Forumda şu başlığa gelen sorulara, bana gelen soruları da ekleyerek bir içerik hazırladım. Forumun katkısı büyük
Evren ve yapısı üzerine. Bilimkurgusal Önermeler Kabuller ve Sorular kitapçığının içinden bir bölüm.
Şimdi ve Daima kitabı hakkında biraz daha uzun bir inceleme yazısı kaleme aldım. Meraklısına iyi okumalar.
Sonunda yazdım
Bir animasyon dizi projesi olarak başlayıp şimdilik kitaba dönüşen Geleceğin Tarihi’nden yayınlanan üçüncü öykü. Kitap bitti bitecek.
Arkadaşlar merhaba. Kardeşimin oyunlarla ilgili içerik ürettiği daha çok yeni bir kanalı var. Ben de kendimce işin yazı kısmında destek olmaya çalışıyorum. Vaktiniz varsa ya da dikkatinizi çekerse bekleriz, buyurun konuğumuz olun, henüz çay kahve servisimiz başlamadı ama İnşallah o da olur ileride. Eksik, hatalı ya da yanlış gördüğünüz bir şey olursa da tavsiyelerinizi almak için buradayım efenim.
Yaklaşmakta olan kitabım için geçen üç yılda ürettiğim yapay zeka çizimleri için bir instagram hesabı açtım, hem imajları ve onlarla birlikte kitaptan kısa cümleler paylaşacak hem de bu kitap ve gelecek kitaplarla ilgili gelişmelerin duyurusunu buradan yapacağım, takip ederseniz sevinirim:
Yaklaşık 1 hafta önce Unity’de arkadaşlarımın projesine level-designer olarak katıldım. Word-puzzle temalı bir oyun henüz teste girmedi, teste girmeden önce publisher bizden 500 tane level istedi. Kelimeler İngilizce olduğu için kelimeleri Chatgpt’ye bulduruyorum şu an. Doğru ve iyi prompt verince ChatGPT olayı hemen kavrıyor ve çok sağlam destek oluyor. Kelimeleri puzzle haline getirme işini ise bir word-puzzle maker’a yaptırıyorum. Bana sadece Unity arayüzünde her leveli manuel olarak ayarlamak kalıyor. Chatgpt olayını çözdükten sonra işim çok hızlandığı için fazla üretken hissediyorum.
Herkese bol şans.
Valla hocam sevindim sizin işinize yaramasına. Ama benim tecrübem tam tersi oldu gibi hahah. Anlatayım;
Geçenlerde gaza geldim dedim ki “bir game jam’e katılayım”. O sıralar bir Godot Engine jam’i vardı. Tema “scale”. Ben de rastgele verilen prosedürel generate edilmiş ejderha pullarının ölçeğiyle oynayıp eşit ağırlıkta iki gruba bölmeye çalıştığımız bir puzzle oyunu yapayım dedim. Godot dilini (gdscript) de hiç bilmiyorum, dedim onu da öğrenmiş olurum yeşillik olur.
Sonra oturdum yazmaya başladım. İşte rastgele texture yaratmak lazım, rastgele belli sayıda köşeye sahip konkav poligon yaratan fonksiyon lazım, texture’ları da poligonlara bastıktan sonrası düz Godot plumbing’i.
Ben güzel güzel geometri fonksiyonları yazıyordum bi yandan GDscript dökümantasyonuna baka baka. Ondan sonra belamı arayasım gelmiş olacak ki dedim “hele bir GPT ne yapacak bir sorayım”. Sordum, şak diye yazdı? Bir kaç uç vaka düzelttim performansı adam ettim cillop gibi oldu alet.
Ondan sonra o fonksiyonları aldım plumbinge giriştim. Sonra dedim ki “ulan ben ne yapıyorum?”. Hobi olarak giriştiğim projede işin zevkli kısmını AI yaptı, ben amelelik olarak gördüğüm kısmı yapar buldum kendimi. Projeyi direkt sildim, “allah belanı versin” dedim. O zamandan beri Godot’ya elimi bile sürmedim.
Velhasıl, bir hobim daha gitti. Bu işlerle alakalı olarak canım aşırı sıkkın.
Kitap Cumhuriyeti’nin yayınladığı “Gezegenin Etrafındaki Kadınlar” antolojisinde yer alan öyküm Cam Kemikler’i seslendirdim. Altın kemikleriyle ışıldayan kadınlar aşkına!
İlk sayısı çıkan ORM fantastik öykü ve resim dergisinde bulunan Çan Kulesi isimli hikayem için yakın zamanda ürettik. Ben yazdım, Elif Kut çizdi.
Uzun zamandır bekleyen deniz kabuklarını değerlendirmek istedim. Küçük ince tornavida ile deldim. Sadece yelpaze gibi şekli olanlar deliniyor. Normal bildiğimiz kabukları delemedim, belki matkapla olabilir. Rüzgar çanı yapmak için iple telle filan astım. Görünüşü pek estetik olmadı ama sesi hoş çıkıyor.
İzmir’de olanlara duyurulur, perşembe gününden itibaren on gün boyunca, Darağaç’ta, kitabım Geleceğin Tarihi’nin okumasını gerçekleştireceğim. Darağaç nerede bilmiyorsanız DM lütfen. Tanışırız, konuşuruz. Her gün saat 19:00’da.
Tarihler değişti, cumartesi başlayıp 24 nisana kadar devam edecek.
İşte bu serinin ilk kitabını tamamladım bu sabah. 5 yıl sürdü yazması. (Okumak isteyen olursa Wattpad’de yayında diyeceğim ama burada pek Wattpad kullanıcısı yok.) İkincisini düşünüyorum şu an, bir “bismillah” desem, başlasam da nasıl diye.
Persona 3 Reload ve Persona 5 özelinde kendimizce Persona serisiniden bahsettik. İlgilenen arkadaşları bekleriz.