalım onu deneyeceğim sırada.
Bir oyuna başlıyorum ama Divinity Original Sin 3 mü yoksa Baldur’s Gate 3 mü olduğunu zaman gösterecek.
İkincisinden de fazla bir şey bekleme. Aynı kısır görevler onda da var. Aynı şeyleri yapıp duruyorsun. Ben sıkılıp yarıda bırakmıştım.
Hadi ya? Ben ikinci oyunda ilk oyunun biraz üzerine koymuşlardır diye ummuştum halbuki. O zaman beklentimi ona göre ayarlayayım.
O değil de sistem gereksinimlerimde gerekli boş alan 150 gb olarak belirtilmiș şaşırdım.Kaç gb indirdiniz acaba?
Steam 150 gb gösteriyor ama 65 gb indirdi. Günümüzde 300 küsürleri gören oyun boyutlarında normal artık.
Need For Speed Payback.
Nfs2015 in karanlık ortamından sonra bu oyun iyi geldi.
Boş vakitlerimde 3 oyunu sırayla oynuyorum. Wolfenstein New Order , C&C Remastered ve Witcher 3
Bu aralar fena halde Control’e taktım. Epic games kuponu sayesinde 40 lira gibi bir fiyata almıştım. Fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Hatta daha sonra dayanamayıp gittim Season Pass aldım. Görüntüleri, oynanışı falan çok güzel.Quantum Break’i severek oynadıysanız bunu da bayağı seversiniz gibi geliyor.
Çok merak ediyorum ben de, özellikle son DLC’si AWE’de Alan Wake aksiyonları olduğunu duyunca çok heyecanlanmıştım ama bir türlü alamadım. Hatta şöyle bir ilginçlik, oyunun Ultimate Edition’ı PlayStation Store’da 189 liradan satışa sunulmuştu, bir hafta sonra 284 liraya çıktı. İçimde kaldı resmen :')
Playstation maalesef çok pahalıya satıyor. Playstation 4 sahibi olmama rağmen artık Playstation Store’dan pek oyun almıyorum. Onun yerine mecburen PC platformuna dönmek zorunda kaldım. Dediğim gibi oyunu kuponla 40 liraya, Season Pass’i de sanırım 40 liraya aldım. Toplamda 80 liraya bu işi kapatmış oldum. Ayrıca AWE güzel bir DLC olmuş. Alan Wake’e biraz açıklama getirmiş ama Alan Wake çok görünmüyor açıkçası. Daha çok orada olan olayların açıklamalarını bir nebze daha görüyoruz. Oyundan bir karakterle dövüşüyoruz DLC’de fakat spoiler olmasın kim olduğunu söylemeyeyim. Daha kapsamlı bir DLC olsa daha da mutlu olurdum. Bu haliyle de oynaması zevkli ama.
Az önce Steam’de Yakuza 0’ı satın aldım indirimli olarak.Oynayan arkadaşlara bir sorum olacak klavye mouse ile rahat oynayabilme şansım var mıdır bu oyunu?
Dying Light oynayan arkadaşlar eceller ile nasıl başa çıktınız. İlerlemek için 3 görevim var 3’üde gece veya karanlık bölgede, ecel saldırılarıyla ölüp dirilme tekrarından helak oldum.
Brawlhalla
Çok hızlı. Takip etmek ayrı oynamak ayrı bir dikkat istiyor.
Oyunun başlarında kendilerini gördüğümüz an çığlık atarak kaçıyorduk biz Biraz güçlenene kadar haritadan Ecellerin görüş alanını sürekli takip edip onlardan uzak durarak görevi tamamlamayı deneyebilirsiniz. Bir de fırlatılabilen ya da elde tutulabilen UV ışıklar var zor durumda yardımcı oluyorlardı ama oyunun başlarında onlar açılıyor muydu tam emin değilim.
Baldur’s Gate 3 oynuyorum, oyunun daha başlarındayım ama combat çok sığ olmuş. DOS 2’deki gibi değil hiç.
Bende kaçabildiğim kadar kaçıyorum, ciddi ciddi bu oyunda gece beni geriyor.
İşaret fişekleri ve UV fener ile kısmen biraz zaman kazanıyorum ama galiba o görevleri daha ileriye bırakmak gerekecek.
Baldu’s Gate 3 DnD e5’i kullanıyor. Bu sistemde bir level çok şey değiştiriyor. Zaten EA’in level sınırı da 4. Karakterler seviye atladıkça açılıyor oyun .
O taraf hakkında hiç bilgim yok ne yalan söyleyeyim. Birkaç kişinin gameplay videosunu da izledim, sanki 2-3 tane skill ile oyunu götürebilirmişiz gibi geliyor. Hani DOS’taki o skill çeşitliliği yok gibi, tabii EA olması da etkilidir mutlaka. Sürekli aynı kombinasyonlar ile ilerlenebiliyor gibi. Umarım bu durum ilerledikçe değişir.