Çok Övüldüğü Halde Size Hitap Etmeyen Anime/Mangalar

Her türe açık birisiyim ve tükettiğim eserlerden genel olarak çok iyi olmasalar bile seveceğim yönler buluyorum. Son yıllarda tükettiğim eserlerden hiç memnun ayrılmadığım olmadı. Genelde tavsiyesine güvendiğim isimlerden alıyorum ya da sevdiğim yazar/çizerlerin işlerini tüketiyorum. Kendime göre olmayan şeyler varsa da genelde haberim oluyor zaten tüketmeden önce ve pas geçiyorum. Yolla gelsin babo ok.

1 Beğeni

SpyxFamily.Overrated.

Normalde düne kadar “Berserk” cevabını verirdim (özetle başlamadığım, başlasam bile bana hitap etmeyeceğini düşündüğüm seriydi) ama dün YouTube’da çok az Anime için yapıldığı kadar çok Türkçe Berserk içeriği görünce seriye başlayayım dedim.

…ve pek de şaşırtmadı.

“Gelin bizi öldürün, hırtın önde gideniyiz” diye dolaşan askerler (hani “bu seride tamamen iyi ve tamamen kötü hiç kimse yok” diye övüyorlar ya, o yüzden belirtme gereği duyuyorum), bu askerlerin efendilerinin alenen canavar olduğunun farkında bile olmamaları (evet abi, o gözler ve dişleri, hatta o kostümü ben de görsem anlamam yani o arkadaşın canavar olduğunu), hesapta doğduğu günden beri savaş alanında olan Gutts’ın ormanda iblis görüp alenen korkması (bu kadar korkuyorsa neden o iblisleri kendine çeken mührü kendine yaptırması), bu kadar savaş ustası olan adamın arbaletindeki okları atarken saymayıp da oklarının bittiğini tetiğe anca üç kere boşa bastıktan sonra farketmesi ve apartman büyüklüğündeki yaratık abiye eşşek kadar kılıçla ilk seferinde vuramayıp ıskalaması filan.

Tek bir iyi noktası yok mu, var, karakterin bir uzvunu kaybetmesini ona geliştirme haline getirmiş olması. (Aldnoah Zero’da olduğu üzere)

Başladık bitireceğiz bari, hesapta efsanevi, “hayatımı değiştirdi abi” diye öve öve bitiremediğiniz seri.

1 Beğeni

Sanırım seriyi animeden takip etmişsin mangayı okumanı öneririm. Bir kaç noktayı yanlış anlamışsın ama haklı olduğun konular da var. Berserk’in başları biraz klişe geliyor olabilir ama seri devam ettikçe kendini toparlıyor. Fazla beklentiye girip hayal kırıklığı yaşamanı istemem ama bersek cidden iyidir. :slight_smile:

Dünyada Berserk animesi kadar kötü çok az şey var. Diğer yandan mangası kadar da çok az iyi çizgi roman var.

Diğer yandan manganın da ilk sayısının 1989’da çıktığını hatırlatmamda fayda var. Golden Age arkına kadar olan bölümlerde her şey cool olduğu için var. Golden Age’i bitiren çoğu insan da bağlanıyor Berserk’e. Diğer yandan gore ve şiddet öğeleri aşırı fazla ve herkese hitap edecek bir seri değil.

2 Beğeni

Bence Berserk tamamen çıktığı yılın ekmeğini yiyor, bugün başlasa edgy gençler hariç çok kişiye hitap etmezdi.

Berserk’i de gömmeyin be. Koskoca Berserk. :smiling_face_with_tear: Çizimleriyle hikayesiyle eşsiz bir yapıt. Akıllara kazınmış onlarca sahnesi var. (Burdan sonra neden klişe olmadığına dair uzunca bir bölüm yazdım ama uzatmamak ve klavye başında çıldıran bir fanboy gibi gözükmemek için sildim.) Yani Berserk bu. O yada bu manga değil. Berserk.

6 Beğeni

Hocam bunlar hangi animeler? Şu kurşunlu olanı izledim sanırım ama adını hatırlayamadım. Yellenme ile uzayda nefessiz dövüşü Saitama yapıyordu. Satranç olan animeyi izlememişim.

1 Beğeni

Yellenerek duvar yikmak: One Piece’de Franky yapiyor. Alenen kale suru yikiyor gerci de fanboylarla bir kez daha bu konuyu tartismak istemiyorum.
Vücudunda kurşun dolastirmak: Fate/Zero’da Kiritsugu yapiyor.
Gözlemlenebilir evrenin de üzerinde buyuyup gercek zamanli dövüşmek: TTGL
Uzayda konusabilmek ve dovusmek: Dragonball Z, One Punch Man
Satranc kurallarinin irzina gecmek: Code Geass’da Lelouch yapiyor

4 Beğeni

O sahneyi hatırlıyorum bir one piece izleyicisi olarak izlediğim en saçma sahnelerden biriydi genel olarak animelerde bu saçmalıklara denk geliyoruz fakat sinir bozan bir durum bazen yapımcıların kendi izleyici kitlesinin aklıyla dalga geçtiklerini düşünüyorum.

1 Beğeni

Sadece kurşun olayını içeren animeyi değil bunların hepsini izlemişim meğer TTGL hariç haha. Saitama yellenerek uzayda geziyor, hapşırarak gezegen yok ediyor manganın son sayısında hocam, uzayda konuşmak, duvar yıkmak vs. çocuk oyuncağı kalır Saitama yanında. Bu arada Saitama’yı seviyorum yellense de.

