Mass Effect 1’de yan görevleri yapa yapa oyunun neredeyse tamamını bitirdim. Finalin böyle olması da güzel oldu. Şu an bile sıkılmadan, zevkle oynayabildiğime göre 2008 için çok çok iyi oyunmuş. Bence daha çok değer görmeyi hak ediyor. Hikayesi de ayrı güzeldi.
Mayıs’ta remastered olarak 3 oyun çıkacak, onu bekliyorum ben de. Zamanında PC de oynayamamıştım, aklımda kalmıştı.
Remastered’ı beklemeyi ben de düşünmüştüm ama oyun yeniden oynanabilir bir hikayeye sahip olduğundan, şimdi bu versiyonda bitirip ileride Remastered versiyonunu yeniden oynamaya karar verdim. Skyrim’i bile 3 kez bitiren beni sıkmayacağını düşünüyorum
Normalde remastered bekleyin derdim ama zaten değişikliklerin büyük çoğunluğunun Mass Effect 1’de olacağını düşünüyorum. Madem ki ilk oyunu bitirdiniz hiç durmadan ikinci oyuna geçin; inanılmaz bir oyun, özellikle finali bunca yıllık oyun hayatımda yaşadığım en güzel anlardan biridir. Umarım siz de keyif alırsınız. (Efenim spoiler olmadan ipucu vereyim: Mümkün olduğunca yan görevleri yapıp, gemiyi tamamen geliştirin ve karakterlerin iyi olduğu noktaları saptayın…
)
Size bir tavsiye vereyim sadakat görevlerini yapın. Yine aynı şekilde 2. oyunda bazı önemli gemi geliştirmeleri var onlarida yapın. 2. oyunun son görevinde bayağı gerilimli anlar yaşayacaksınız…
bir bakayım çok teşekkürler
Çok teşekkürler hepsine bakacağım
Madem gelmiş geçmiş en iyi uzay dramalarından birisi olan Mass Effect konuşuruz, seriyi merak edenler için incelemelerimi şöyle bırakayım:
Hocam yazılarınız için teşekkür ederim, daha yeni okuyabildim kusura bakmayın Öncelikle hepsini keyifle okudum ve görüşlerinizin neredeyse tamamına katılıyorum şahsen beni de en çok üzen oyun Mass Effect 3 olmuştu. Kötü bir oyun değildi ama ikinci oyundan sonra yakıştıramadım. Hele ikinci oyundaki o şampiyonlar ligi gibi partiden sonra bize ilk oyundaki partinin aynısı verince ve üstüne o final gibi şeyi suratımıza attıklarında elimde katanayla Bioware’e saldırasım gelmişti. Yine de çok güzel bir maceraydı. Serinin en büyük eksiği bana göre uzay savaşlarıydı; tamam oyunda çok epik uzay savaşları vardı ama bunlar sadece sinematikten ibaretti. Kısa bir sahne bile olsa uzayda kendi gemimizi kontrol ettiğimiz bir savaşa katılmayı çok isterdim.
Ve son olarak anladım kadarıyla daha Andromeda’yı oynamamaşsınız. (Yani en azından yazıyı yayınladığınız tarihte ) Hocam oynamayın. Benim gibi seriye karşı büyük bir sevgi beslediğinizi görebiliyorum ve ben de “Ya Mass Effect sonuçta ne kadar kötü olabilir” diye düşünüp 20 liraya indiği bir zaman satın aldım. Daha girişten falsolar olsa da sabır ettim çünkü bir Mass Effect oyunuydu bu. Bir süre sonra nostaljinin ve benim at gözlüğümün etkisiyle zevk bile aldığımı düşünmeye başlamıştım. Hatta gezegenleri yaşanabilir hale getirme diye bir olay vardı ve tamamen isteğe bağlı o görevleri neşeyle yapıyordum. Ama ben oyuna doğru ileri her adım atışımda o geriye doğru depar atıyordu. Hani kendimi övmek gibi olmasın çok parayı umursayan biri değilim, çok sosyal biri olmadığımdan olsa gerek oyunlarla ve az sayıda insanla yaşamayı seviyorum. Ayrıca oyun yapımının arkasında ciddi bir emek olduğunu bildiğim için acımasızca eleştirmek hoşuma gitmiyor. Ama Andromeda’yı bitirince KEŞKE 20 LİRA İLE YEMEK YESEYMİŞİM YA diye düşündüm. Hani harbiden kötüydü…
Tabii yine de zevkler ve renkler durumu söz konusu, o yüzden eğer çok istiyorsanız bir düşünün ama en azından indirime falan girmeden şans vermeyin. Belki de ben istemsizce büyük beklentilere girmiştim bilmiyorum. İyi oyunlar, iyi forumlar
Çok teşekkür ederim mesajınız için. Üçlemeye dair benzer fikirlerde olduğumuzu görmek güzel.
