Bugün Ne Ürettiniz?

Aslında o kadar da zor değil, sadece malzeme gerekiyor. Maket bıçağı zor geliyorsa kağıt kesme zımbırtıları var. Sabrın yetmiyorsa bir şey diyemem tabii ama bence yapabilirsin. Bir kere çözdün mü gerisi kolay olur.

2 Beğeni

Pacman kumbarayı bitirdim bugün. Malum ülke koşulları birikim yapmak lazım :joy:

14 Beğeni

Dolar atacaksanız çok mantıklı. Atmayacaksanız çok mantıksız maalesef. :frowning:

Çok haklısınız maalesef . :pensive:

1 Beğeni

Arkadaşlar eski ciltli kitaplarımızın dışına, şömiz bastırabileceğimiz bir site ya da bir yer var mıdır. Şömizin kağıdı ne tür kağıt oluyor. Kuşe mi selefon kaplı kuşe mi ya da başka bir şey?

1 Beğeni

İnanılmaz beğendim. 3d mi yaptınız? Atari salonlarında Pacman günlerim geldi aklıma…

Yeni nesil tanklı yazıcı ile evde bile yapılabilir aslında. Ben 1-2 senedir fotoğrafları öyle basıyorum.

İş bankası yeni ciltlilerinde olan kağıt galiba dokulu sanatsal resim kağıtları ya da benzer bir kağıt. Ben bir sorayım kağıtçı arkadaşlara.

1 Beğeni

Üstat yazıcım yok, şöyle kaplamam gereken 20-30 kitabım var. Böyle bidolubaski.com tarzında ben gönderip çıktı alabileceğim yerler olursa güzel olur diye düşünüyorum.
Şimdiden yardım için teşekkürler.

1 Beğeni

Muhtemelen mat veya parlak selefonlu kuşe kağıt ile yapıyorlar. 170 -200 gr arası kağıt uygun olur gibi…

Kağıt fiyatları bu kadar yüksek olmasaydı alıp denemeler yapılabilirdi.

Cilt işleri yapan bir arkadaşıma sordum ama o bunları yapmadığı için bilemedi. Dijital baskı yapan yerlere sormak lazım dedi.

1 Beğeni

Beğenmenize sevindim, evet 3d ile yaptım :hugs: Kesinlikle geçmişe götürdü beni de.

1 Beğeni

Bir takım yeni yıl hazırlıkları. Hem evime, hem de arkadaşlarıma yılbaşı hediyesi olarak yapmaya başladım. Akrilik boya ile yapması çok kolay, tavsiye ederim.

9 Beğeni

Üstat çok teşekkür ediyorum. Hem yardımınız hem inceliğiniz için.

1 Beğeni

Benim de elimde şömizleri olmayan bir sürü ciltli kitap var. İnternetten kapakları bulup kendim yaptırmak istedim ama kalın sömiz kağıdı ve baskı konusunda net bir bilgi edinemedim. Birkaç sene önce sorduğum bir baskıcı tek tek yapan yer yoktur diyip 100 tanesi için fiyat vermişti. Dedim ne yapayım 100 tane aynı şömizi :slight_smile: Kendiniz için yaptırırsanız buraya da atarsanız sevinirim.

1 Beğeni

Tabii ki, işe yarar şeyler bulursam paylaşırım.

Şömiz miydi düz karton kapak mıydı emin değilim ama forumda biri yapıyordu bu işi. @yates232 diye kalmış aklımda. Hatta Dune için yapacaktı sanki bir ara.

3 Beğeni

Dune ve Philippa Gregory kitapları için şömiz yapmıştım, evet o benim :blush:

5 Beğeni

Hah, doğru hatırlıyormuşum. :slight_smile:

Hocam Dune’ları göremedik, bitti mi onlar?

2 Beğeni

Merhaba konuyu gördüm elinize sağlık. Baskı merkezine gidemediğiniz için kırtasiyeden çıktı aldığınızı belirtmişsiniz. Çıktı aldığınız normal kağıt mıdır? Baskı merkezinde nasıl kağıttan almak gerek acaba?

1 Beğeni

Seriye devam edemedim. Tasarımları yapabilmem çin hikayeyi hissetmem lazım ancak İkinci kitaptan sonra seri akmadı bende bıraktım. Dolayısı ile kapakları yapacak heveste kalmadı malesef :frowning:

@Srbs teşekkürederim. Renkli dijital baskıya özel yağlı çok mürekkebi içinde tutmayan baskı kağıtları mevcut . Alternatif olarak fotoğraf kağıdı olarakta sorabilirsiniz. Eğer böyle bir çalışmanız olacaksa a5 e bir örnek bastırın ve mürekkebin yüzeyde yayılmasına bakıp bir ön test yapın daha sonra siyah beyaz gerçek boyutunda bastırıp pixelizasyonun durumunu gördükten sonra son cıktınızı aldırın. Öteki türlü ciddi maliyet

3 Beğeni

Çok teşekkürler üstat. Tasarımları halledip, baskı merkezinde biraz deneyerek görmek lazım dediğiniz gibi.

1 Beğeni