Artık benzetemezler o zaman , son filmdeki leon;
Haydaa, karakter siyahileştirmenin yanında latinleştirme de nedense çok arttı ya.
Kitaplığımda okumadığım 200 kitap varmış; listeleme yapınca ortaya çıkan bu sonuçtan dolayı mutlu oldum. Önümüzdeki iki sene içinde okunur büyük ihtimalle bunlar. İyi indirimler oldukça kitap almaya çalışacağım. Artık indirim harici kitap almak hayal şu an. Bir zamanlar kitap stokladığım için de pişman değilim
Triton ve Feridun aynı kökten geliyor.
‘Omikron’ Yunan alfabesinin 15. harfiymiş. Bir de ‘okyanus’ kelimesinin kökü Okeanos adlı bir titandan geliyormuş. İlyadayı okurken farkettim. Yunan harflerinin isimlendirmesini bu kadar bilmiyordum, bir garip hissettim. Hani az çok bazı kökenlerin oradan geldiğini biliyordum ama bunları bilmiyordum.
Manisa Alaşehir’in eski adı Philadelphia imiş.
Mansur Yavaş’tan da benzer hamle bekliyoruz.
i harfi ı harfinden önce geliyormuş.(TDK) (Alfabe)
Uzun süredir ‘‘bu Zİraat Bankası ATM’ leri neden 5 liralık banknotları tanımıyor ve her seferinde geri veriyor?’’ diye kuruluyordum. Bugün de aynısı olunca bankaya girip ‘‘Neden?’’ diye sordum. Meğer ZB atmleri bir süredir 5 liraları kabul etmiyormuş. Konuya ayılınca sakince düşündüm ve yine KURULDUM ziraat bankasına.
Ben bankamatik olsam ben de beş lirayla uğraşmak istemezdim. Bence bu sebepten.
Peaky Blinders dizisinde Thomas Shelby’yi canlandıran Cillain Murphy sigara kullanmıyor. Dizide içtiği sigaralar ise %0 nikotin oranlı bitkisel sigaralar.
Para yatırdıktan sonra bankamatiğin size verdiği makbuzu bir süre almazsanız geri çekiyormuş(Ziraat). Son anda fark edip hamle yaptım ama yetişemedim.
birdizihaber.com ve japonsinemasi.com kapanmış. Güzelim siteler neden kapanır ki? Animelerle ilgili de bir sürü güzel yazıları vardı. Ara sıra bakıyordum.
Kapanan sitelerin içeriklerine ulaşmak için archive.org’u kullanabiliyoruz. Gerçekten hayat kurtaran bir site. Ben de şimdi öğrendim ve paylaşmak istedim. Ama iki dezavantajı var. Resimler yüklenmeyebilir ve en fazla 5 sene önceki içerikleri görebilirsiniz. Ben en iyisi bazı sayfaları pdf olarak kaydedeyim.
Öğrendim değil de, ninemle konuşurken fark ettim. Hafta kelimesi -7- sayısından geliyor. Kürtçe ve Farsçada sayılar aynı. Ama onun dışında lisede kimya dersinde gösterdikleri Latince sayılarla da yakın okunuşa sahip sayılar var, bu diller arasında.
Tavla oynayan her Türk 6’ya kadar Farsça sayıları bilir.
Sayıları bilir de Farsça olduklarından bihaber olabilir. Sayılar tanışma esnasında memleket neresi demeyen canlılar xd
Ben tavlada çift altı olunca dediğimiz düşeşi hep dükün eşi olan düşeş, yani çok şanslısın kadın geldi olarak düşünürdüm. Meğer şeş altı, do iki demekmiş. İçim fesatmış.
Ben süre anlamındaki kısa olarak düşünmeye devam edeceğim .