Uzay savaşları konusunu ben pek aramadım açıkçası. Bioware ana mekanikler dışında kalan içeriklerde başarılı olmadığı için uzay savaşlarını da eline yüzüne bulaştırırdı büyük ihtimalle. Olmaması daha iyi olmuş diye düşünüyorum bu yüzden.
Andromeda’ya henüz başlamadım. İndirimdeyken almıştım, öyle duruyor. Bir oyuna başlayınca bitirmeden bırakamadığım için elim gitmiyor bir türlü. Sizin düşüncelerinizi duyduktan sonra bir süre daha uzak dururum gibi görünüyor.
Ben şu ara Hades’e fena düştüm. Fena bağımlılık yapıyor yahu. Bir el daha diye diye saatler geçiyor. Beni böyle kilitleyen bir Civilization 6 oldu bugüne kadar, bir de bu.
Hanı slasher türünde filmler olur ya böyle üç beş genç ormana tatil yapmaya gider, bütün eğlenirler sonra gece olunca maskeli bir amca çıkıp hepsini keser… ha işte ME Andromedya bende tam böyle bir izlenim bıraktı. Sadece maskeli katil eksik. Resmen adamlar gençler uzayda konsepti ile space opera oyunu yapmışlar.
Five Nights at Freddy’s 1
Little Nightmares’i oynuyorum, 90 dakika kadar oynayabildim. Henüz hikayesini bize anlatmamış olsa da oldukça zevk alarak oynadığım bir platform oyunu oldu. Ne güzel grafikler öyle
Valhalla dışında ac serisinde oynamadığım tek oyun olan Unity’e şans verdim bakalım. Origins ile serinin dibini gördüğüm için çokta üzemez diye düşünüyorum
Horzion: Zero Dawn bittikten sonra Ac: Black Flag’a yeniden başladım. Bazı oyunlar var hikayeleri ne kadar muhteşem olsalarda ana odak hikaye olduğu için 2. defa oynayamıyorum. God of War, Witcher ve ya Last of Us gibi ama bazı oyunlarda var ki sürekli oynayasım geliyor asla sıkılmıyorum… Skyrim ve Black Flag gibi.
Sekiro shadows die twice oynuyorum kasımda oyunun final bossuna gelip bırakmıştım çünkü korktum ve oyunu sildim. Geçen hafta artık bitirme vakti geldi diyerek tekrardan yükledim ve son bossa giriştim 6 saat oynadım ancak hala geçemedim oyunu kapatınca ağlamak istiyorum ama oyunu bitiremediğim için silemiyorum da beni içten içe yiyor kafayı yiyeceğim.
Hocam geçmiş olsun, yepyeni bir dip görmek üzeresiniz…
Unity bugları çözülmüş diyorlar bende oynayacağım yakın zamanda. Geçen gün 9 liraya origins aldım. Çok kötü oyun biliyorum ama coco cola fiyatına denk gelince alayım dedim. Onuda yaza doğru oynayabilirim…
Dragon’s Dogma: Dark Arisen oynuyorum bu aralar. Uzun süredir olan Aksiyon/RPG açlığımı gideriyor diyebilirim.