George Boole, ikili Aristoteles mantığını matematiksel bir düzleme yerleştirdi ve bilgisayar mimarisinin temelinde yatan, sadece 1 ve 0’dan oluşan Boole cebrini kurdu.
Teleskoptan gelen ışığı da optik mantık kapılarına sokarsak, bu mantık kapılarını da NP-hard problem çözecek şekilde dizersek bence net kasar. Kasmazsa da nurtopu gibi beleş NP-hard solver’ımız olur.
Tabi problem büyüklüğüne göre exponansiyel ışık yoğunluğu gerektirirdi alet, oluru yok. Culling mantığını güzel kodlamış simülasyonu yazan arkadaş ne diyelim.
NP-hard problemini hiç duymamıştım ama PP-hard problemi olan arkadaşlarımdan bunun ciddi bir sıkıntı olduğunu duyuyorum. İnsan içine çıkamıyorlar.
Ohoo hocam PP-hard problemi çözen zaten tüm problemleri çözmüş demektir. Büyük risk, büyük ödül diye düşünmek lazım bence.
Yine de hocam arkadaşlarınıza bütün pantheonlardan sabırlar diliyorum. Ama çok dert edinmesinler, herkesin başına gelebilen şeyler bunlar.
O problem blue pill ile zaten çözülmemiş miydi reyizcan?
Heuristic sayılır hocam o
Bilimcemiz yok diye dolandırın bizi puu ayıp size insanlar bilim yapıyor burda xd
Not hard problem
Probabilistic polynomial problem sınıfı üzerine yaptığımız tartışmalar için böyle ithamlarda bulunman beni derinden yaraladı @Howl hocam. Edep ya hu.
Howl gene güzel bir kadına aşık olmuştur, ondandır. Aklı fikri başka yerlerde.
Blue Bill de integral operatörü zaten elli birinci caddenin yetmişinci caddeyle kesistiği Trump Tower Niagara My Polynomial Residence inşaatında yük çekiyor. Eczacı kadınlardan çekinen bir arkadaş Arif’in dediğine göre ayrıca xd
Yani çok çok spesifik 3-5 durumda işine yarayabilecek bir yol olabilir. Ben pek çözüm gözüyle bakmam şahsen.
Hani 3-5 case de zorlarsan falan, ama @isos81 hocamı kırmamak için karşı çıkmamıştım. Sizin içiniz fesat hocam.
Valla ya, bu ülkede bilim bu yüzden ilerlemiyor azizim.
PP-hard probleminin bildiğim kadarıyla çözümü yok. Lütfen probabilistic polynomial’i eksik anlatmayalım.
Şaş-kaza çözen olursa da polynomial hierarchy’deki tüm problemleri çözmüş olur hocam. Blue Bill iddiasını ispatlarsa dünyanın yegane sahibi olur.
Ya sen Sandmansin morfeusu dinleyip kırmızı hapı alsana daha üç film çekcez bunun üstüne youtube’a atılacak alternatif sonlar videosu değil bu xd
Herkesi beyaz tavşanı takip etmeye davet ediyorum xd
Her şeyin matrixe bağlanması simülasyonun kendini gösterme cabası mıdır hocam xd @Abraxas
For the record: blue bille falan işim olmaz, tanımam etmem. Katip reyiz bunu kamuoyu için kayıtlara geçirsin lütfen.
Okey, bunu aradan çıkardıysak; hocam blue pill iyidir, cehalet saadettir, ben neo olsam blue pilli yutar masabaşı sigortalı işime geri dönerdim net.
Bulanık mantık, 0-1’den ibaret Aristo mantığına karşı insan zihninin çalışma prensibinden esinlenerek tasarlanmış, sözel ifadelerin matematiksel izdüşümünden doğan bir yöntem.