İlk oyunu da bitirdim ikinciye geçmeden önce. Baya güzel değişiklikler var ve açık ara oynadığım en ‘‘güzel’’ oyun. Bu nasıl bir sanat dizaynıdır. İlk oyunda bu konuda çok iyiydi ama bu oyunda aşmışlar. İlk oyun gibi bazen aşırı zor oluyor ama yine de çok güzel gidiyor.
Diğer bir şey de oyun gamepasste zaten var ama kendisi Steam’de 16,50TL’ye kadar düşüyor ben de Steam’den aldım. Baya uygun bir fiyatı var.
Bu ara Genshin Impact oynamaktayım. Europe serverında 5. dünya levelinde 45. maceracı levelindeyim. İlgili oyuncu arkadaşlar herhangi bir boss konusunda yardım isterlerse ulaşabilirler. Elimden geleni yaparım
Hayatta kalma, üretim çeşitliliği, haritanın büyüklüğü, gemi yolculukları, zindanlar, ejderhalar, madenler… Gerçekten uzun süredir aradığım oyun diyebilirim. Bir keşif oyunu aynı zamanda. Her gün yeni bir şey keşfediyorsunuz. Kazma kürekle şurada bir şey var mı acaba diye dalıyorsunuz bazen eliniz boş dönüyor bazen sandıklar, mücevherler buluyorsunuz. Tam güvendeyim dediğinizde orman hareket ediyor. Ne diyebilirim bilmiyorum. Eğer 5 üzerinden puan verecek olursam 5 verirdim.
Vallaha hocam yalan olmasın şu an için keyif alıyorum. Sanıyorum son üçlemeden sonra eski atmosferi özlemişim; kendi üssümü görsel olarak geliştirme, belirli bir geleneğe bağlı olan suikastçi ve tapınakçılar, politik komplolar, tanıdık tarihi karakterler ile iyi kötü ilişkiler falan… Bir de zaman Fransız ihtilali olduğu için daha çok dikkatimi çekiyor. (Ha ihtilali çok kötü işlemişler o ayrı oyundaki veritabanını okumasam yemin ediyorum neyi neden yapıyorum anlayamam ama ezio üçlemesinden sonra ac hep öyleydi maalesef )
Oyunun mevcut durumu için de şunu söyleyebilirim. Oyunu sabit 60 fpsde oynayabiliyorum. Buglar hala var ama ilk günkü duruma göre çok daha az(ilk zamanlarda kafede oynamıştım) Ve oyunu çok ama çok bariz şekilde kolaylaştırmışlar. Çıkış zamanında ölmemeye yeminli düşmanlar burada ölebiliyor Hele ki ekipmanlarımı güçlendirince düşmanların yarısına tek atar hale geldim ki oyunun ilk sürümlerinde bu da pek mümkün değilmiş galiba.
Yani finali çok büyük kazık atmaz ise düşük beklentim ve neredeyse beleşe almış olmamdan mütevellit şu an güzel.
Eşli oyun olduğu için tek başına da oynayabilirsiniz. Oyunda Gilbert diye bir kuzgun sizi Valheim’e bırakıyor ve size mentorluk yapıyor. Kadim kişiler var. Bunlar ilerlemenize göre adım adım açılıyorlar. Gilbert gelişmelerden haberdar etmek için size geliyor zaten. Yani oyunun içinde zaten bir hikaye mevcut.
Uzun zamandır büyük çaplı oyun oynamıyordum, bu hafta EA Playde olan Jedi Fallen Order oyununu çok keyifle oynamaya başladım.Konusu Cal adında padavan vari bir Jedi olan karekterin Order 66’dan sonra ki hikayesini anlatıyor.Oyun hikaye olarak,çevre dizaynı ve genişliği olarak,grafiksel olarak ve en güzelide oynayış olarak çok iyi oynamanızı tavsiye ederim.Ps4 EA Play deneme üyeliği 8-9tl galiba çok ucuza oynama imkanınız olur bu yöntem ile.
Oyunlarda yarattığım karakterlere fazla bağlanıyorum. Hatta hoşuma giden bir karakter oluşturmayı becerebilmişsem oyun zevkim birkaç katına çıkıyor. ME serisi bu konuda beni çok tatmin etti. İlk oyunda 10-15 dakika uğraşarak oluşturduğum karakterimi üç oyunda da görmek hoş oldu. Bugün de Dragon Age Origins’te muhteşem bir karakter oluşturdum, baktıkça bakasım geliyor. Oyunu doğru düzgün oynamadım ama şimdiden içimde büyük umutlar var (:
Resident Evil 2 Remake Leon senaryosu bitti. Şimdi Claire senaryosunu oynuyorum. Muhtemelen o bittikten sonra da indirim ile aldığım RE 3 Remake’e devam ederim.
Divinity: Original Sin 2 oynuyorum tekrardan. Bu oyun bir bağımlılık yapıyor arkadaşlar. Dönüp dönüp tekrardan başlıyoruz arkadaşlarla. Hikayesi ve atmosferine bayılıyorum. Umarım Baldur’s Gate3 deneyebiliriz. Larian seviliyorsun.
Yeniden Witcher 3’e başladım. Aslında tüm dlcler dahil 2016 yılında bitirmiştim. Sen ne güzel oyunsun hem bazı yan görevleri unutmuşum tatlı tatlı at sürerek oynuyorum.
Hocam her sokak başında neredeyse eğlencesine büyücü ve insan olmayan katliamı yapılan Novigrad’dan bahsediyoruz değil mi? Şaka maka orayı kendi yaşadığım şehirden iyi biliyorum neredeyse. Özellikle hamamda yarı çıplak kavga ettiğimiz görev çok güzeldi. İyi eğlenceler
Şu anlık Hollow Knight. Sanat tasarımını oldukça sevsem de save aralıklarının bu kadar uzun olması bu tarz bir oyun için sıkıcı oluyor. Umarım yeni gelecek oyunda bu olaya çözüm bulurlar.
Beyond Two Souls oynuyoruz kardeşimle couch co-op olarak. Benim oynadığım karaktere pek iş düşmediği için genelde film havasında geçen oyunu izliyorum da denilebilir. Yine de sıkılmıyorum çünkü hikayesi çok güzel.