Bugün Ne Ürettiniz?

Teşekkür ederim… :sweat_smile: :sweat_smile:

2 Beğeni

2024’e hiç kaçırmadığım porgramdan başlamak güzeldi. :slight_smile:

4 Beğeni

Yavaş yavaş 2024 içinde burayı da doldurmak istiyorum. İlkini şöyle bırakayım.

3 Beğeni

Çok ama çok güzeller, sanki ait olduğu dönemle bugünün teknolojisini birleştirerek eskiyi yenide, yeniyi eskide görmek gibi bir şey. Ellerinize emeklerinize sağlık :star_struck:

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum, değerli yorumunuz için. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Daha önce Yerli Bilimkurgu Yükseliyor’da yayınlanan öyküm “Beş Parsek Davası’nı” çeviri edergimiz kontrabandapart’a da aldım. Haliynen HTML ve JS kodlarını da üretmiş oldum. İyi okumalar.
https://kontrabandapart.info/mtn/bepa.htm

Ayrıca, kontrabandapart’ın daha da gelişmesini umduğumuz bir bilimkurgu sekmesi de var. Siteye girmişken -eğer girerseniz- oraya da bir göz atıverin derim.

8 Beğeni

Parmak iziniz bir başkasında yoktur. Yürüyüşünüz dünyadaki herkesten farklıdır. İrislerinizin desenleri size özgüdür. Biyometri, size özgü özelliklerle sizin nasıl tanınacağınızı araştıran bir bilim dalıdır.

7 Beğeni

Bugün farklı şeyler denedim biraz.

10 Beğeni

9 Beğeni

9 Beğeni

8 Beğeni

Türkiye, tarihinde bir ilki yaşadı. Bir Türk astronot, asker, pilot ve elektrik mühendisi Alper Gezeravcı Axiom Space AX-3 misyonu kapsamında uzaya çıktı. Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışmalarına devam eden Gezeravcı, burada hangi deneyleri yapıyor ve yapacak?

Dün yapmaya başladığım videoyu ancak bugün bitirebildim. O yüzden ses kaydında 23 Ocak diyorum.

8 Beğeni

Orta Dünya’dan Esintiler

8 Beğeni

Roma:

12 Beğeni

@limon_supernova
Bu resimleri hangi yapay zekaya ürettiriyorsun. Çok güzel resimler ortaya çıkartıyor.

2 Beğeni

Yeni açılan surrealedebiyat edergisinde eski bri yazım yayınlandı:

4 Beğeni

Teşekkür ederim, Bing kullanıyorum, o da nitekim DALL-E 3 kullandığından oldukça gelişmiş. Yaratmak istediğiniz şeyi uzun uzun açıklamanıza gerek yok, kilit kelimeleri girmeniz kafi, gerisi hallediyor. Örneğin: “Mars gezegeni + yoğun kırmızı, az beyaz + mitolojik + Barok rölyef” yazmamla biraz yukarda paylaştığım gibi harika şeyler çıkarıyor, sonrasında gerekli oynamaları yapıyorsunuz. yahut: “Gandalf Balrog ile savaşıyor + bizans sanat stili” yazmamla yine yukarda paylaştığım klasik bizans sanat eseri gibi orta dünya resimleri çıkıyor. Diğer yapay zekalara bunu katiyen kolay kolay anlatamıyorsunuz. Fakat işin kötü tarafı Bing’in kotası sınırlı. Kota dolunca yazdıklarınızı üretmeye devam ediyor ama uzuyor, kota olayını nasıl aşıcam bilemedim, onu aşmaya çalışırken Gencraft’a iyice sardım son 1-2 gündür, henüz ondan paylaşım yapmadım ama reel insan yüzü üzerinden harika senaryolar üretebiliyorsunuz onda da. Özellikle tanınmış idollerin fotolarını önden yükleyip o yüzü kullanarak muhteşem ve daha popüler olabilecek şeyler üretmeniz olası.

Ek olarak: yukarda “Roma” çalışmasında paylaştığım çalışmalar ise çok daha karmaşık komutlar içeriyor. onları başarılı örneklerinden gördükçe ilgili etiketleri alıp kendi kompozisyonuma göre etiketleri oynayarak değiştiriyorum. ve yine Bing’te yapıldı roma başlıklı olan da.

2 Beğeni

Kısa öykülerden oluşan bir üçleme üzerinde çalışıyorum. Bir öykü var ki üç kitapta kısım kısım anlatılacak. İşte bugün ilk kitaptaki öykünün dilini, diğer hikâyelerin aksine birinci tekil sahıs yapma kararı aldım. Fevkalade memnunum. Alta tadımlık bırakıyorum.

5 Beğeni

Bildiğim kadarıyla o dönemde ( 1. Dünya Savaşı süresince) henüz “Dünya Savaşı”, “Cihan Harbi” gibi kavramlar kullanılmaya başlanmamıştı.

Wikipedia’dan alıntılıyorum:
Savaşın taraflarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu’nda “Genel Savaş” anlamında Harb-i Umumi (Osmanlıca: حرب عمومی), halk arasında ise Seferberlik olarak adlandırılmıştır. 1917’de Amerika Birleşik Devletleri’nin savaşa katılmasına kadar bu savaş ABD basınında Avrupa Savaşı olarak anılmıştır.

Kaynak: Wikipedia - 1. Dünya Savaşı

2 Beğeni

Gencraft ile yaptım:

kız model için Sia’nın video kliplerinde oynayan balet kızın fotoğrafını kullandım.

5 Beğeni