Çok Övüldüğü Halde Size Hitap Etmeyen Kitaplar

Bu başlığa yeni girdiğinde yüzlerce mesajı görüp gözü korkanlara, sevmediği kitap hakkında fikrini dile getirmek isteyenlere dev hizmet.

Mesajları kısaca şöyle özetleyebiliriz. Liste her türlü eklemeye açıktır.

1. Bu yazarı/kitabı nasıl sevmezsin.
  2. Bu başlıktaki yorumları hayretle okuyorum.
  3. Bu başlık beni şaşırtmaya devam ediyor.
  4. Bu kitabı ben seviyorsam başkasının sevmemesine katlanamam ve onu neden sevmediğini anlamaya çalışmayacağım.
  5. Bu kitabı ben sevmiyorsam başkasının sevmesine katlanamam ve onu neden sevdiğini anlamaya çalışmayacağım.
  6. Başkalarının görüşlerine katlanamıyorum.
  7. Başkalarının görüşlerine saygı duymuyorum.
  8. Ve kapanış: Hıh, iyi forumlar…
20 Beğeni

Şöyle; olay örgüsünün bu olması beni inanılmaz rahatsız etti. Biliyorum bazı kitaplarda olay örgüsü sadece semboldür ve asıl anlatılmak istenen farklıdır. Mesela, Aylak Adam buna çok güzel bir örnek. Olay örgüsü zayıf olsa da verdiği fikirlerle benim en sevdiğim kitaplardan biridir hatta. Ama ben Dava’da böyle bir hisse asla kapılmadım. Burada amacın kitapta anlatılan davanın metafor olarak kullanılıp farklı fikirleri ortaya koymak olduğunu düşünüyorum fakat bence kesinlikle başarısız kalmış. Sahsi fikrim; olay örgüsü kötü olduğu gibi derinlerde de gizlediği bir mesaj yok.

1 Beğeni

Valla başıma bir şey gelmeyecekse, Momo diyorum.

Bir de Fahrenheit 451 var. Aslında hitap ediyor bana, fikir çok güzel fakat kurguyu yetersiz bulduğumdan pek sarmamıştır beni.

2 Beğeni

Başına kesinlikle bir şey gelecek. Çatıdaki yerinden bunalmış ve aykırı yaşamaya karar veren bir tuğla, yürümeyi öğrenmeye karar veren bir direk ya da daha başka şeyler… :buyucu:

8 Beğeni

Nerede fikrini açıklama hürriyeti, nerede bu millet bu devlet? @Agape kendini banla lütfen

2 Beğeni

Ben de fikrimi belirttim. :smiley:

2 Beğeni

Olsun sen yine de kendini banla, değişiklik olsun. :grimacing:

Zamanında denemiştim başka platformlarda o yüzden benim için yeni bir şey değil. :smiley:

1 Beğeni

O zaman kendini kurbağaya çevir ey @Agape . Hep başkalarını mı çevireceksin? :grimacing:

2 Beğeni

Emaaan, o da çok banal. :smiley:

1 Beğeni

Hermann Hesse, Siddhartha
Paulo Coelho, Simyacı

6 Beğeni

Valla bu başlık altında Buz ve Ateşin Şarkısı için “karakterler çok yüzeysel işlenmiş” denilmiş. Onu okumadan önce bu yazdıklarına hak vermiştim

2 Beğeni

Birileri sonunda hislerime tercüman olmuş.
Yerdenize gerçekten mutlu bir şekilde başlamıştım ve inanın hayal kırıklığından ileri gidemedi kitap. Daha sonra sürgün gezegenini okudum eh diyip geçtim. Anlatışa başlayıp bitiremedim çünkü sanırım le guin beni bayıyor.
Bu saatten sonra da okumama gibi geliyor :expressionless::expressionless::expressionless::expressionless::expressionless:

4 Beğeni

simyacı kitabında hemfikirim.

2 Beğeni

Harper Lee- Bülbülü Öldürmek. Okurken çok sıkıldığım yarıda bırakmamak için zoraki bitirdiğim bir kitaptı.

2 Beğeni

10 Beğeni

Küçük Prens ve Simyacı. Simyacı’yı henüz bitirmedim başlarındayım ama ilerlemek için bir hevesim yok. Pek gerçekçi bulmuyorum bu tarz kitapları. Bu kitaplarda yazılanlar gibi ne insanlar olacak ne de böyle bir dünya. O nedenle kendimi kandırır gibi dünyaya toz pembe bulutlardan baktırmaya çalışan kitapları sevmiyorum.

2 Beğeni

Fahrenheit 451
Cesur Yeni Dünya
Bu iki kitap bana hitap etmiyor.

Konunun ismi ilk halinde olsa sıkıntı olabilirdi ama milletin ölümüne sevdiği kitaplara abartıldığını düşünüyorum değil de bana hitap etmiyor demek çok sıkıntı çıkarmaz.

1 Beğeni

Bence başlığın ilk hâli de sıkıntı değildi, şu anda da sıkıntı değil. İkisi de aynı noktaya çıkıyor, bu biraz daha kibarcası evet. Ama başkasının görüşüne tahammülü olmayana bu ufak dokunuş etki etmeyebiliyor. :slight_smile:

Neyse zaten baştan bir insanın ben X kitabını abartılı buluyorum lafı, bir başkasını öfkelendirmemeli. Onun inancına saygı duyabilmeli ve fikrini kabullenebilmeli. Bu koşul sağlandıktan sonra eserin üzerine nedenlerini tartışma, fikirleri öne sürme imkânı doğar. Ha, ben görseli dalgasına attım. Başından beri bu başlıkta özgürce herkesin istediğini yazmasını destekliyorum.

2 Beğeni