Bugün Ne Ürettiniz?

Geri dönüşüm takıntısı olan biri olarak ben de kitaplığımda kitap aralarına hava almalarını sağlamak için bunları kullanıyorum. Gayet güzel duruyorlar, renk ve doku olarak da seviyorum hepsini düzeltip halı altına yatak altına istifliyorum illa ki bir yerde kullanılıyorlar:)

1 Beğeni

Ben çoğunlukla defter olarak kullanıyorum.

1 Beğeni

Star Wars’u çok seven eşim için renklendirdim. Az kalan filamentleri kullandım, bu yüzden renklerini kapatmak için koyu gri boyadım . Hayalimde bir tık açık gri vardı ama sonuç bu oldu.
Millennium Falcon.

29 Beğeni

“Hepiniz hastasınız. Ama ben sizi kurtarabilirim. Herkesi kurtarabilirim. Çünkü ben tedaviyim.” scp-049

(maskeleri takalım)

9 Beğeni

@isos81 az önce sipariş verdiğim tutkalım geldi. Kitap kapağını cilt bezine yapıştırmak için aldım.
Şimdi kafamda deli sorular. Üzerinde su bazlı yazıyor. Badana mantığı ile giderek bu tutkalı su ile açmam gerekmiyor değil mi?

Hocam yanlış kişiye soruyorsun. Konunun muhatabı @Leingrad. :slight_smile:

Pardon :smiley: hatlar karıştı iyice ya… @Leingrad bey?

Bu tutkalı ben de kullanıyorum. Tuval bezi yapıştırıyorum. Gayet de sağlam tutuyor. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Naçizane fikrimdir.

Su ile inceltmenize gerek yok, direkt olarak uygulayabilirsiniz. Lazım olduğunda su ile inceltilebilir fakat tutkal daha sulu olduğunan kağıt yada karton ince ise nemlendirip dalgalanmasına yol açabilir.

1 Beğeni

Teşekkürler.Senin aksine ben gayet ilkel yöntemlerle bu işe giriştim. Bakalım sonu ne olacak. Tanıştıriyim bu da kapak kısma isim basmak için matbaam :smiley:
image

4 Beğeni

Ufkumu açtığınız için teşekkür ederim yıllardır olsa da alsam dediğim ürünü paylaşmışsınız.
Harf kalıpları mürekkep tutuyor mu? Başka bir deyişle mürekkep plastiğin üzerine geldiğinde toplanıp damlacık şeklini mi alıyor yoksa harfin yüzey alanını düzgünce kaplıyor mu? Mürekkep, boya vb. ne kullanıyorsunuz?

Cevaplarım 1 aya anca gelir swarf… Ben de şuan ufkumu açmaya çalışıyorum ilk tecrübem olacak ve halen başlayamadım. İş yerinde bir arkadaşım kitap sıkıştırabilmem için ahşap mengene yaptı. Antalya’dan cilt bezi aldım. Rahmetli anneanemin kitaplarını yenilemek istiyorum. Zor değil ama batırırsam diye çok korkuyorum.

Boya için ilk denememi akrilik ile yapacağım Şayet cilt bezine akrilik çalışan biri varsa buradan öğrenmek isterim.

Teşekkür ederim, çalışmalarınızı ilgiyle bekliyorum.

1 Beğeni

3 5 dandik kitapta deneme yapsan önce? Elin alışınca kıymetli kitaplara dalarsın.

1 Beğeni

Planım o isos. O sebeple 1 aya yoksa iş 3-4 günlük iş.

@swarf
Bu hafta sonu resmen bir kitabı katlettim. İyi ki @isos81 un tavsiyesiye ettiği gibi yaptım. Öncelikle bu iş benim düşündüğüm kadar kolay değilmiş. Bu iş you tube vidyoları kadar kolay da değil.

Örneğin, kitaplar eski olduğu için en büyük sorunu dağılan sayfalarda ve kesimlerde yaşadım. Eğer bu işi yapacaksan ne kadar iyi bir maket bıçağın olursa olsun sayfalar kendiliğinden parçalanabiliyor.

Mümkünse iç kısma hiç dokunmadan cildi değiştirmeye çalış. Ben bütün bir hafta sonu cebelleşip sonrasında bu işin benim sabrımın ötesinde olduğuna karar verdim. Aslında maket işiyle bir kaç yıl uğraşmıştım ama sanıyorum yaşlandıkça daha tahamüllü olmak yerine daha sabırsız oldum. Haliyle işi bir arkadaşıma havale edeceğim gibi duruyor.

3 Beğeni

Ben de aynı sen gibi çok gaza gelmiştim. Araştırdım ettim, sordum soruşturdum. Sonra kendimi ölçtüm biçtim ve bu işi yapamayacağıma kanaat getirdim.

Hepsi @Leingrad’ın suçu. Harika işler yapıp bizi gaza getiriyor, sonra boyumuzun ölçüsünü alıp kıçımızın üstüne oturuyoruz. :smiley:

7 Beğeni

Madem konu var ben de kendi tecrübelerimi paylaşayım. Ders kitabımı kapağı ince olduğu için ciltlemeye karar verdim ve şu şekilde başladım:

1. Ön ve arka kapağın üzerindeki jelatini ve renkli kısmı kazıdım.
  2. Her iki kapağa da yakın olan iki sayfayı (içten) tutkalla kapağa yapıştırdım.
  3. Eski bir atletten kestiğim dikdörtgen kumaş parçasını (kitabın sırtını tamamen kaplayacak şekilde) kapakların yarısına kadar (dıştan) yapıştırdım.
  4. Çok kalın olmayan iki tane kartonu kitapların ön ve arka kapaklarına yapıştırdım. (Kitabın sırtı hariç.)
  5. Kitabın kapağını, kumaş parçasını ve sonradan eklediğim kartonu kenarlardan 1 santim içeride olacak şekilde diktim.

Sorun: Kapağın katlandığı yer çok kalın olduğu için katlanamadı ve zorlayınca içteki yapıştırdığım sayfalar ve kitabın ilk kapağı yırtıldı. Sadece kumaş parçası tutuyor. (Yeterince sağlam.)

Sıradaki adım: Kitabın dışını tamamen kumaşla kaplayıp kumaşı da mumlayacağım.

Önemli nokta: Sırtı ve kapakları bir arada tutan kumaş parçası. (Tutkalı emdiği için daha güçlü yapıştı.)

6 Beğeni

Çizim olarak başladığım şey bir şekilde şöyle bir plakaya döndü. Eğer böyle bir şey yapacağımı bilseydim çekicinin sapını da uzun çizerdim ama okulda 1 saatlik ders aramda sadece çizmeye odaklanıp bu hale getirebileceğimi düşünemedim. Eve gelince ve bir şey ararken plaka bulunca eskiden kalmış üstüne yapıştırdım, sonra da makas ve ustura ile oydum.Plaka çok sert olduğu için makasla köşeleri dönemedim ve bu yüzden ustura ile çoğu köşeyle bayağı uğraştım. Çok profesyonelce olmadı ama bir dahaki sefere başka türlü deneyeceğim.Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

7 Beğeni

Otomatik bir harita çizme aparatı üzerine çalışıyordum, yeni bitti. Belli kısıtlar ve başlangıç noktaları ile bazı parametreleri veriyorsunuz, verdiğiniz bilgilere göre en optimum haritayı otomatik çiziyor. Sabahtan beri çocuklar gibi şenim, şirkette önüme gelene gösteriyorum çogzel oldu :roll_eyes:

Böyle anlarda NDA’lerden nefret ediyorum :frowning:.

8 Beğeni