Ben bu seriye bilgisayarım kötü diye başlayamadım zamanında ukde olarak kaldı. Yakında ilk üçleme remastered olarak çıkacakmış, ordan girerim hikayeye diye düşünüyorum.
Ülkemizde yakın gelecekte daha fazla indirim göreceğini sanmam. Normal fiyatı 60$ olan oyun Steam’de bölgesel fiyatlandırmayla 250₺’ye satılıyor. Uygun zamanınızda satın almanızı tavsiye ederim.
İlk 1 saat geçti. Türkçe desteği olması sebebi ile daha iyi bir oyun zevki, farklı oynanış dinamikleri.
Yakuza 0 oynuyorum. Anime tadında baya güzel gidiyor hikaye. Hele bazı sahneler de özellikle gaza getiriyor oyun.

Uzun zamandır Jrpg türüne başlamak istiyordum 3 gün önce FF 7 ile başladım. Oyundaki Her şey çok güzel sadece hep aynı yerde düşman çıkması çok sinir bozuyor. Etrafa bakacağım rahat rahat bir türlü gezemiyorum. Daha 2. bölümdeyim oyun bittikçe tam eleştirimi yazarım.
Control’u yaklaşık birkaç gün önce bitirdim. Hikaye anlatımı konusunda pek tatmin etmediği aşikar, lakin oynanışından büyük keyif aldım. Telekinezi ile maddeleri kontrol edip düşmanlara olanca güçle saldırmak, uçmak denemese dahi tüm harita boyunca özgürce süzülebilmek, sürreal bulmacaların arasında kaybolmak gerçekten tatmin edici bir deneyimdi. Şu sıralar DLC’leri aradan çıkarıyorum.
Bu arada Astral Maze bölümü gerçekten harikaydı.
Ori and The Will of the Wisps: Daha yeni oynama fırsatı buldum.İlk oyunun eksik olduğu yerleri iyileştirmişler.Boss savaşları eklemişler.Şimdilik çok güzel gidiyor.Sinema filmi gibi izlettiriyor.Müzikler yine çok iyi.

Sanitarium: Yılların eskitemediği oyun.Her iki senede bir açıp oynuyorum.Çıkalı yirmi üç sene geçmiş,halen etkileyiciliğini koruyor.Point&Click ve psikolojik gerilim türlerini sevenler çoktan oynayıp bitirmiştir ama yine de buradan tavsiye etmiş olayım.Umarım bir gün remake halini de görürüz.
Ne güzel olurdu remake hâli. Keşke olsa. 
“A Way Out”'u bugün bitirdim. Ve harikaydı. Eğer oynamadıysanız yakın bir arkadaşınızla birlikte oynamanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Güzel oyundu gerçekten, ama sonunu pek beğenmemiştim. Bence, oyunun sonunda daha fazla seçenek sunulmalıydı. Bize bir şeyleri dayatıyordu resmen.
Baba is you. Güzel bir oyun, labirentleri geçmek için çözümler üretmeye çalıştığınız basit görünümlü bir oyun
Yani oyun klasik “yolunu sen seç” tarzından çok “sana bir hikaye anlatacağım” kıvamında ilerliyor. Yani en baştan böyle bir vaadi yok oyunun o yüzden ben yadırgamadım çok.
Nedense hiç oyun oynayamıyorum şu sıralar, telefonuma indirdikten birkaç saat sonra sıkılıp siliyorum. Ps4’te oynayayım diyorum ama yine aynı şey oluyor. Bazen açılmasını bile beklemeden kapattığım oluyor. Oyun ne kadar bağlarsa bağlasın geçirdiğim zaman boş gibi geliyor daha sonra, hırslanamıyorum. Oynadım da ne oldu yani ne geçti elime diye geçiriyorum içimden. Böyle olunca da kitaplarıma sığınıyorum. Benlik bir problem herhalde bilemiyorum.
Tam olarak bu yüzden PS4’ümü ve monitörümü satıyorum.
Ben de benimkileri elden çıkarsam gelen para ile kaç kitap alırım diye düşünüyorum uzun süredir ancak kitapların pahalılığı ile ikinci el eşyaların değeri ters orantılı olunca vazgeçiyorum bu düşüncemden. Kitaplara odaklanamadığım zamanlar belki ilgimi çekebilecek bir oyun bulurum diyorum da aynı kısır döngü devam ediyor.
Oyuna veya dizilere harcadığım vakte bazen acıyorum. Yine de oyunlardan vazgeçemiyorum.
Valorant oynamaktan kitap okumam aksadı şu aralar. Daha geliştirilmesi gereken çok özellik olduğunu düşünüyorum ama baya keyifli oyun.
Düellocu gururu
Tümör gibi oyuncularla oynamamak için Varşova serverında Lehçe bilmeden oynamaya çalışıyorumdur:
Onlar: zejdź mi z drogi. czy w ogóle nas słuchasz?
Ben:

“TAK”
Ocak ayı başında, 80 küsur saatin ardından DRAGON QUEST® XI S’i bitirdim (post-game içeriğine bakmadım henüz). İlk DQ deneyimim ve konsol oyunculuğum süresince yaptığım ilk ön sipariş idi kendisi ve değdiğini söylemem gerek. Masalsı bir JRPG deneyimi isteyen arkadaşlar kaçırmasın, şu zamanlarda güzel nefes aldırdı gerçekten.
Dün ise Control + The Foundation + AWE bitirdim. Çok çok beğendim. Remedy oyunlarının yeri benim için ayrıyken Control bunu bir üst seviyeye taşıdı. Sıraladıklarımdan biri bile sizi çekiyorsa kaçırmayın derim: X-Files, David Lynch/Twin Peaks, The Twilight Zone, Carl Jung, Alan Wake.
Yalnız oyuna tamamıyla hakim olmak için bölümlere serpiştirilmiş dosya ve raporlar ile ses kayıtları ve videoları es geçmemeniz gerekiyor. Dünya oluşturma olayının önemli kısmı bunlar aracılığıyla gerçekleştirilmiş.
Assasins Creed Origins bunu oynamaya baya geç kaldım aslında ama çok keyif alıyorum. Odyssey’i daha önce oynamıştım. Ubisoft mimari işini çok güzel yapıyor. Papirüsleri okuyup oyundaki sırları çözerek yavaş yavaş oynuyorum. Tüm başarıları açmayı hedefliyorum.
Jedi Fallen Order oynayan arkadaşlar oyunu oynarken ani fps düşüşleri yaşadınız mı? VSync açtım,kapattım üstüne ayarları en düşüğe çektim halen bana mısın demiyor oyun.Saniye başı fps drop yiyorum.