Merhaba arkadaşlar. Mayıs ayı 2 etkinlik kitabımız var. Etkinlik 10 Mayıs’ta başlayacak. Şimdiden keyifli okumalar ve tartışmalar dilerim
Kitabın Konusu:
“Sınırlı kaynakların bulunduğu bir ortamda kendini kopyalayan kusurlu bir sisteme
sahip olduğunuzda evrim kaçınılmazdır.” Lee ve Mal’in rutin hayatı, Bodmin Moor’da canavarların izini sürmeye karar verdiklerinde tepetaklak oldu. Belki canavarlardan çok daha büyük bir keşfe imza attılar, ancak Lee’nin en iyi arkadaşı Mal, o gün gizemli bir şekilde kayıplara karıştı. Geçen dört yılın ardından, Lee için tüm umutlar tükenmek üzereydi. Derken beklenmedik bir şey oldu, Mal ansızın geri döndü. İyi ama bunca zamandır neredeydi ve kimin için çalışıyordu? Fizik profesörü Kay Amal Khan saldırıya uğradığında, istihbarat servisi durumu soruşturmaya başladı. MI5’te görevli Julian Sabreur, soruşturmanın peşinde sürüklenirken kendini tehlikelerle dolu bir bilinmezliğin içinde buldu: İnsan olup olmadıkları bile belirsiz gizemli güçlerin hizmetkârlarıyla kıyasıya bir mücadeleye girişmek zorundaydı. Julian’ın elindeki tek ipucu ise karıncalı bir video görüntüsüydü, Bodmin Moor’da öldüğü söylenen bir kadının görüntüsü… Oysa Khan’ın boyutlar arası araştırması tamamen teorikti, ta ki dünyamızla başka dünyalar arasındaki çatlakları keşfedene kadar. Üstelik bu çatlaklar günden güne genişliyordu ve içinden neyin çıkıp geleceğini kim
bilebilirdi?
Bilimkurgu ve fantastik edebiyatın hızına yetişilemeyen ve Hugo, Arthur C. Clarke, British Fantasy, British Science Fiction Association Awards gibi ödüller kazanan en üretken ve yenilikçi yazarlarından Adrian Tchaikovsky, Cennetin Kapıları ile bizleri paralel evrenler arasında süregiden destansı bir maceraya daha çıkarıyor.
“Parlak, spekülatif icatlarla dolu.”
STEPHEN BAXTER
Aynı anda çok etkinlik olunca yetişilemiyor. Büyük Defteri okudum, sonrasında Parlayan Sözlere Başladım. Parlayan Sözler hacimli iki kitap olunca buna artık fırsat kalmıyor. Halbuki kitabı da almıştım
110’a geldim, Mal’ın White’ı öldüren ikiliden biri çıkmasını beklemiyordum. Yazar sürekli çoklu evren teorisine göz kırpıyor ama daha fazlası çıkacakmış gibi hissediyorum.
250’ye geldim. Kitap akıyor akmasına ama bir şeyi merak ettim. Kitapta çokça kabadayılar ifadesi geçiyor ve benim kafamda insan olmayan Polat Alemdarlar canlanıyor Orijinal kelimenin çevirisi gerçekten kabadayı mı, yoksa çeviri de mi sorun var?
Kitabın en sevdiğim kısımları spekülatif evrim kısımları. Bunların arasında ise açık ara Savaş Çığırtkanları favorim. Evrim konusunda bize alternatif baskın türler ve olası gelişimleri çok iyi bir seçim olmuş. Tchaikovsky bize tek bir tür verip alın size düşman demek yerine seç beğen al diyebilir son kısımda.We live in a society sözünün çoklu evrensel karşılığı.
Hominids ile bağlantı kuracaktım ama kitabı yarıda bırakmak istemeyip yarıda bıraktım, o yüzden bağlantısız kaldı.
Öncelikle Tchaikovsky yeni bir tarz denemiş bu kitapta, girişi hafif bir Dean Koontz esintili, devamı bilim kurgu tarafı devreye girene kadar - ve hatta sonrasında da- bir tık temposu düşük Dan Brown romanı gibi.
@MelihAntepli Orjinal kelimeyi ve kökenini araştırınca çok ilginç şeyler gördüm.
Orjinalinde Plug-uglies diyor Alison onlara, s162. Bu terim -plug ugly- 1854-1865 yılları arasında Baltimore’da kurulmuş bir sokak çetesinin ismi. Biraz da miğfer gibi kullandıkları plug şapkalardan almışlar adlarını.
@Lorien_archers Evet hominids diyebiliriz, yabancı kaynaklarda neanderthal diyorlar ama henüz o terime rastlamadım kitapta. Fena kitap değildi aslında.
Sayfa 132’de Zamanın Çocuklarına bir selam gönderiyoruz. Cennetin Kapısı da Omtose Phellack ile açılırsa şaşırmam. Bilgisayarın bağlı olduğu ağın çok soğuk olduğunu biliyoruz. Bu işin altından Jaghut’lar çıkacak gibi . Zaten Mal’ın yanındaki eleman Jaghut’a benziyor.
sayfada bahsettiği tuhaflık ve gariplik seviyesi ölçen ‘Uygulama’ Fringe dizisini hatırlattı. Orada paralel evrenden gelen nesneleri tespit etmek için böyle bir cihaz geliştirmişlerdi.
Kitabı bitirdim. Çok iyi bir yazar. Şu ana kadar okuyup sevmediğim bi kitabı olmadı. Sadece aklıma bir şey takıldı. Bu bir serinin ilk kitabı mı yoksa tekil bir kitap mı? Sadece sonu devamı var havasında bitti çünkü.