Teşekkürler. Anlaşılması için yine de Cihan Harbi kalıbını kullanabilirim ama aklımda bulunsun. Bu arada konuya hakimseniz ve hikayeyi bitince gözden geçirmek isterseniz çok sevinirim.
Açıkçası, ne konuya hakimim ne de hikayedeki dile. İzlediğim bir tarih videosundan aklımda kalan bir bilgi sadece.
Özellikle altın olan ikinci görselin promtu nedir acaba?
yüzüklerin efendisi + frodo ve gollum yüzük için dövüşüyor + altın renk + barok rölyef - Bing
mitoloji kelimesini ekleyince de her daim harika şeyler çıkıyor bu tip işlerde, örneğin:
frodo ve gollum yüzük için dövüşüyor + altın renk + yüzüklerin efendisi mitolojik + barok rölyef
Ben de defter üretiyordum hocam. İç kâğıt olarak ne kullanıyorsunuz?
Bunlar deneme amaçlı kendi çapımda ufak çabalarım. Elimin altında Tomoe River A4’ler vardı, onları kullandım. Defterleri dolmakalemle kullanıyorum, kâğıdı uygun olmazsa çok kötü oluyor.
Evet, ben teksir kullanıyordum. İnceliği hoşuma gidiyor ama arkaya geçiriyor. Tomoe River kaç gram bir kâğıt?
52 gram ama dolmakalem mürekkebiyle uyumlu.
Önceden 100 sayfa A4 TR kağıt fiyatı uygunken sonradan onun fiyatı da roketledi. O yüzden mali açıdan A4 alıp defter üretmek uygun olmayabilir. Hobi olarak farklı elbette.
TR kağıtlardan denemek istersen Karatis’lere bakabilirsin hocam. Ivory gerçi hepsi ama ben genel olarak memnunum. Kemal Hocamın da dediği gibi, 52 gsm olmasına rağmen (64’ü de var ama ortalıkta pek yok) mürekkep konusunda çok başarılı bir kağıt.
Not: Fiyatı ne olmuş acaba diye bakarken Panel’de eski fiyatını gördüm. TR alıp defter üretmek istersen şu anda gayet uygun. Sarıkalem’de 2 katı mesela şu an.
Yok defter üretme azmi benden geçti. Hâlâ dikmem gereken üç-dört defter duruyor bir kenarda.
Çocukluğumuzdan beri hayalini kuruyoruz ışınlanmanın. Peki 2020’li yılları yarılamak üzereyken neden hâlâ yok? Hızlı bilgi transferinden gizlilik avantajlarına, kuantum ışınlamanın potansiyeli büyük. Kuantum ışınlama ne demek?
Hocam bunlar güzel resimler, bu dediğimi de yanlış anlamayın ama bana sorarsanız gen AI üretimi şeylerin başlığı ayrı olmalı diye düşünüyorum.
Bence bu başlık biraz da özel bir başlık; bir şeyler yaratmak/üretmek/ortaya koymak çok çok zor bir şey ve üretilenler hoşuma gitse/gitmese bana hitap etse de etmese de bence biraz daha özeller.
GenAI üretimi eserlerin bu başlıkta bu kadar yer kaplaması doğru değil diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam bu tarz eserlerin gönderilmesi için bir başlık vardı zaten ama emin olamadım
Yoksa da bence artık açmalıyız
Bu başlık sanırım. Birçok arkadaş paylaşmış.