Bugün Ben Şunu Öğrendim

Demin bir kitapta okudum. Nerdeen nereye… :slight_smile:

“10. yüzyıldan itibaren İslam âlimleri matematik çalışırken çözmeye çalıştıkları değişkenler için Türkçede “bilinmeyen” anlamına gelen Arapça “şey” sözcüğünü kullanmışlardır. Bu yeni matematiksel kavramı Avrupa dillerine çevirmeye çalışan Ortaçağ İspanyol âlimleri, “şey” sözcüğünü çevirmekte zorlanır, çünkü “ş” sesi İspanyolcada bulunmamaktadır. Buna bir süre çözüm ararken, nihayetinde klasik Yunancadan “kai/chi” harfi, daha sonra da Latin alfabesindeki “x” harfi ödünç alınmış ve ilerleyen yüzyıllarda “x” harfi evrensel olarak matematiksel bir terim haline gelmiştir.”

6 Beğeni

Ankara’da Cin Ali Müzesi olduğunu öğrendim.

4 Beğeni

Mesajınızdan sonra aklıma geldi. Bilenler vardır ama Eskişehir’deki Küçük Prens Müzesi harika. Görülmeye değer.

2 Beğeni

Merhabalar yine sıkıntılı bir vaka ile karşı karşıyayız. Ve vaka yine annem :’)

Belli sayıları okuduklarında o seslerin titreşimleriyle hayatlarında farklılıklara, şifalara, mutluluklara, zenginliklere ulaşabileceğine inanan kişiler olduğunu öğrendim. GTA şifresi gibi yazmışlar baştan sona.

Aşk, para, güzelleşme…

Dr. Grabovoi öğretileri diye geçiyor anladığım kadarıyla. Mesela bir karaciğer rahatsızlığınız var. Onun şifresini/kodunu göbeğinize keçeli kalemle yazıyorsunuz. Şak, şifanızı buluyorsunuz. :innocent:

Annem bunalımda falan da bize mi çaktırmıyor anlayamıyorum. Halbuki durumumuz da iyi, sıkıntımız falan yok çok şükür. Niye böyle inanacak şeyler arıyor, çözemedim.

Işığınız bol olsun sevgili dostlar, haydi siz de enerjinizi yükseltin. :smirk:

Buradan “Gibi” dizinin Yanlış Mentor bölümünü de tavsiye ediyorum. Konuyla çok alakalı. Hatta bir de Yakuza 0’nun “Disciple of the New Order” substory’sine selam çakmak istiyorum. İzlerken komik, yaşarken kötü. :expressionless:

@SJack bana istediğiniz kitabı söylüyorsunuz. Ben size onun ücreti mukabilinde şifresini gönderiyorum hocam. Şifreyi bir kağıda yazıp kitaplığınızdaki kitabı koyacağınız boş kısmına yerleştirip günde 10 kere okuyorsunuz. Sonra evren bu ışığı algılayacak ve bir bakmışsınız kitaplar evinize akıyor.

10 Beğeni

Bana hediye kitap kodu lazım ya. :joy:

@Shisubeki çok zahmetliymiş ya. En iyisi para verip almak o zaman. :joy:

4 Beğeni

“Tüm felaketlere karşı” gibi kapsayıcı bir tane varken diğerlerini neden yazmışlar anlamadım. Kimyasal silah sorunun mu var 71931, bomba ve patlamalar sırasında yardım mı lazım 71931, toksik gazlarla başın mı dertte 71931, küresel bir felaketle mi uğraşıyorsun 71931, radyasyondan mı korunman lazım 71931, radyasyon elektromanyetik radyasyona mı dönüştü 71931, terörislerle mi başın dertte 71931, deprem mi oluyor 71931.

Ya da teröristlerin kimyasal silah kullanarak attıkları toksik gazlardan dolayı oluşan radyasyon, elektromanyetik radyasyon ve attıkları bomba ve patlamalardan dolayı oluşan deprem gibi küresel bir felaketle mi uğraşman gerekiyor o zaman 71931 yaz. Double etki istiyorsanız 8888 yazarak ilahi bir kalkan da koyabilirsiniz.

(Yanlış anlaşılma olmasın görseli hazırlayanla dalga geçtim)

5 Beğeni

Bir kullanıcı çoğunluk tarafından engellenince sistemin yönetimi uyardığını öğrendim. Bu kullanıcı topluluk tarafından sevilmiyor tarzı bir uyarı geliyor. :thinking:

2 Beğeni

Evet öyle oluyor. Mesela seni de engellerlerse seni de istenmeyen ve yüzsüz bir cadı olarak bize iletecektir sistem. Biz de cadının süpürgesini ateşe veririz sonra.

1 Beğeni

Bazı arkadaşların gözlerinde kurbağa olma özlemi görüyorum :grimacing:

1 Beğeni

Kurbağa büyüsü etkisini yitirdi artık. :joy:

1 Beğeni

Ben senin yerinde olsam o kadar emin olmazdım :grin:

1 Beğeni

Neyse ki beni engelleyemiyorlar. Kıdemli üstlerine dil uzatanların sonu iyi değil diyorlar diyenler. Ben demedim.

3 Beğeni

12 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi’nde Gandalf’ı Laz Ziya seslendiriyormuş. :male_detective:

8 Beğeni

İstemi Betil Efendi… Daha iyisi seslendiremezdi.

2 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi rahmetli İstemi Betil sayesinde dublajlı izleyebildiğim nadir filmlerden.

5 Beğeni

Baştaki kısmı bilmiyorum ama sondaki kısım için şu ek bilgiyi vereyim çünkü cümlede bir yanlış anlaşılma mevcut gibi geldi:

Vücudu Oluşturan İnorganik Elementlerin Miktarları ve Oranları (70 kg’lık İnsanda)

1. Oksijen miktarı … 44 kg % 63
  2. Karbon miktarı … 14 kg % 20
  3. Hidrojen miktarı … 7 kg % 10
  4. Azot miktarı … 2,1 kg % 3
  5. Kalsiyum miktarı … 1 kg % 1,5
  6. Fosfor miktarı … 700 g % 1
  7. Potasyum miktarı … 170 g % 0,25
  8. Kükürt miktarı … 140 g % 0,2
  9. Klor miktarı … 70 g % 0,1
  10. Sodyum miktarı … 70 g % 0,1
  11. Magnezyum miktarı … 30 g % 0,04
  12. Demir miktarı … 3 g % 0,004
  13. Bakır miktarı … 300 mg % 0,0005
  14. Mangan miktarı … 100 mg % 0,0002
  15. İyot miktarı … 30 mg % 0,00004
5 Beğeni

Evet cümle hatalı olmuş. Sanki en çok kalsiyum sonrasında fosfor bulunuyor gibi bir anlam olmuş.

1 Beğeni

6 Beğeni

Bu bana Fullmetal Alchemist’i hatırlattı. Başlığın temasını bozmamak adına bugün öğrendiğim bir bilgiyi de ekleyeyim;

Stres saçı çok kısa bir sürede gerçekten beyazlatabiliyormuş (tabi hali hazırda çıkmış olan saçları değil, çıkmakta olanları). Ama bu süreç tersinir bir süreçmiş, stres ortadan kalkınca düzelebiliyormuş.

7 Beğeni