Bugün Ne Ürettiniz?

Olay bir kitap, bayıldım.

5 Beğeni
6 Beğeni

Yazıp bitirmek ondan sonra okuyuculara sunmak. Sonra daha iyilerini yazmak

90’larda oynadığım bir oyundu ve yapım aşamaları hakkında bahsetmek istedim

4 Beğeni
3 Beğeni

Sürpriz gece videosu.

6 Beğeni

Bu deneyi çok seviyorum, bir de sizden dinlemek güzel olacak. :smiley:

1 Beğeni

Meraklılarına okumadıysalar şu kitabı da tavsiye edebilirim. Akademik bir anlatım yok Carl Sagan tarzında popüler bilim dilinde. Kitap bitince insanı bir de gözlemcileri kim gözlüyor düşüncesiyle baş başa bırakıyor.

@Abraxas simülasyondayız diyordun da aklıma geldi. Gözlemlenen evrenle gözlemlenmeyen evrenin farklı davranması; gözlenen evrenenin daha inandırıcı olması için serverlara yük binecek şekilde yoğun grafikli halde işlenmesi, gözlemlenmeyen evrenin aha sırtını döndü serverları hafifletin deyip daha düşük ayarlara geçmesinden sebep olabilir mi? Koskoca evrenin her noktası ultra ayarlarda açık olsa simülasyon elektrik ihtiyacını karşılamak için insanlardan bio-pil yapmak zorunda kalırdı. Yoksa o_O

5 Beğeni

Olamaz kanka. Gözlemci gözlemleme faaliyeti dolayısıyla probability function’ı sadece kuantum düzeyde çökertiyor. Sırtını dönünce simülasyon eğer düşük ayarlara geçiyorsa ve senin bunu makro düzeyde fark etmen mümkünse, bunun gözlemci etkisiyle bir alakası yok demektir.

Aşırı gelişmiş bir uygarlık bu derece kaliteli bir evren simülasyonu yaratabiliyorsa bence işlemci ve enerji sorunlarını da çözmüşlerdir, düşük ayarlarda oynamaya veya insandan pil yapmaya gerek yok. o_O

2 Beğeni

İşte başka bir simülasyondan geldiğinin ispatı. Bu evrene kaliteli demen için başka kalitede evrenler de görmüş olman lazım, biz gariban dünyalılar ne bilelim kaliteli mi değil mi. Burası başka bir evrenin cehennemi mi doğru söyle xd

Matrix’te ki mimar robotu demek ki bio-pil yapmanın ötesinde vizyona sahip değilmiş. Sonuçta o da dolaylı yoldan kul yapımı şaşırmamak lazım xd

2 Beğeni

Sırtımı döndüm, senin kodun düşük ayarlarda çalışmış. :slight_smile:

1 Beğeni

LeL.

Gözlemleme işini de neden sadece göze indirgediysem. matt murdock kardeşimiz sırtı dönük de olsa kırmızı lateks elbisesiyle tüm her şeyi gözlemliyor misal xd

1 Beğeni

Üzerinde çalıştığımız dizi projesinin ilk karakteri, hikayesi burada anlatılan Yepi’nin oğlu Atta.
El emeği, ekip çalışması.

4 Beğeni

Aklıma gelmişken, çift-yarık deneyi ve dalga fonksiyonunu ilginç bir açıdan ele ala bir bilim kurgu/korku romanı okumuştum. The Flicker Men.

Başkişi kuantum mekanik uzmanı deneysel bir fizikçiydi, bir gün çift-yarık deneyi yaparken aklına dalga fonksiyonunu hangi gözlemcilerin çökertebileceği sorusu geliyordu. İnsanların çökerttiği bilinen bir gerçekti, ancak mesela aynı gözlemi insan olmayan primatlara, kedi köpeğe veya ne bileyim yeni doğmuş bir bebeğe yaptırırsan sonuç aynı mı olurdu?

Sonra önüne gelen her deneğe gözlem yaptırıyordu ve sonuç olarak sadece insanların ve dolayısıyla bizi diğer canlılardan ayıran şey olan insan ruhunun fonksiyonu çökerttiğini keşfediyordu. Bu buluş tabii sansasyon yaratıyordu ve çok geçmeden etik-dışı kullanım alanları yaratıyordu: ruh detektörü. Fonksiyonu çökertemeyen insanlar da olabilir mi ve öyleyse bu kişiler ruhları olmadan sadece doğal fonksiyonlarla (bir nevi yapay zekalı robot gibi) yaşayıp aramızda saklanıyor olabilirler mi?

Bayağı hoşuma gitmişti bu konu ama kitap ikinci yarıda iyice tekno thriller’a dönüştü, fonksiyon çökertemeyen insanların her makro olayı daha çökmeden gözlemleyebilip multi-verse tarzında (Dr. Strange de mi böyledi?) takıldıkları ortaya çıktı. Uçtu da uçtu.

Diğer bir deyişle insandan sadece pil olarak yararlanmak için koca simülasyon yaratacak kadar vizyonsuz makine olmaz.

2 Beğeni

Spider-Man: Across the Spider-Verse bu animasyonun konusu bu tam olarak. Canon dışına çıkılınca evrenler çökmesin diye evrenler arası bir örümcek birliği var.

Sen bu kitaba inceleme yazmıştın sanki. Ruhumuz olmadan sadece birer makine değil miyiz alfa romeo?

Tamam bir şey demedik makinelerine ya ne kıymetli makinen varmış. xd

1 Beğeni

Bir başlığı daha gasp ettik, beni forumda 4 kişi ciddiye alıyordu, senin yüzünden bu sayı 1’e düştü.

2 Beğeni

Ciddiye alınmak istiyorsan nokta olarak -xd- kullanan biriyle niye takılıyorsun xd

Off-topic maceramız burda son buluyor burası x başlığı diye tenkit eden de çıkmadı hiç. Forumda istediğim gibi hareket etmek de eğlenceli değilmiş mobbingi özledim #_#

2 Beğeni

Anneannemin hatırasını da aldım.

16 Beğeni

Teknik olarak bunların hepsi witchcraft sayılır xd

3 Beğeni

Süperiletkenler hızın, verimliliğin ve etkin enerjinin anahtarı olabilir.

4 Beğeni