Cradle Serisi - Will Wight / Tanıtım ve Soru Başlığı

Will Wight’ın progressive fantasy türünde çok beğenilen Cradle serisi için bilgi ve soru başlığıdır.

Kitap @isos81 tarafından Naruto animesini beğenenlere özellikle tavsiye edilmektedir. :slight_smile:

Wei Shi Lindon ruhu anormal derecede güçsüz doğduğu ve bu yüzden kutsal sanatları öğrenemediği için klanı tarafından değersiz görülen bir gençtir. Bu durumdan kurtulmak ve değerini klana kanıtlamak için gözünü yapılacak olan dövüş turnuvasına çevirir.

Kitap Kapakları

12bla
456
789
reaper11

Spoiler içeren soru soracak arkadaşlar sorudan önce sorunun hangi kitaba ait olduğunu ve kitabın yaklaşık neresine denk geldiğini yazarak sorularını blurlayabilirse harika olur.

2 Beğeni

Rings of Power izlerken haritada Lindon diye bir şehir gördüm. Acaba WW abimiz Tolkien’e selam mı çakmış? :slight_smile:

Not: Serinin ana karakterinin adı Wei Shi Lindon.

1 Beğeni

Konu hayirli olsun. Ben açayım madem ilk soruyu.
[Unsouled] Bir chapterda çok alakasız bir anda tanrısal varlıklar kendi aralarında konuşmaya başladı. En sonda da kehanet gerçekleşmesini önlemek adına Sacred Valley e ordu yolladılar gibi bir şey oldu. Bu kısmı tam anlamadım. Kitabı bitirdikten sonra tekrar bu kısmı okuyayım mi? Şu an arenada Li clan inin Grand Patriarch ı göklerden kanatlarıyla inip(Göklerden gelen bir karar vardır :rofl: )Wei Patriarch ina tek attı. Orada bıraktım. Karakterlerin gorsellerini bulabilecegim bir sayfa bulunuyor mu?

1 Beğeni

Ben şunları bırakayım.


images (24)

Seri çok meşhur olmadığı için resmi çizimler yok. Google görsellerde bulabilirsin fakat neredeyse hepsi hem fan çizimi hem de spoiler içeriyorlar.

Soruna gelince, seride ilerledikçe o noktalar açıklığa kavuşacak net bir şekilde, şimdiden söylersem spoiler olur, ama ilk kitabı bitirdiğinde üzerinden geçebiliriz. :slight_smile:

Bu haftaici biter muhtemelen. Aslinda ana karakterler harici Markuth reisin çizimi falan var mı böyle spoilersız gorebilecegim demek istedim ama yok galiba. Bir karaktere bakmıştım sayfada kol gibi Status: Dead yazıyordu hemen kapattım tabi. Isimleri şu an yabancı geldigi için neyse ki kim olduğunu hatırlamıyorum. Ama biri ölecek o kesin :rofl:

1 Beğeni

Dün fazlaca uygun vaktim olunca ilk iki kitabı bitirmiş oldum.
3. Kitaba başlıyorum. Blackflame ilk 3 arasinda en sevilen kitapmış.
Eithan a ısınamadım. Yerin :hibiscus:
[SoulSmith]

Eithanın, Lindon ve Yerin i ailesine almasının ne gibi bir faydası olacak acaba. Lindon bu kitapta 2 kere level atladı resmen

[Unsouled]
Birde ilk kitabın sonu çok daha vurucu geldi. Fantastik dedik ama işin içinde bilimkurgu da varmış. Tanrı olmak zor iş kitabini andırdı.

Ilk kitapta kızıl saçlı bir hatun karakter gökkuşağı renginde kılıcı ile gemileri batıracak falan muhabbeti olduğu kısımdaki karakteri de çok merak ettim ama mesafe olarak ulaşılması çok zormuş. Belki çok ilerde denk gelirler.

2 Beğeni

Dur bakalım. Daha yeni başlıyoruz. :slight_smile:

2 kere level atlama işi için de aynısı geçerli, daha yeni başlıyoruz. :slight_smile:

2 Beğeni

Maşallah hocam, sardı sanırım. :slight_smile:
Eithan kendini sevdirecek, biraz zaman lazım.

Soulsmith:

Eithan’ın onları ailesine almasının etkileri tüm seri boyunca hissedilecek diyebiliyorum sadece, Lindon ve Yerin (Yerin’i sevmeyen bizden değildir.) için dönüm noktalarından biri diyebilirim.
Bilim kurgu kısmı da az da olsa kendine yer bulmaya devam edecek.
O ablayla yolları kesişecek mi hatırlayamadım ama güç seviyelerini anlatmak için verdiği örnekler aklınızın bir köşesinde dursun :smiley:

1 Beğeni

Blackflame nasıl gidiyor hocam? :slight_smile:

Çok az başlarını okudum. Biraz ara verip devam edeceğim muhtemelen. Seride puanı yüksek bir kitap ama nedense heveslenemedim. Fisher ablamiz dreadbeastlerin içinden çıkan zimbırtıyı anlatıyordu. Progressive fantasy pek bana hitap etmiyor da olabilir ama takip ettiğim bir youtuber Reaper adli kitaba masterpiece, bloodline a da epic diyordu. Genel olarak okuduğu kitapları sevdiğim için seriye giriştim yine de ilk kitabı beğendim diyebilirim. 2. Kitap biraz aradığımı bulamadığım kitap oldu.

