Ekran kartınız ne? FPS düşük olduğunda vsync kapalı olması daha iyi biliyorum.
Ekran kartım Nvidia Geforce 1660S.Oyunların çoğunda yırtılmayı önlemek için bunu açık tutuyorum.Star Wars’ta hem açıkken hem de kapalıyken sonuç yine değişmedi.İlk kısımları oynarken bir şekilde göz yumdum ama Kashyyyk gezegenine geldiğimden beri fps düşüşleri iyice arttı.Optimizasyonunun kötü olduğunu düşünüyorum.
Oyun kronik sorunlu her sistemde o olay var.
@zafer511 dediği gibi optimizasyonu kötü olabilir o zaman. Ben de sorun olmamıştı ama ekran kartım biraz daha iyi ondan olabilir.
@noronikkirbac oyunda rtx özelliği var mıydı hatırlamıyorum, açıksa ondanda olabilir.
Oyunda rtx özelliği yok.Yapmadığım şey kalmadı,oyun resmen grafik ayarlarına tepki olarak doğmuş.Altı yedi saattir de oynuyorum,silme derecesine geldim.Bundan sonra da girmem herhalde.
@zafer511 az önce birkaç forumda 3000 serisi ekran kartı olan kişilerin de aynı sorunu yaşadığını okudum,oyunun optimizasyonu bozuk dediğiniz gibi.
World of Warcraft…
Ghost Of Tsushima’yı inciği cinciği çıkana kadar tüm detayları ile oynayıp Platin Kupa aldıktan sonra Shadow Of Tomb Raider’a başladım. Serinin ilk 2 oyununun tekrarı gibi dursa da yine oynatıyor kendini.
Bu arada Ps Plus’ın şubat ayında verdiği oyunlardan biri olan Concrete Genie oyununa dün akşam biraz göz gezdirdim. İncelemenizi tavsiye ederim.
Horizon: Zero Dawn oynuyorum. Muhteşem bir oyun. 27 saati geride bıraktım ve %48 deyim. 40-45 saat gibi oyun biter Dlc ile beraber 55 saat gibi oynarım gibi duruyor. PS4 sahibiyken bu oyun bende yüklüydü ama bu kadar derin bir hikaye ve harika oynanış dinamiklerine sahip olduğunu bilmiyordum. Bilsem çok daha önce bitirdim sanırım.
Horizon olağanüstü bir bilimkurgu senaryosuna sahiptir. Bitirdikten sonra günlerce etkisinden çıkamamıştım. İkinci oyunda ilk oyundaki sıkıntıları çözüp hikayeyi de aynı tutarlılıkla devam ettirebilirse yeni bir şaheserimiz olur.
İlk oyunla ilgili şöyle bir inceleme yazısı yazmıştım. Arzu edenler okuyabilir:
Teşekkürler. Oyun çok konuşulmuyordu ve zamanında da çok az konuşulmuştu o yüzden beklentim düşüktü ama vay be diyorum her dakika. Tam istediğim tarz. Rdr2 ye 10 saat zor dayanan ben bu oyun keşke 70 saat sürse diyorum.
Gerçekten çok güzel bir oyundu, çok sevmiştim. Ama karakter gelişimi konusunda biraz sorunları olduğunu düşünüyorum, onun dışında özellikle dünyası ve atmosferi çok güzeldi.
Vakti zamanında kör olmak pahasına düşük grafik kalitesi ve çok daha düşük çözünürlük kalitesinde oynadığım Max Payne 3’e bilgisayarı yenilemişken bir kez daha el atayım dedim. Gayet güzel oldu
Aslında çok konuşuldu ama ülkemizde pek konuşan yoktu. Atmosferi efsane bir oyun.
Reddit falan da takılırım ama denk gelmemişim demek ki. Bence muhteşem bir oyun. Cidden atmosferi çok iyi.
Warframe + Lords Mobile
Oyunun ana hikayesini 33. saatte bitirdim. 7-8 tane falan yan görevim + Dlc var. Dlc den sonra oyunu silebilirim bakalım 40 saati bulacak mı.
Heroes might and magic 3 Çocukluğumdan beri oynarım.
Bu arada şöyle güzel, boss savaşları olan-mümkünse katmanlı, örneğin 1.kat,2.kat diye devam eden. Zindan da olabilir.- Güzel bir rpg arayışındayım. Çevrimdışı olursa çok sevinirim.
NOT: Skyrim ve Witcher oynadım.
Biliyorum klişe bir cevap olacak ama, Diablo 3 oynadınız mı? Genel Diablo severler tarafından pek tutulmadı fakat bence harika bir oyun. Ben daha önce birkaç kez bitirmiştim, şimdi de eşimle beraber akşamları ara sıra oynayıp dungeonları dağıtıp çıkıyoruz. Oynamadıysanız eğer şiddetle öneriyorum.
Dark Souls’u daha genel olarak da Souls-like türünü tarif ettiniz hocam . Souls’lar sarmadıysa Dragon’s Dogma’yı öneririm. Hack’n’Slash’lardan da Torchlight II, Grim Dawn, Borderlands 3’e bakabilirsiniz.
Dlc ile beraber oyunu bitirdim. 40 saat sürdü hepsi. Yan görevim var 6-7 tane ama onları yapmayacağım. Müthişti. Mitolojisini çok beğendim. Martin Mystere çizgi romanlarını okuduysanız oraya çok fazla gönderme vardı cidden çok güzeldiler. Şimdiye devam oyunu çıkması lazımmış nasıl çıkmamış bunca zaman anlayabilmiş değilim…