1 Beğeni

Bugün de Van Piss fanboyu olduğumu öğrendim. :frowning: Halbuki sadece kale suru yıkan karakterin Kral Elizabello olduğunu söylemek istemiştim. Eğer Franky kale suru yıksaydı yıkan Franky olduğunu kabullenirdim ki çok daha absürt şeyler var Van Piss’de ben bunlara itiraz etmem. Yıktığı şey duvarmış, kale suru yıkmasıyla övülen başka bir karakter vardı ve bu seride bahsedilmişti. Fantastik ve dibine kadar absürt tasvirleri olan bir seri izleyip(ilk bölümlerinden belli ediyor) böyle şeylere takılman senin kendi bileceğin iş. Ama aradan aylar yıllar geçmiş basit bir tartışmayı alıp amacını bile anlamadan, savunmak mı istiyor durumu düzeltmek mi istiyor ne yapmak istiyor bilmeden (aslında tartışmadım sadece kale suru yıkan karakterin o olmadığını söylemek istemiştim çünkü o özelliğiyle anılan başka bir karakter vardı)alıp insanlara fanboy falan demen sorunlu bir davranış. Bu pasif agresif tutumlarından vazgeç. Adama bak. lel.

1 Beğeni

Burada ben “şu şu şu serileri öven/izleyen zevksizdir” demiyorum. (Tersi de gecerli, herkesin zevki kendine sonucta) Fate/Zero’nun yazari Urobuchi en sevdigim senaristlerden birisidir mesela. Ama konu ovulen ama size hitap etmeyen animeler, ben de gorusumu belirtmisim, masallah burada da pasif agresiflik token’i kazandik. Arkadasim, anime izliyorsam bile saydigim 4-5 traite ait olmayan yuzlerce seri vardir en azindan, ama senin bakis açin ile, benim beynimin salterini indirmem ve oyle anime izlemem, bu tektiplesmeyi yapmayacaksam da hic anime izlememem lazim. Tektiplestirmeyi ve konu saptirmayi asil sen yapiyorsun. Gercekten o yakindigim sahnenin (hadi kale suru olmasin, standart bir marine karakol duvari olsun) gercekten Onee Piece’in hayati onemde, eseri adeta tamamlayan bir sahne oldugunu soyleyebiliyorsan gercekten lafim yok. Kazanan sensin. Zaten mesajimi sakince okursan yakindigim konunun yellenerek kale suru yikanin x yada y idi olmadigini gorursun ki benim bu argumani (“abi ben bir karakterin yellenerek duvar yikmasini gormekten zevk almiyorum, velev ki boyle bir seriyi takip edersem de izdirap cekerim”) öne suremeyeceksem bir zahmet bu bolum altinda neler yazip neleri yazamayacagim, hangi argumanlar konusunda durustce ve nesnel sekilde fikir belirtirsem cahil/zevksiz/pasif agresif vs token’i yakistiracagini da yazarsan beni cok bahtiyar edeceksin.

1 Beğeni

“Pasif agresif tutumlar” dememin nedeni seriyi eleştirmen değil, aylar öncesinden bir konuşmayı gündeme getirip “fanboy” demen. “Pasif agresif bir insansın” demek değil bu, oradaki tutumun öyle olduğunu söyledim. Ben de orada amacımın fanboyluk olmadığını, durumu açıklamak olduğunu belirttim. Yoksa konuya sana hitap etmeyen serileri yazmana bir şey dediğim yok. Seriyle alakam da yok. Fanboy demişsin aylar önceki bir tartışmadan yola çıkarak bana, ben de oradaki niyetimi belirtiyorum. Yoksa serilere bir şey dediğim yok.

Galiba “fantastik ve dibine kadar absürt bir seri izleyip(ilk bölümlerinden belli ediyor) böyle şeylere takılman kendi bileceğin iş” cümlesini diyorsun. Orada hoşuna gitmeyen seriyi yazamazsın anlamında söylemiyorum, serinin mizacı böyle olduğundan ve buna rağmen izliyorsan kendi bileceğin iş demek istiyorum. Ha hiç izlememişsen zaten gereğini yapmışsın. Dediğim o yoksa burada milyon tane seri yazıldı. Benim lafım durduk yere fanboy ilan edilmemeydi.:smiley:

1 Beğeni

Aynen bende nefret ediyorum ezik karakterlerden(ama uzun zaman önce uzun soluklu 3-5 anime izlemiştim Ana karakter ezik başlayıp kendi çabasıyla eğitim yaparak güçleniyordu o tarz olunca gideri oluyor en azından tabi artık uzun soluklu anime yapmıyorlar)

2 Beğeni

Puella Magi Madoka - Mangasini okudum ve gerçekten neyi seviliyor anlamadım.

Black Clover - Şu meşhur opening inde ryuk çakması villian i görünce merak edip mangasını okudum ve yine hiç begenmedigim bir seri oldu.

Gigant - Huroya Oku Gantz dışında bir şey çizmesin dedirtti.

Prison School - Bunu da övgüler sonrası başlayıp ilk çeyrekte bıraktım. Sonu çok kötüymüş. Ilk çeyreğinde gram eglendirmiyorsa sonunu görmesem de olur dedirtti.

Yukarıdakilere 1 puan vermişim. Linç yemezsem sırada 2 puan verdiklerim gelecek :rofl:

3 Beğeni

+1
ve Monogatari serisi

gigant mangasını kim çok övüyor? hakeza black clover çok popüler olsa bile çok övülen kategorisine giren bir anime-manga değil.

1 Beğeni

Madoka mangadan uyarlama bir anime değil bu arada. Mangası animeden sonra çıktı.

2 Beğeni

Hocam ben demiyorumda basliktan tabi biraz oyle algilanilmis olabilir. Yabanci manga Youtuberları oneriyor sürekli.