Referans olması adına youtuberın tier listi

1 Beğeni

Anladım hocam, seri zaten çerezlik diyebileceğimiz, derinlikten ziyade eğlence ve aksiyon içeren bir seri. Aralara kafa dağıtmak için sıkıştırmak da gayet güzel bir yol olabilir. :+1:

O youtuber arkadaşın bahsettiği masterpiece ve epic tanımlamaları da bu tür içinde geçerli, ilk iki kitaptan farkları daha iyi yazılmış, kurgulanmış ve detaylandırılmış olmaları.

Resme detaylıca bakınca ortak çok az kitap okuduğumuzu fark ettim o youtuberla. Ortak olarak Brian McClellan, Will Wight, Joe Abercrombie ve Steven Erikson var. Robin Hobb listemde, John Gwynne de listemde fakat okuma grubuma önerip de bir türlü pazarlayamadıklarımdan. :slight_smile:

1 Beğeni

Acaba serinin türkçe çıkma ihtimali varmı ? İngilizcem kitap okuyabilefeğim seviyede mi bilmiyorum ama okuyasım da geldi. :sweat_smile: Ya da çeviriden kontrolle okusam zevk alabilir miyim ingilizcesini alıp böyle okuyan var kı acaba?

1 Beğeni

Şimdiye kadar herhangi bir yayınevinin basacağına dair bir habere raslamadım. Aşağıdaki paragrafı okuyarak kendiniz karar verebilirsiniz. Çeviri ile okunabilir hâle gelmesi muhtemel çünkü yalın bir dili var yazarın.

Chapter 1

Information requested: the Spiritual Origin test of Sacred Valley.
Beginning report…
Twice a year, the clans of Sacred Valley test the spirits of their children. Boys and girls of six, seven, even eight summers line up before their clan’s elders. They wear clothes too formal for them: layered robes of muted color for the boys, intricate shadesilk wraps for the girls. Parents line the walls nearby, anxious to hear the nature of their children laid bare.
One by one, the children step before their clan’s First Elder. He holds a shallow bowl, twice as wide as a dinner plate, that holds nothing more than still water. But it is not water, the parents know. It is madra, raw power of spirit, purified and distilled. The material from which souls are made.
The first girl in line dips her hand into the bowl, shocked at the cold. A trickle of something runs out of her core, something she’s never felt before, and the liquid changes .
For her, the madra sticks to her hand, surrounding her fingers like a tight glove. The First Elder smiles, gives her a wooden badge marked with a shield, and declares the nature of her spirit. She has the soul of an Enforcer, a guardian, and will use her great strength to protect the clan. The madra returns to the bowl as the girl returns to her parents. She carries the badge with her.
The water flees from the next boy’s hand, as though his presence pushes it away. He looks to the First Elder, horrified that he has somehow failed this test, but there can be no failure here. He is given a wooden badge marked with an arrow.
Each child in line sees one of four responses: the water clings, or it retreats, or it rises, or it freezes. They receive badges accordingly. Shields for Enforcers, who protect the clan from its enemies with strength of arms. Arrows for Strikers, who strike against rivals from a distance. Scepters for Rulers, who bend the powers of heaven and earth. And hammers for Forgers, whose techniques create weapons and wealth for the clan. All things in Sacred Valley can be divided in four.
And Lindon, of the Wei clan and the family Shi, knows which of the four he wants.
Hammer, he begs the heavens as he steps up for his turn at the bowl. More than anything, he wants to follow his mother as a Soulsmith, creating wondrous and magical items from madra. Molding the stuff of spirits and Remnants. Please, give me a hammer.

İngilizcesi ağır değil. Merak ediyorsanız başlayın hemen. Ben Narutoya mı benziyor acaba diyordum ama daha çok dragon ball gibiymiş :rofl:

1 Beğeni

Mutlaka devam ederim zaten ama hani ayda 1 kitap olur. 9 aya günceldeyim :yum: Ozriel nerede nasıl çıkacak gibi konular merak ettiriyor. Muhtemelen twistleyecekler tanıdık biri çıkacak ama neyse :rofl:

1 Beğeni
1 Beğeni

Sonunda. Çıksın da okuyup unutup baştan başlayayım. :heart_eyes:

Korsan okumaya son. :slight_smile:

Link var mı hocam çekelim bendekileri orjinale gecireyim

1 Beğeni

Henüz başlamadı görebildiğim kadarıyla, yarın öğlene doğru güncellerim.

Adres hatası veriyor USA adresi kullanmama rağmen. :thinking:

1 Beğeni