Bugün Ne Ürettiniz?

Kontrol etmedim ama Netflix çevirisi de mi kötü ?

Onu hiç dikkate almadım açıkçası :slight_smile: videodan bağımsız indirilebilir Türkçe altyazı içerikleriydi benim bahsettiğim daha çok. Netflix’deki muhakkak oldukça doğru bir çeviridir kanımca, lakin benim bahsettiğim daha çok, “tamam içeriği torrentten çektim, şimdi buna güzel bir Türkçe altyazı istiyorum” dendiğinde yıllardan beridir düzgün bir çeviri olmamış olması.

Çeviri yapmak gerçekten hoşuma gitti diğer yandan. Bunun olacağını biliyordum aslında ama Overthinking hastası birisi olarak kendimi yine şaşırtıcı olmayan bir şekilde işin başında kelimelerle kavga içerisinde buldum. “Metne sadık kalmalıyız” diyen adamla, “biraz yorum katsak daha keyifli aslında” diyen adam mesela masanın üzerinde bardakları tabakları kırarak yuvarlanıyor veya “keyifli bir kelime seçimi yaparsak okuyuşu sendeletir miyiz ki?” diyen adam karşısındakine mandalina kabuğu asiti sıkarken diğeri de “pratik ve hızlı olalım” diyerek onun kasıklarına tekme sallıyor falan filan böyle şeyler. arkada büyük bir kalabalık, “sakın şakaları veya anlatıları yöreselleştirmeyin de ne halt yaparsanız yapın” diyerek dalgalanıyor.

vay canına yine ortalık bir anda karıştı.

Planetdp’de (vpn ile giriliyor) böyle bilindik yapımların netflix, amazon… altyazıları da paylaşılıyor mesela:

belki bu da kötüdür bilmiyorum sonuçta şöyle bir başlık açılanilmiş ama bana abartı geliyor:

Anlıyorum. Onlar olsa da ben yine çevireceğim. Kendimi deneyip görmek istiyorum çünkü. Diğer yandan sol kolunda yıllardır Cowboy Bebop dövmesi olan bir insanım :slight_smile: kendimi görmek istiyorum. Her şekilde çevireceğim. Ama bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Yaklaşık on yıl önce yazdığım kısacık bir öyküyü seslendirdim: Hediye.

7 Beğeni
8 Beğeni
8 Beğeni
6 Beğeni

ÖSYM silgisi dikkatimizden kaçmadı.
:smiley:

Hatırası var, dermişim :smiley:

1 Beğeni

Hepimizde acı bir hatırası var :slight_smile:

1 Beğeni

Fırına gönderdiklerimizden bana düşenler :astonished:

15 Beğeni
7 Beğeni

:smiley:

17 Beğeni

Kabul ediyorum daha yapmadan atıyorum.Acaba ne yapsam. Asılan gece lambası, hobit evi veya çini vazosu aklıma gelenler. Önerisi olan var mı :slight_smile:

9 Beğeni

Hobbit evi. :smiling_face: 20 karakter.

3 Beğeni

Ben de hobbit evi diyorum.

4 Beğeni

Gandalf çizdim. :blush:

17 Beğeni

Ben bir şeyler üretmeyi bıraktım artık. sadece üretiyormuş gibi yapıyorum.

3 Beğeni

Yaklaşık yedi ay sonra, bilgilendirici video serime yeni bir tane eklemeyi başardım. Postacılığın tarihini anlatan videoların ilki antik çağlarda, ikincisi de Avrupa ve Amerika’da postacılığın gelişimini konu alıyordu. Bu video da İslam tarihinde posta ve haberleşmenin gelişimini konu alıyor.

13 Beğeni